Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ posledný zo série filmov futurami . Fialový trpaslík má dobrý príbeh,sú tam aj skvelé hlášky aj keď ich je pomenej , ale niektoré naozaj stoja zato. 4 diel bol o niečo horší ako predchádzajúce 3 diely . Ale nehovorím že som bol sklamaný , ale priznám sa že v niektorých pasážach filmu som sa trochu nudil. Koniec bol otvorený,takže to naznačuje že sa možno ešte dočkáme 5 dielu . Myslím si že Futurama ešte nepovedala svoje posledné slovo . , ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co se při jedné nehodě Fryovi do mozku zabodne tajemný přívěšek, je obdařen úžasnou schopností číst ostatním myšlenky. Díky tomu je kontaktován tajnou skupinou, která v něm vidí spasitele celého vesmíru. Proti němu stojí multimilionář, který chce postavit ve vesmíru obří minigolfové hřiště, a cílovou jamku chce přesně tam, kde je podivná fialová planeta. Planeta, na jejímž zničení či nezničení stojí budoucnost vesmíru... Futuramu obecně mám hodně rád, a seriál patří k mým nejoblíbenějším. A právě proto tomuto filmu možná trochu křivdím, ale oproti zábavnosti jednotlivých dílů je hodně slabý. Možná kdyby se to srazilo do jednoho (dvou, třech) dílů, tak by to stačilo. Takhle se zde kombinuje (bez ladu a skladu) několikero příběhů, a je z toho tak trochu zelenofialový mišmaš. Na druhou stranu, stále je znát práce Matta Groeninga, a u některých scén jsem padal k zemi (už třeba úvodní scéna s pijavicí). Škoda jen toho eko-feministického nádechu - chvilkama mi přišlo, že si z toho dělá Matt Groening prču, ale že se bojí trochu víc odvázat, aby jej feministky neumlátily čepicema ... ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Neviem či najlepší, ale rozhodne jeden z tých vydarenejších Futurama filmov. Niekoľko úprimných výbuchov smiechu, mnoho úsmevov, trošičku nudy (Futurame celovečerný formát proste nikdy nesedel) a nostalgická chvíľka na samotnom konci filmu. Ten je síce značne sympatický a je to rozlúčka vo veľkom štýle, ale možno trochu prirýchla a príliš chaotická. Posledná epizóda piatej série sa s ukončením legendy vysporiadala o niečo lepšie, ale ja predsa len verím, že sme sa s Futuramou nerozlúčili naposledy, takže napravenie je ešte stále možné. Into the Wild Green Yonder je rozhodne vydareným príspevkom z 31. storočia, ale na pôvodný seriál sa až tak úplne nechytá, takže nakoniec to budú príjemné štyri hviezdičky a palec jednoznačne smerom hore. Majte sa pekne, Fry, Leela, Bender, Amy, Zoidberg, Professor, Hermes, Zapp, Kif a Scruffy, verím, že sa onedlho znovu vidíme. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Posledni filmova Futurama? Dobre, takze je na case to cele zesumarizovat - filmovy format Futurame totalne nesedi a tvurcum se navic nadobro vyzdimala vtipna kase. V porovnani se serialem vsechny 4 Futurama-filmy absolutne propadly. Znamena to ze je to spatne? Vubec ne. V rozsahlejsi stopazi si tvurci muzou mnohem vic vyhrat s koncepcnim pribehovym formatem a vsechny 4 kousky se udrzely na lehce nadprumerne urovni nekde okolo hranice 3 a 4 hvezd. Into The Wild Green Yonder je logicke finalove vyusteni, ktere se drzi podobne struktury jako predchozi dily - vtipne akcni zacatek, ktery s pribyvajicim casem zacne serioznet a gradovat, coz zde diky celkovemu finale plati dvojnasobne. To, ze se ale i pres zajimavy pribeh v cele druhe pulce uz vazne nevyhnete nude se bohuzel ignorovat neda. Pokud to mel byt skutecne definitivni konec Futuramy, pak si nejsem jist, ze byl zcela dustojny, ale alespon to bylo zakonceno na spravne pozitivni a otevrene vlne. 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel. Pamätné vtipy zmizli, zostali len postavy a moralizujúci príbeh o tom čo je správne a čo nie, aj keď možno nie v takej miere ako u ostatných animovaných snímkov, lebo predsa len jedná sa o svet Futurami, ale aj tak to trocha kazí celkové vyznenie. Ani postavy, ktoré som mal tak rád, sa so zmenami nedokázali nejako vysporiadať a keď u nich nastal nejaký väčší emocionálny vývin, tak to väčšinou skončilo rozpačito, čo sa aspoň mňa týka. Fry a Leela zrazu spolu? A celá vec s feministkami bola až príliš prehnaná. Ako keby tvorcovia zrazu nevedeli kam skočiť. Chýbal tomu komplexnejší príbeh ako v prípade prvých dvoch filmov. Takto je to len otrepaná, ničím nezaujímavá rozprávka, ktorý si svoj koniec asi aj zaslúžila. To ale neznamená, že nebude chýbať.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Věta na začátku Futuramy psaná mimozemským jazykem říká: „Lidé nás neporazí.“ Nápis v mimozemském jazyce pod horskou dráhou znamená: „Varování: Padající lidé.“ (HellFire)
  • Výherní automaty v kasinu s nápisem „Wheel of Fortran“ odkazují na Fortran – první počítačový programovací jazyk vyšší úrovně. (HellFire)
  • Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder. (artuš)

Reklama

Reklama