Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tu už som sa vážne strácal v deji a potvrdilo sa mi, že je dobre, že som prvým trom dielom dal 3* (aj keď ma až tak veľmi nebavili), lebo štvorka (a dnešná päťka) sú naozaj o triedu horšie. Objavuje sa síce Jigsaw v početných flashbackoch, ale už to nie je ono. „Súčasný“ dej je napriek nechutnosti pascí o ničom, postavy hysterické a nesympatické, dialógy majú ku klenotom strieborného plátna sakra ďaleko a miestami sa tu tak ziapalo, až som toho fakt mal po krk a boleli ma z toho uši. Za najväčší problém Saw 5 považujem hrozne nezaujímavé dve mužské postavy, ktoré sa na seba podobajú, takže som miestami nevedel, na koho sa práve pozerám (!). Páči sa mi nekompromisnosť série (čo sa týka likvidácie dôležitých kladných postáv) + prekvapivé konce (teraz neriešim, či mali dávali logiku), ale päťka ma nebavila. Ale rád som videl Drakea z Votrelcov. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějová linie se sice kolem Jigsawa pořád dokola omotává a nedokáže se ho pustit (při Bellově neutuchajícím charizmatu se snad ani není čemu divit), ale vyšetřovací odbočky a překvapivě dobře fungující "dlouhá" past nějakým zvláštním způsobem fungují lépe než celý předchozí díl dohromady. Byla to sice labutí píseň, ale ona lehká spokojenost za to (bohužel naposledy) stála. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený hororový thriller, ktorý je už piatym dielom tejto kultovej série. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi Hoffmanovi, ktorý sa rozhodol pokračovať v hrách aj po smrti Jigsawa, ale na stope mu je druhý skúsený detektív, ktorý vie, že hra pokračuje a práve je päť rôznych ľudí uväznených v komplexe s niekoľkými pascami a tí urobia všetko preto, aby prežili. So spracovaním som nadmieru spokojný, oproti dvom predchádzajúcim dielom je to výrazný pokrok, tempo je svižné, bez jediného hluchého miesta, opäť sú výrazné dve línie, detektívna a hororová a obe sú zvládnuté výborne a navyše postava Hoffmana mi veľmi sedí, má tu dostatok priestoru, poteší jeho motivácia začať s hrou, do tejto série priniesol výrazné oživenie. Síce tých flashbackov je tu možno trochu moc, ale nemám s tým problém. A musím pochváliť aj záver, síce už nepôsobí až tak prekvapujúco, ako v prvých dvoch dieloch, ale páči sa mi. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak sú výborné. Nájde sa tu niekoľko skvelých pascí a samozrejme aj drsných úmrtí, či už veľmi dobrý úvod, nekompromisný záver alebo aj prvá a posledná skúška pri piatich unesených. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tobin Bell už samozrejme ustúpil do úzadia, ale pri takto pokročilom diely v sérii je to len plusom, najviac poteší samotný Costas Mandylor ako spomínaný detektív Hoffman, bavil ma aj jeho hlavný protivník Scott Patterson, oživenie prináša aj Jigsawova žena Betsy Russell a z unesených najviac zaujme Julie Benz. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tejto série, takže spokojnosť. Osobne mám práve tento piaty diel z celej série najradšej, samozrejme už to nemôže byť také prekvapivé a originálne ako jednotka, ale má veľmi zaujímavé obe línie, skvelé pasce a svižné tempo, ako celok mi sadol z celej série najviac. 78% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, kterou jsem od pátého pokračování Saw neočekával, se stala. Saw V je lepší než díl předchozí, sice ne o moc, ale na průměrné hodnocení to stačí. Důmyslnost pastí prvních dvou dílů je ta tam, scénář už si hraje spíše na kočičku s pejskem kterak vařili dort, zůstává jen násilí, stále stejní herci a stále stejní lidé u kormidla s koryty přeplněnými penězi. Jedna z mála změn (ano, kamera, střih i hudba jsou stále stejně okoukané) se udála na režisérské židli, poznat to však nejde. Vzhledem k tomu, že první scénu točil Bousman a zbytek Hackl, a já nenašel jediný rozdíl, tak je něco špatně. Na druhou stranu jsem se docela bavil a jednou jsem opravdu oči od obrazovky odvrátil (plnění nádoby krví), jinak jsem neměl problém u filmu večeřet (zdravím Rentona). S trochou nadsázky mohu říci, že od šestky očekávám minimálně stejnou zábavu, cesta ke zlepšení tu je a to nám dokázala právě pětka. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že tento „seriál“ mě po prvním díle přestal svojí klesající kvalitou bavit. Díky tomu jsem lehce předvídal, že páté pokračování bude jen otravně nudnou podívanou, která vypadá jak z produkce od Asylum a bohužel jsem se moc nemýlil... a tak tuto šikanující zívačku hodnotím 0,5 hvězdičky... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama