Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Po přečtení názorů jsem čekal,osobně, větší "drsňárnu". Neznamená to ale,že Rise of Footsoldier byl film pro "měkkouše". Příběh o mladíkovi, co začíná jako fotbalový chuligán a posléze se dostane i do drogového podsvětí je syrový jako hudba od Slayer. Tvrdé potyčky, posilování, box, anabolika, sex, vše celkem tvrdě pojato. Velké plus vidím v tom, že snímek chytne a nepustí hned od prvních minut... Rozhodně doporučuji, i když se jedná o záležitost, téměř výlučně, jen pro nás chlapy. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, příběh mě rozhodně zaujal herci taky nebyli špatní trochu mi to připomínalo film Trainspotting akorát že tohle je o trošku o něčem jiným ale stejne tak postupuje ten příběh, ale jde tam taky o drogy postupem času. Začátek stejný jako hooligans což mě moc nebavilo ale pak se ten příběh rozjede a začíná to být dost napínavý mě osobně se libila nejvic postava Patta jak byl agresivní atd. jinak co se týče akce.. myslím že zde jako žádná není jen na začátku ty bitky jinak je to spíš napínavý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM ZE STARÝ ŠKOLY A ZAŽIL JSEM UŽ VŠELICOS. ZMRDI JAKO PAT TATE TADY BYLI A BUDOU. A VÍŠ CO? ANI JEDEN TADY NEBYL VĚČNĚ. NA KAŽDÝHO DOJDE..…“ /// Těšil jsem se na bitky fotbalových fandů a největší bordel vod časů války s IRA. Na svět, kde slitování je známkou slabosti. Úvod je tedy z říše snů – bitky, dobrá muzika, píchání…, pak zrod firmy na střežení čehokoliv a nástup extáze…. Životní osudy Carltona Leache, chlápka, před jehož pestrým životem smekám. Postupně z toho vzniká takový to britský sociální drama, do toho nějaký kšefty, herák, steroidy, aby to přerostlo v jakousi válku podsvětí – prostě taková všehochuť, která je celkově asi tak 70x drsnější než Bony a klid, ovšem kterou ta rozdrobenost - i přes parádní obsazení sráží ke 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen příběhy podle skutečnosti. 2.) Cass Pennant, I.C.F., West Ham! 3.) Thx za titule ,,7777777777“. . /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek, ve kterém se na nějaké humánní chování z vysoka kašle. Je to příběh podle skutečné události, ve kterém hraje hlavní roli Carlton Leach. Popisuje jeho začátky jako fotbalového hooligans, který se s ničím nepáře. A právě tato pasáž filmu je velmi intenzivní a dokonalá. Bitky a spousta krve (ta teče mimochodem po celý film) jsou natočeny úchvatně a působí hodně brutálně. Poté se zaměřuje spíše na Carltonův postup v podsvětí. Samé bitky a nespočet slov F*ck nás provází až do konce filmu, který má po celou dobu zběsilé tempo. Za zmínku stojí také výkon Craiga Fairbrasse v roli Pata, kterého dokáže rozhodit i ta nejmenší pitomost. Scéna, jak objednává pizzu, ale nedostane, co chce, přijde a toho chudáka, s kterým mluvil, totálně zdemoluje, stojí zato. Opravdu to není pro křehké povahy. Ale u mě jasných 80%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno