Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veľký čarodejník Merlin sa po rokoch vracia na Kamelot, ktorý už je len tieňom svojej niekdajšej slávy - už dávno totiž zmizol Svätý Grál, ktorý Kamelotu poskytoval ochranu a slávu, a medzi živými už nie je ani jeho zakladateľ, kráľ Artuš. Spolu s Jackom, tulákom a zlodejom s prekvapio veľkými čarodejnými schopnosťamii, sa preto snažia Grál znovu nájsť a Kamelotu navrátiť dávny lesk. Nebude to však vôbec jednoduché - nestoja totiž len proti vonkajšiemu nepriateľovi, ale čeliť musia aj prehnitosti z vnútra. Tento dvojdielny film Davida Wua sa nakrúcal vo Vancouveri a Britskej Kolumbii v Kanade. (jasiska)

(více)

Recenze (24)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Původní Merlin se Samem Neilem patří do zlatého fondu fantasy, ale tohle je jen její slabý odvar. Dvě hvězdičky jsou prostě jen za Neila a výpravu. Triky jsou chabé, ten co hrál učně hraje naprosto blbě a nezajímavě. Nefunguje to ani jako fantasy, ani jako rytířský epos, prostě nijak. A to to ještě u první části vypadalo nadějně ale ta druhá mě celkově dost nudila. Jeden z těch horších filmů, které zpracovaly tuto legendu. ()

Predator77 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jak mohli něco takového zprznit, merlin z roku 1998 je i na svůj rok celkem kvalitní fantasy záležitost kterou mám rád, ale tohle má do dobrého filmu opravdu hodně daleko a je my líto že se do toho Sam upsal, tak že pokud máte rádi původního merlina tak rozhodně uděláte líp když tenhle kousek úplně vynecháte a zapomenete že existuje. ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřekvapilo, nenadchlo, takové nemastné, neslané to bylo. Film chtěl pouze vytěžit z legendy o rytířích kulatého stolu, a vzal si na paškál zničení Camelotu. Herecky nepřesvědčivé, a navíc nejlepším bojovníkem na hradě měla být žena? Tak to se nedivím, že ten hrad byl zničen tak rychle... . Ty dvě hvězdičky - za bitevní scény. ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Kanada je holt záruka kvality, chybí ještě Německo, což by tuto slabodušky laděnou záležitost mohlo vylepšit mlácením do stolu a obohatit slátaninu o ztuplé trpaslíky. Kdejaká vesnická selanka jednou za rok prezentovaným vystoupením pro děcký domov ve studeném sále místní hospody dá hravě tomuto předstírání vale. Totální pomotaná pitomost, kýčovitý pohled na středověk a fantasy, unisexuálně nevyzrálí pubscenti a ztuple zírající a jednající hlavní postava s permanentně otevřenou hubou, co víc by si člověk mohl přát po fazolovém chilli na oběd. Díky, podruhé nechci. To chilli ale mohu kdykoliv. ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem sprosťárna. Vezmete podařený televizní film, převezmete jeho jméno, hlavního hrdinu i záporáka a ukuchtíte z toho patetický maglajz, který vůbec nenavazuje na předchozí děj! Normální plivanec do tváře divácké toto, navíc výsledek sám je více než nuzný a plný nelogických hloupostí a hereckých křečí. Skutečně jsem nepochopil, jak by dotyčné chudáky nalezení Grálu vytrhlo. Alespoň k pousmání vede podoba výpravy za Grálem, kdy pro jistotu se za ním vydají všichni, od krále po nejposlednější vynašečku prasečího trusu (stejně je to dohromady tak 20 lidí), což je, soudím, unikum heroické fantasy. Merlin měl zůstat ve své lesní chaloupce... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama