foto

Barbora Hrzánová

  • nar. 22.4.1964 (54 let)
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Barbora se narodila 22.04.1964 Věře Hrzánové a známému herci Jiřímu Hrzánovi. Po absolvování pražské DAMU nastoupila do angažmá v Národním divadle, kde podle svých slov zažila nejkrásnější nebo jedny z nejkrásnějších let u divadla. Z něj pak v roce 1993 přešla do Divadla Na zábradlí. Roku 1994 získala Cenu Alfreda Radoka za nejlepší ženský herecký výkon v Čechovově Rackovi. Nyní je na volné noze.

Za svou retardovanou Johanku v Renčově REQUIEMU PRO PANENKU získala ocenění na filmovém festivalu v Torontu, dvakrát (1995 a 1997) byla nominovaná na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli - ve filmech DÍKY ZA KAŽDÉ NOVÉ RÁNO (1994) a SPIKLENCI SLASTI (1996). Velký úspěch a Cenu Thálie sklidila v roce 2003 za roli Helenky Součkové v úspěšné inscenaci Ireny Douskové HRDÝ BUDŽES.

Je vdaná za herce Radka Holuba a mají spolu syna Antonína.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2017 Bublina (studentský film)
2015 Malá z rybárny
2012 Modrý tygr
2009 Líbáš jako Bůh
Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?
T.M.A.
Ženitba (divadelní záznam)
2008 Dívka a kouzelník (TV film)
Fišpánská jablíčka (TV film)
Usnula jsem (studentský film)
2007 Křišťálek meč (TV film)
O dívce, která šlápla na chléb (TV film)
2006 Hezké chvilky bez záruky
Kočky (TV film)
NeŠťastné narozeniny Péti Fotky
2003 Hrdý Budžes (divadelní záznam)
Návrat do pouště (divadelní záznam)
Čert ví proč
2002 Kožené slunce (TV film)
Počkej, až zhasnu (TV film)
Únos domů
2001 Azyl (TV film)
Giro di vita (TV film)
1999 Schůze (TV film)
1998 Mladý chemik (TV film)
1996 Racek (divadelní záznam)
Spiklenci slasti
1995 Rok na vsi (divadelní záznam)
Trio (TV film)
1994 Díky za každé nové ráno
1993 Krvavý román
Modrý pták (TV film)
1992 Dobročinný večírek (TV film)
Městem chodí Mikuláš (TV film)
1991 Krásná čarodějka (TV film)
Nebezpečné vztahy (divadelní záznam)
Přes padací mosty (TV film)
Requiem pro panenku
Zavřeno pro rodinný smutek (studentský film)
1990 Milostivé léto (TV film)
O hloupé havířce (TV film)
1987 Morytát o velké poštovní loupeži (TV film)
Přátelé Bermudského trojúhelníku
Svědek (TV film)
Tajemství čínského velblouda (TV film)
Večeře ve studeném domě (TV film)
1986 Blankytná pohádka (TV film)
1985 Blázinec v prvním poschodí (po 10 letech) (divadelní záznam)
1984 Bohyně krásy (TV film)
Mykolko - hop! (TV film)

TV seriály

2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Ve jménu otce (E07)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2011 Kočka Linda, poklad rodiny (TV seriál) - vyp.
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
První kytice (E02)
Výročí (E01)
2007 Inspektor Fousek na stopě (TV seriál)
2006 Pakárna (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
Slib (E13)
Diagnóza (E12)
Zatnuté zuby (E11)
další epizody (13)
Čtyři uši na mezi (TV seriál)
2002 Čarodějné pohádky (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Azyl (E06)
2000 Jak to chodí u hrochů (TV seriál)
1991 Wolfgang A. Mozart (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Písmo (S02E01)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Málo štědré Vánoce (E03)

Dokumentární

2017 Bráním se dojetí
2014 Colours of Ostrava Radegast Czech stage 2014 (koncert)
2013 Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
Neobyčejné životy (TV seriál)
Bára Hrzánová (S05E05)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Reginy Rázlové (S09E10)
2012 Neobyčejné životy (TV seriál)
Martin Dejdar (S04E12)
2011 Film o filmu: Modrý tygr (TV film)
2010 Když sochy z mostu ožívají (TV film)
Komici na jedničku (TV seriál)
Máchův Máj (TV film)
2009 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Věry Bílé (S05E09)
2008 Ve dvou se to lépe táhne (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
Jsem vaše Ljuba (S09E14)
2007 Občan Havel
2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Smutný osud princezny Pampelišky (S06E07)
2004 Jamaica, Do You Remember?
2001 Jdu, nevím kam, ale těším se (TV film)

TV pořady

2013 Polívka na víně (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2013 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Pozdní sběr (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2007 Velcí a malí (TV pořad)
2005 Večerníček má narozeniny (TV pořad)
2004 Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
2003 Mléčná dráha (TV pořad)
2002 Díky za fíky (TV pořad)
2000 P.F. (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Na Kloboučku (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace