Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co psát ke Karanténě? Šlo by sem prakticky okopírovat komentář k [Rec], jednomu z nejlepších hororů poslední doby. O rozdílných kvalitách se těžko polemizuje, už jen z faktu, že Karanténa je skoro doslovně okopírovaný film. Jedna možná dvě scény, které kluci z ameriky vymysleli, nestačí pro pocit z nového filmu. To platí dvojnásobek u hororu, který se pak stává nesmyslně předvídatelným a tím mizí velké kouzlo. Pokud však Karanténu vidíte před jejím španělským dvojčetem, budete určitě spokojeni. Vše je zasazeno do Amerického prostředí, takže místo japonské rodinku tu jsou černoši apod. . Nedostatek invence a snahy překvapit jinak než okopírovaním však film v podstatě odrovnala do průměru. Přesto všechno, Karanténa je dobře udělaný film, který mě i v podstatě napodruhé (pocit deja vu zde je po celou dobu, snad kromě krysího útoku...) a celková pointa filmu mi přišla možná o krapet lepší než ve španělské verzi. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tento remake ma teda fakt vôbec nebavil. Vlastne takmer to isté ako REC ale horšie a nudnejšie.. neviem čo viac k tomu dodať. Celý film som pozerala na hodiny, že kedy sa to už bude končiť. Možno to bolo práve preto, že originál som videla a okrem besnoty mi film nič nové neponúkol, teda okrem nesympatických hercov. No a najviac z celého filmu som zľakla tej hodenej stoličky alebo čo to bolo. Proste jedna veľká nuda. Keď si to tak zhrniem tak titulky boli pre mňa ako vykúpenie. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Nielenže je Quarantine totálne drzí xerox skvelého originálu, ale aj to pôvodné čo robilo REC originálnym a výnimočným sa úplne vytratilo. Všetkci sme vedeli, že toto nemôže dopadnúť dobre. Po trailery sme všetci vedeli, že to dopadne ešte horšie než sme čakali. Ale po vzhliadnutí filmu som i tak zostal šokovaný a neveril vlastným očiam(a v školách sa zakazujú kopírovať referáty z jazyku). Quarantine je pre mňa najzbytočnojsí film, najhorší remake a opäť potvrzuje, že amíci sú banda debilov(česť vynimkám). Rec bol preto jeden z najlepších hororov minulého roku, pretože šokoval svojou neuveritelnom autentitou. Tu sa Jennifer Carpenter len snažila hrat, tak ako hrala herečka v originále. Proste všetká tá chuť, že to čo vidíme sa ozaj deje sa vytratila a pozeráme sa stupídnu kopiu. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Skvěle vytvořené zrcadlo španělského originálu. Nic nové. To co bylo ve španělském originálu v plné síle: hrůza, zmatek a děsivost, která na nás číhala na každém rohu a lekačky přicházejí ze všech stran v každé nečekané sekundě - tu je půlka předvídatelná. KARANTÉNA není zbytečný film. Dokáže diváky dost vyděsit, jestli neviděli originál, nebo desítky podobných filmů. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Totální kopie, která ale funguje úplně stejně jako originál a narozdíl od něj si sebou nese tu výhodu, že si jí budete moci vychutnat na velkém plátně. Tentokrát si říkám, proč ne... 70% (stejně jako originálu tomu nemůžu dát už jenom z principu) a důkaz, že Blair Witch styl je zatim ještě nevyčerpanej. Kéž by takhle někdo natočil nějakou pořádnou válečnou řežbu z pohledu kameramana. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)
  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)
  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)

Reklama

Reklama