Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že novinárskej linke kladú scenáristi toľký dôraz, keď v potrebách diváka hrá až druhé husle. Postava šéfredaktorky Helen Mirren a jej snaha vydať čo najlepší článok je tu iba brzdiaci element. Divákovi predsa nejde o noviny, ale o odhalenia tajomstiev, vývin vzťahov medzi výborne zahranými postavami a obavy o ich životy v nebezpečnej vysokopolictickej hre. Nestačil snád ako vlajková loď žurnalistiky sám výborný Russell Crowe? Ináč ale veľmi slušné, Ben Affleck v pohode a emócie medzi Croweom a Robin Wright Penn cítite na vlastnej koži. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Během projekce mě atakovaly asociace na Dvojí hru, film s určitou podobností. Avšak Na odstřel nezastře preciznější provedení, kvalitnější dějovou linku a lepší srozumitelnost. Není však radno filmy srovnávat, jsem si toho vědom. Tento snímek mě zaujal především hereckým obsazením, kteréžto bylo zcela grandiózní! Role hercům sedly jako poklička na hrnec. Ben Affleck dostal konečně postavu šitou na míru a Rachel McAdams celá jen zářila vedle Russella Crowa, o němž je snad škoda psát, neboť byl skvělý. Říkal jsem si, o čem to asi celé ty dvě hodiny bude, nakonec zavládl příjemný pocit z kvalitního zážitku. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Starý ,dobrý R. Crowe si vie úlohy vyberať a ani tentoraz nesklamal. Ako ostrieľaný novinár s množstvom kontaktov na všemožných miestach, ukazuje ešte starú poctivú novinársku robotu, ktorej už dýcha na krk nová počítačová doba. Filmom sa mihne množstvo hviezd , akčných scén tu prakticky niet , ale nudiť sa nebudete.Tvorcovia ponúkajú chytrý thriller od ktorého by ste odbehovať nemali, inak sa vám môže ľahko stať , že sa v príbehu stratíte. V úlohe kongresmenovej manželky ma potešila R. W. Pennová, ktorej by som prial konečne nejaký veľký hit. Škoda, že takýchto konšpiračných thrillerov vzniklo za posledné roky dosť, preto film nemôže byť úplne originálny. Prikláňam sa k štyrom ,ale len kvôli R.Crowovi. 70%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Režisér si proste povedal, že natočí tradične nahustený a zvratmi nabitý Gilroyov scenár tak, aby to stíhali vnímať aj dôchodcovia. SoP má tak na rozdiel od iných "gilroyoviek" rozumné tempo a je príjemne prehľadné a dokáže sa občas upokojiť a dovoliť divákovi nádych. Zároveň ale dokáže pritvrdiť a občas vytvoriť slušné napätie a tempo. Crowe je tradične sympatický a Affleck aspoň nevypadáva z role a neprehráva, takže po polhodinke si na to hrozné drevo celkom zvyknete. Napriek všetkým pozitívam však film veľmi rýchlo vyšumí a nezostáva po ňom žiadny "chuťový dozvuk". Viem si predstaviť, že s pôvodným Pittom a Nortonom by to bol intenzívnejší zážitok. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to, nebo se na nás po fenomenálním úspěchu Michaela Clytona každoročně řítí několik snímků s tématem korporačních konspirací (řekněte to třikrát rychle za sebou) ? Kevin Macdonald je ale naštěstí dalším velmi zručným režisérem, u kterého jsem se po obstojném Posledním skotském králi nemusel bát, že do kin prodá lecjaký tuctový film. Již ovšem nedokáži konstatovat, jak by vše dopadlo s jiným hereckým osazenstvem: Crowe v týmu s McAdamsovou (kolegové) a s Affleckem jako dobrým přítelem - to snad ani nemohlo dopadnou špatně. Nejvíce se mi překvapivě líbila Helen Mirren, která se role přinasrané šéfredaktory zhostila s tou správnou vervou a odpovídajícím slovníkem. Dvouhodinový film mne dokázal vtáhnout do napínavého děje (výborný soundtrack), a stále jsem měl pocit, že se děje něco důležitého. Vše jsem sledoval s nejvyšší mírou pozornosti, aby mi neunikl ani ten nejmenší detail. Co nejvíce sráží finální hodnocení je skutečnost, že závěr napínavého thrilleru je až nechutně "na efekt" a tvůrcům nešlo o nic jiného, než prnoplánovitě šokovat. Jinak ale kvalitní konspirační napínák. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně na konci filmu, kde jde Cal McAffrey směrem k nemocnici, je její budova v reálu sídlem ministerstva pro bydlení a městský rozvoj. (Caszidy)
  • Na zdi Calovy kancelářské kobky si můžeme všimnout částečně zakryté fotografie dvou skutečných novinářů: Boba Woodwarda a Carla Bernsteina. Ti jsou známi díky aféře Watergate. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama