Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kniha The Colour Of Magic s uzasne barevnym obalem nadrzene ciha v me osobni knihovne uz cca 10 let. Celou tu dobu mam v planu ji vyhovet a precist, ale proste se tak nikdy nestalo. Kdyz vezmu v uvahu mou silne stagnujici ctenarskou karieru, kdy mam momentalne rozectenou nejakou knihu uz asi rok a na obzoru se navic objevilo filmove zpracovani Barvy Kouzel, jednoduse jsem usoudil, ze to bude podstatne schudnejsi cesta a ke knize uz se nikdy nedostanu. Nemuzu tedy porovnavat s predlohou, ale o to vic jsem si mohl vychutnat veskere originalni napady, ktere jsou v dile obsazeny. Vsechny ty vychytavky jako ze se jedna o Discworld na hrbetu 4 obrich slonu, kteri stoji na krunyri mega zelvy levitujici vesmirem, skritkove manageri ve fotacich, inteligentni truhla, ktera sama pobiha atd. Temito detaily byla naplnena predevsim prvni cast (film je rozdelen na 2 pokracovani, takze pozor na to). Po prvni casti, ktera byla pomerne solidne naslapnuta, graficky skvele zmaknuta, byli tam draci, vse bylo nove a zajimave, vypadalo to na solidni 4*. Bohuzel cele pokracovani uz bylo jen jakesi nedustojne dovypraveni, ktere se neslo v neskutecne pomalem a nudnem tempu, dalsich novych napadu uz moc nepribyvalo a cele to spadlo o level niz. Ve vysledku se ale navzdory rozvleklosti stale jedna a povedene, zajimave a originalni fantasy, ktere se i misty snazi zaperlit vtipem, zejmena skrze lahudkoveho Death Reapera s hlasem Christophera Lee. 6/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní dvě knihy ze série Úžasné Zeměplochy mi nikdy příliš nesedly. Je to ještě příliš obhroublé, neotesené a i ten humor je takový jednoduší a lidovější. Navíc dost sázejí na děj, což jak známo vždy byl, je a asi již i bude Pratchettův zásadní problém. Krom toho nemám rád knihy s Mrakoplašem (což je paradox, protože tu postavu naopak miluju) tak nějak celkově. Prostě to ještě není to "ono", co v mých očích z Pratchetta udělalo na dlouhá léta jedničku v rámci humoristické literatury. A když to výše zmíněné navíc zadaptuje televizní rutinér, který o takových pojmech jako vlastní nápad, invence, správný timing vtipů apod. zřejmě nikdy neslyšel, tak to výsledku také mnoho nepřidá. Spíše vůbec. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kniha je zábavnější. Tak to většinou bývá... Dokud se neobjevili draci, překonával jsem nudné pasáže bez vtipu a nápadu. Pak se příběh přeci jen rozjel. Mrakoplaš je mi v předloze sympatický, zde jsem místo něj stále viděl - nemohu si pomoci - ševce z Pyšné princezny... S postupujícím dějem došlo i na humor - pošlou nás domů v obálce - a akci. Triky značně nevyvážené, povětšinu mizerné. Jistě, jde o TV film, ale Kouzelná země skřítků či Merlin nebo Alenka z produkce Hallmarku ukázaly, že je-li dostatek financí, i TV film může triky oslňovat. Nu, Britové asi financí moc neměli, a tak svět Zeměplochy připomíná levné PC hry. Naštěstí herci, včetně Smrtě, vše zachraňují. Nejlepší je asi Tim Curry... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje druhé a teď už s jistotou můžu říct, že poslední setkání s Terry Pratchettem. Tam, kde byl Hogfather milý a veselý, je Colour of Magic nudná a trapná. Taky to asi je tím, že skvělá Michelle Dockery byla vyměněna za slizkého Tima Curryho, který se celým filmem promlátil k nijakému konci. Aspoň se mi ale potvrdila teorie, že Pratchett píše sračky. 35% ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Poetické, poutavé, chytré, vymazlené... a do oka mi nepadla jen ústřední dvojka, ale i další, Smrt je vynikající.. no.. a Barbar Cohen.. ten je prostě dokonalej ... a jako třešinka na dortu pár kýčovitých záběrů nádherné skotské krajiny, myslím z Glen Coe... 4/5 a sháním první příběh na motivy Terryho Pratcheta ve filmový verzi a nějaký knížky (nikdy jsem nečetl)... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Herec Richard da Costa (Zavazadlo) hraje též Knihovníka. Pro tuto roli samozřejmě studoval v ZOO pohyby skutečných orangutanů. Mimochodem v tomto snímku není nikdy vidět v lidské podobě. (Bakllazaan)
  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)
  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama