Reklama

Reklama

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Larry Groupé: 1. Main Title 2. Erica VS Rachel 3. Soccer Game 4. Story Breaks 5. Intake 6. First Night 7. Chambers 8. Meet the Press 9. Knock Knock 10. Erica VS C.I.A. 11. Albert's Speech 12. Shake Down 13. Released 14. Principal and the Person 15. Soccer Mom Threat 16. The Fateful Bus ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Z Kate Beckinsale se po mírně podivných začátcích v akčních filmech a nahánění upírů stává plnohodnotná herečka, která svůj um jen tak snadno neschová (nehledě na to, že je rok od roku krásnější). V tomto napínavém dialogovém dramatu hraje tak přesvědčivě, až jsem ke konci kroutil hlavou nad tím, jestli jí ztráta budované novinářské kariéry a ideálního rodinného života za nezvěřejnění jména informátora opravdu stojí. Odkud všechno to odhodlání? Tady dokonce i umírají lidé! Zdravý člověk přeci neriskuje celý svůj život, může-li v tomto případě odpovědnost svalit na někoho jiného! Zdrcující smutná pravda, ale pravda (národní bezpečnost také má svou váhu, a člověk prozrazujicí citlivé informace by opravdu měl být soudně stíhán). Proč se tedy hereččina hrdinka chová tak hloupě iracionálně? Pozor: odzbrojujících posledních pár minut dokáže po tomto přemítání při finální gradaci snímku vyvést z omylu tak překvapivě, jako sladká brusinková omáčka na talíři se svíčkovou. Za sebe mohu říci, že se mi nikdy nestalo, aby mě tak dlouho mrazilo při sledování konce filmu. Ta intenzivní minuta nepříjemného pocitu, která se dostavila s nečekaným rozuzlením, ve mně bude doznívat ještě minimálně... dlouho. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nothing But the Truth je dalším filmem, do kterého jsem šel, aniž bych o něm něco věděl. Teda, věděl jsem pouze to, že v hlavní roli je Kate. A po skončení tohoto vynikající snímku musím říct, že pokud jsem do teď bral Kate jen jako ozdobu, ač sebehezčí, tak mi dokázala, že fakt umí. Když si to vezmete kolem a kolem, tak zjistíte, že v tomhle filmu záleží na tom, jak moc uvěříte Kate tu novinářku, která chrání svůj zdroj. Já jí to uvěřil a možná proto se mi tento snímek tak líbil. Máme tu hned několik témat - novináři vs. spravedlnost, pak taky osobní témata (u postavy Rachel matka vs. novinářka). Tento snímek mě překvapil a to fakt mile. Hlavně obsazením - Farmiga skvělá, Dillon byl parádní hajzl a Alda zase advokát. Jediný, kdo mi tam nepasoval, byl Schwimmer. Nevím proč, ale tady byl nijaký. Ve všech scénách jsem neviděl manžela Rachel, ale Davida, jak se snaží odříkat text a rychle vypadnout. Co mě nejvíc dostalo, byl samozřejmě závěr a odhalení zdroje. To totiž dalo už takhle silnému snímku další, zcela silnější stránku. Ano, zamávalo to se mnou. Protože když jsem tak uvažoval po skončení filmu, tak jsou činy Rachel daleko jasnější, stejně jako důvod, proč opravdu nemohla porušit důvěru a prozradit zdroj. Tento film můžu doporučit každému, kdo by se chtěl podívat na nějaké hodně solidní drama a plus se přesvědčit o tom, že Kate Beckinsale opravdu není jen velice pěkná ozdoba filmů. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo vynikající drama ze soudního prostředí, které jsem si fakt užil a které mě i po druhém shlédnutí utvrdilo v tom, že bylo bezchybně natočené. Kate Beckinsale byla výborná. Moc jí to slušelo a výkon byl velmi přesvědčivý. Jinak ostatní herci zahráli také výborně a samotný námět filmu mě velice oslovil. Dávám slušivých 80%. // (26.10.2013) NOVA CINEMA - CZ dabing v pořádku, na TV Nova málo reklam (pouze 2) a opět jsem si rád připomněl jedno z těch lepších soudních dramat. Ponechávám 80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na tak závažnú tému, kedy si tvorcovia tohto filmu zobrali na paškál ohrozenie bezpečnosti amerického národa, nie veľmi vydarený snímok, ktorý by mal vyvolať nejaký mimoriadny pocit úzkosti, sklamania či zadosťučinenia zato, že jedna z novinárok obetuje vlastný život aby ochránia identitu svojho informátora. Určite si väčšina spomína na film "Pár správnych chlapov", ktorý mal na rozdiel od tohto filmu hĺbku a vážnosť. Divák miestami doslova prepadal pocitom, akoby sedel v súdnej sieni, či bol samotným "Tomom". A tu? Tu sa o tom debatuje takmer bez emócií, akoby rozoberali recept na nejakú oškvarkovú pomazánku. Za ďalšie, celkom nerozumiem tomu, o čom to tu "chlebodarca čsfd" píše. Právničina tu z 3/4 snímku nedostáva žiadny priestor. V samotnej súdnej sieni sa divák z celkovej stopáže ocitá maximálne 5 minút. Žiadne právnické kľučky ani nič podobné. Nebyť toho prekvapivého rozuzlenia, ktoré z časti napravilo reputáciu tohto snímku, neboli by to ani priemerné tri. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)
  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)
  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)

Reklama

Reklama