Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Spoiler! 98% filmu jsem na to čuměl jako u vytržení. Konec to bohužel všechno obrátil naruby a nekalým způsobem nakopnul bodlem přímo do prdele. Celou dobu jsem rezonoval s hrdinným bojem novinářky v (parádním) podání Kate Beckinsale a žil v představě, že ochraňuje v podstatě holý život svého zdroje. Jenže chyba lávky, ona se z ní nakonec vyklubala sprostá kariéristka, která svůj zrdoj PŘEDTÍM prozradit nemohla, neboť by se jí všichni vysmáli, kdo by taky bral vážně malou holku, že, ale POTOM už sakra měla, protože by sice přišla o práci, ale ne o nejdůležitější léta dospívání svýho syna (a nakonec tím také zachránila život agentky FBI). Opravdu odproný scénáristický zvrat tak zhatil nejen celý filmový zážitek (a 100 minut mýho životta), ale devalvoval i mimořádné herecké výkony, kromě Beckinsale i Dillona, Aldy a hlavně Very Farmigy. 50% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné a ve své podstatě drsné drama o lidské vůli a síle, ale to, proč je tak lidsky významné a odlišné, než ostatní, se dozvíme až v poslední minutě filmu a přiznám se, že jsem to takhle vůbec nečekal. V ten moment vyzní všechno jinak a já jsme pochopil proč Kate nepodlehla a držela se i přes strátu všeho. Nejkvalitnější film Kate Beckinsel, ale musím zmínit i starouše Aldu. 4,5* Jen škoda, že to nemělo ještě nějaký dojezd, na který bych byl velmi zvědavý. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Kedysi som čítal, ako sa naši nezávislí novinári sťažovali, že náš pán premiér ich nemá rád a robí im všelijaké prieky, nevyberane ich oslovuje a má pripomienky k ich objektivite. Chlapci, hlavy hore, mrknite si túto drámičku, pokým vás nikto nezatvára, všetko je ok a môžme si povedať, v akej demokratickej (poniektorí aj sociálnej) krajine si žijeme. Po zistení, že môže byť aj horšie sa človeku hneď lepšie dýcha :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

I když byl inspirován skutečností, je tento film fiktivním příběhem, který nepopisuje realitu. Jinak velice nudný film o agentech FBI, CIA a vládního prostředí. Moc politiky, zastrašování, deptání....žádná akce a už vůbec žádný hudební doprovod. Film je ve své podstatě jeden velký dialog o ochraně národní bezpečnosti. Důkaz toho jaká může být demokracie mrcha a že jsme jen malé štěnice, které vláda kdykoliv může zašlápnout. Bylo mě líto obou holek jak agentky ( Erica ) tak novinářky Rachel....leč měli tu smůlu, že se dostali do božích mlýnů a nezjistili nic jiného než pravdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama o touze státu po kontrole tisku a o tom, že většinou se mu to nakonec podaří. Kate Beckinsale v roli novinářky, která je vláčena kriminálem kvůli nepohodlnému článku, podala pravděpodobně zatím svůj nejlepší výkon a už to není jen panenka s perfektní postavou a hezkou tvářičkou. Roli právníka si s bravurou střihl veterán Alan Alda. Matt Dillon a Vera Farmiga nikdy nepatřili k mým oblíbencům, ale Dillon se zvláštního žalobce zhostil na jedničku a byl to přesně ten typ, kterému by jste nejraději jednu natáhli. S Farmigou už to bylo o něco horší, ale tentokrát mi nevadila. Příběh sám o sobě ubíhá lehce rychlejším, ale přesto plynulým tempem a myslím, že na své si přijdou i příznivci thrillerů, protože jejich atmosféru toto drama občas navozuje. A konec? Ten jsem zkrátka nečekal a nejen na té zdrojové frontě. 90% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)
  • Ve skutečnosti byl film inspirován skutečností velmi, velmi volně. Novinářka Judith Miller strávila ve vězení pouhých 85 dní a Pulitzerovu cenu ve skutečnosti opravdu dostala. Ovšem ta neměla s touto kauzou nic společného. Získala ji totiž před tímto incidentem. (Martrix)

Reklama

Reklama