Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka v režii Jiřího Stracha vypráví o chudé dívce Brigitě (L. Molnárová), která tolik toužila po štěstí, jež si spojila s leskem třpytivých šatů a oslnivě zářících lamp bohatých městských salonů, že pro ně byla schopna udělat cokoliv – třeba i zapřít vlastní matku (D. Batulková). Když chudou Brigitu adoptuje hodná majitelka kodaňského pekařství (T. Medvecká), začnou se dít věci. Pohodlný život a nové postavení zcela promění dívčin život. Z Brigity se stane povrchní dívka s jediným zájmem – mít se dobře a bavit se. A když si vezme matčin chléb jako podložku, aby si neumazala střevíce, propadne se Brigita do bahenní říše. Tady mezi bahenními příšerkami (B. Hrzánová, R. Holub a další) konečně pochopí, v čem pochybila. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Začalo to Dickensem, atmosféra fakt dobrá, podsvětí ovšem s tou hrzánovou... achjo, já ji prostě nemám ráda. Holuba taky ne. Co to tam bylo dál za bahňáky nevím a ani mě to nezajímalo. Cína fakt úděsnej, každej druhej ochotník hraje líp. Ano, hodil kytku do kanálu a holka z toho zmoudřela, paráda no... A konec? Mno to byl zase jinej žínr, no. A jako kde bylo něco pohádkového? Nikde. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi osobité zpracování pohádky z pera H.Ch. Andersena. Krásná hudba, slušné herecké výkony, zvláště Barbora Hrzánová byla úžasná, pěkné kulisy a vcelku moc příjemný příběh. Jako jeden z mála jsem tady nečetla předlohu, musím to dohnat. Jediné co bych vytkla je obsazení dospělého Alberta, vypadá jako Brigitin mladší bratr. To, že Lucie Molnárová toho nikdy moc nepředvede, už jsem si zvykla. Jen nevím zda za to mohou tipy rolí, co v pohádkách a filmu dostává, nebo prostě neumí hrát. Slušných 60% ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

..."že lížeš čokoládové koule" (?!)...proboha, snad se dají dvojsmyslná spojení překládat jinak - tady by si citlivější povahy mohly myslet, že pohádková Brigitte Nielsen má něco s černochem...Hrzánová, jako vždy a všude, odporná. Jedna hvězda za solidní kulisy a mojí oblíbenou Táńu Medveckou, i když tady příliš prostoru pro svoje herecké umění neměla. A Andersenovy "pohádky" jsou dle mého spíše pro dospělé (tedy pokud to někoho baví) než pro děti. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce, kdy natočil Strach svůj majstrštyk Silver A, zfilmoval pohádku Christiana Andersena - čili místy trochu drsnější než hřejivé věci od Němcové o dívce, která se stydí za chudou matku a za to, že šlápne na chleba se propadne do světa blátivé louže - na ateliérovou pohádku to má hodně dobrý vizuál , hezké kostýmy a masky, ale víc než jako pohádka na nedělní odpoledne to funkci nesplní. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Hudba klasicka televizni jak z osmdesatych let, efekty skoro taktez, mlady ansambl nic moc, dospely ansambl Ok. Hlasky...pekne, trefne, minimalne k pousmani. Ponauceni jako ve spravne pohadce. Konec je neefektivne rychly. Aspon jsem se nezacal nudit. Vyborna Hrzanova. "Jaky se pise I ve slove "Jeziskovi"? Jeziskovi je to jedno, napis, jaky se ti libi " ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská herečka Lucia Molnárová neovládá češtinu, a proto je v českých filmech při postsynchronech vždy předabována. Tentokrát její postavě Brigity propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. (funhouse)

Reklama

Reklama