Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BÝVALI DOBY, KDY TO KOLEM FOTBALU BYLO JINÝ…“ /// Nechoděj se šálama na stadion. Nejsou to fanoušci. Jen další týpci, kteří maj jasno vo tom, co budou dělat v sobotu… Voni tyhle věci vokolo fotbalu maj v Rusku i trochu jinej význam. Filmově se ovšem vyrovnaj (u mě i víc než to) těm angláckejm kouskům. Navíc si užiju i pořádnej pouliční boj (jak propagace? Nic nepropaguju, di do piči!). Rusko, to je i příroda, rozmanitej soundtrack a navíc žádný zbytečný dramatický sociální vodbočky. ,,DO BOJE!“ Neserou se se složitostí děje. Věděj, co chtěj ukázat, věděj že ta sociální podstata je u nich v nacionalismu, a i když to není zrovna vokolo fotbalu, tak to sem patří. Takový soudobý ,,Proč?“, který by mohlo prázdný hlavy, motající se kolem hooligans potěšit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) SPARTAK! (Moskva pičo!) 2.) Nevím, jakejma botama můžu v Rusku rozkopat debilovi ksicht. 3.) Thx za titule ,,petrik 1“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je docela strašná škoda, že se nám tam do toho zamotala love storka, která byla tak strašně ohraná, že to dál nešlo, protože jinak nemá výtek. Skvěle udělaný filmek, který pro mně víc než o chuligánech je o síle kamarádství a to na mně platilo. Ruská kinematografie doslova září a je ostudou naších tevizí i festivalů, že jí ignoruje, protože jako filmovej fans na politiku seru, zajímají mně totiž dobrý bijáky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fanouškům hooligans tématiky i samotným hooligans tenhle film vyloudí úsměv na tváři. Žádné moralizování na téma "násilí je špatné", ale syrová a realistická sonda do jedné z nejdrsnějších chuligánských scén na světě. Ekipa Spartaku se tady potýká nejen s protivníky z řad CSKA či Zenitu, ale i s dotěrnými policisty či špiclem z vlastních řad. Čtveřice ústředních postav pak řeší svá vlastní osobní dramata, přičemž k jednomu z nich mám vlastně svojí jedinou výtku. Vztahy a jiskření mezi mužem a ženou Rusům moc nejdou a i tady působili oba protagonisté příšerně prkenně. Ale celkový koncept filmu to nijak nenarušilo. Oceňuji také našlapaný soundtrack a hlavně konec. Takže ACAB a 90%. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zobrazenie moskovských ultras mi tak trošku pripominálo Green ST. Holigans z Londýna. Film ukazuje tú časť fanúšikov, čo vážne sa nechodia na futbal baviť. Oni sa vlastne ani na ten zápas nedostanú a výsledok ich asi fakt ani nezaujíma, len ak sa hrá finále...Oceňujem, že film zobrazuje vychodnú európu a túto problematiku. V krajinách, kde tento jav bol bežný v 80. a 90. rokov minulého storočia sa už takmer nevyskytu. Na rozdiel od západoeurópskeho žánru OKOLO FUTBOLA sa až nesnaží hrať na city diváka. Vlastne celý film som si nenašiel oblúbenú postavu, zato verne zobrazuje život týchto maníkov v Moskve. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zaujímam sa o filmy s chuligánskou tématikou. Zopár som ich už mal možnosť vidieť. Do dnes ostáva mojim najobľúbenejším snímkom o futbalovom násilí anglický titul "Football Factory", ktorý v roku 2004 natočil režisér Nick Love. No i ruský film "Oколо футбола" určite stojí za pozretie. Sonda do života radikálnych fanúšikov Spartaka Moskva má celkom obstojnú atmosféru, vhodné herecké obsadenie, zaujímavý príbeh, dobrý soundtrack a je to i dosť kvalitne natočené. Pozrel som si ho v pôvodnom znení (po rusky) s českými titulkami a bol som velice spokojný. **** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Zápas mezi Spartakem a CSKA je ve filmu prezentován jako finále poháru. Nicméně, během jedné scény můžeme vidět, že na výsledkové tabuli je napsáno, že jde o ligový zápas ruské Premier Ligy. (Dr Lizal)
  • Ruský zpěvák Feduk, jehož píseň hraje při závěrečných titulcích, a je zároveň ústřední písní soundtracku, se k natáčení dostal čirou náhodou. Jeho kamarád ho pozval na natáčení davových scén v kotli, kde se potkal s producentem a dohodli se na spolupráci. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama