Reklama

Reklama

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Fr 

všechny recenze uživatele

Skvělá reportáž rozjíždí v Americe další aféru s koncovkou ,,gate“…. INSPIROVÁNO SKUTEČNOU UDÁLOSTÍ. Jelikož se jedná o národní bezpečnost, myšlenka, že vláda nechá bez povšimnutí pobíhat zrádce odhalujícího jména agentů CIA je absurdní. A tak probíhá souboj novinářky, která dokazuje, že žena bojovnice se nemusí jmenovat zrovna Xena, proti vládě. Nečekejte ohnivé projevy právníků či soudní drama. Spíše následky a důsledky takové války. Pro obě strany! A cítíme, že tím špatným je stát. Ovšem závěr mne nechává pocitově rozpolcen! Ale bez něj by to byl jen obyčejný film o mučednici a systému, který ji chce zlomit. Takto je tu alespoň důvod k zamyšlení! A když tak přemýšlím, tak nevím, jestli 3* nebo 4*. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? K.Beckinsale jako právnička, A. Alda na lavici obžalovaných! Bude se zpovídat za zločiny napáchané na personálu MASH? Obvinil ho Frank? Nebo snad Klinger? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Netrvalo dlouho a s postavou Rachel Armstrong jsem se naladil na stejnou vlnu a všechno co ona prožívala ve filmu, já prožíval na gauči, teda nedostal jsem doma přes držku jako Rachel v base, ale jinak jsem si to odžil do poslední minuty. Největší síla příběhu je v dialozích a úvahách o novinářské práci, etiketě a zásadovosti versus národní bezpečnosti. Od premiéry filmu uplynulo 7 let a téma je snad ještě aktuálnější než tenkrát. Nikdy by film nevyzněl tak silně, nebýt chytrých dialogů, kvalitních hereckých výkonů a vynikající pointy, která na chvíli ovlivnila tlukot mého srdce. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné a ve své podstatě drsné drama o lidské vůli a síle, ale to, proč je tak lidsky významné a odlišné, než ostatní, se dozvíme až v poslední minutě filmu a přiznám se, že jsem to takhle vůbec nečekal. V ten moment vyzní všechno jinak a já jsme pochopil proč Kate nepodlehla a držela se i přes strátu všeho. Nejkvalitnější film Kate Beckinsel, ale musím zmínit i starouše Aldu. 4,5* Jen škoda, že to nemělo ještě nějaký dojezd, na který bych byl velmi zvědavý. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Kedysi som čítal, ako sa naši nezávislí novinári sťažovali, že náš pán premiér ich nemá rád a robí im všelijaké prieky, nevyberane ich oslovuje a má pripomienky k ich objektivite. Chlapci, hlavy hore, mrknite si túto drámičku, pokým vás nikto nezatvára, všetko je ok a môžme si povedať, v akej demokratickej (poniektorí aj sociálnej) krajine si žijeme. Po zistení, že môže byť aj horšie sa človeku hneď lepšie dýcha :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Z Kate Beckinsale se po mírně podivných začátcích v akčních filmech a nahánění upírů stává plnohodnotná herečka, která svůj um jen tak snadno neschová (nehledě na to, že je rok od roku krásnější). V tomto napínavém dialogovém dramatu hraje tak přesvědčivě, až jsem ke konci kroutil hlavou nad tím, jestli jí ztráta budované novinářské kariéry a ideálního rodinného života za nezvěřejnění jména informátora opravdu stojí. Odkud všechno to odhodlání? Tady dokonce i umírají lidé! Zdravý člověk přeci neriskuje celý svůj život, může-li v tomto případě odpovědnost svalit na někoho jiného! Zdrcující smutná pravda, ale pravda (národní bezpečnost také má svou váhu, a člověk prozrazujicí citlivé informace by opravdu měl být soudně stíhán). Proč se tedy hereččina hrdinka chová tak hloupě iracionálně? Pozor: odzbrojujících posledních pár minut dokáže po tomto přemítání při finální gradaci snímku vyvést z omylu tak překvapivě, jako sladká brusinková omáčka na talíři se svíčkovou. Za sebe mohu říci, že se mi nikdy nestalo, aby mě tak dlouho mrazilo při sledování konce filmu. Ta intenzivní minuta nepříjemného pocitu, která se dostavila s nečekaným rozuzlením, ve mně bude doznívat ještě minimálně... dlouho. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)
  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)
  • Floyd Abrams, ktorý vo filme hrá sudcu a je tiež považovaný za technického poradcu, je skutočným právnikom Americkej únie občianskych slobôd (ACLU), pre ktorú viedol súdne spory týkajúce sa práv prvého dodatku a národnej bezpečnosti, ktoré sú podobné tomu, čo je ústredným motívom filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama