Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 4

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (1 100)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejchytřejí postavou filmu je sice pes, ale veškerou jednoduchost vynahrazuje Spielbergova hravost a um zvláště v tomhle žánru. Špičková technická stránka (Zemeckisovo inovátorství dostalo pořádnou přes hubu, když to co on budoval roky, zvládl Steven za jeden film) je požehnáním hlavně při akčních scénách, které mají švih, nápad, vtip a jsou dokonalé. Závěr má i parádní gradaci, včetně grandiózního jeřábového střetu dvou hlavních protivníků. Krásná práce. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70%. Ani v IMAXu Tintin úplně nestrhl a naopak vcelku rychle šumí z hlavy. Možná mistrovsky zrealizovaný (oslňující animace, moudré užití 3D, naplno válící virtuální kamera, hravá hudba a božská akce v Maroku), ale ve výsledku i bezpohlavní, trochu sterilní a paměťová centra míjející blockbuster. Kombinace plochých a umělých postav s uspěchaným a nahňácaným dějem si bere svou daň - a naplno ji neproplatí ani Spielbergova řemeslná výjimečnost. Díky alespoň za to, že tvůrci naplno využili možností formátu co se týče rozmáchlosti své show, jen se jim to změnilo v trochu jednorozměrné a uskákané klukovské skotačení. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Bláhově jsem si myslela, že animovaný film alespoň mírně pozmění můj názor na Spielberga a ono se tak sice stalo, ale překvapivě k horšímu. Pro animáky mám slabost, ale tenhle mě vůbec nebavil. Sherlock Holmes a Piráti z Karibiku dohromady (od nich okoukal Spielberg opravdu hodně!), bohužel v rozvleklém a nudném podání. Občas jsem se zasmála, ale nakonec jsem to nevydržela a usnula. A když jsem zase otevřela oči, tak tam zase šermovali, zrovna tak jako předtím, než jsem je zavřela..Zkrátka zřejmě nejhorší animák, co jsem kdy viděla. A od Spielberga si snad už nikdy nic nepustím..PS:Jedna hvězdička za toho úžasného chytrého pejska. A hudbu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

na to, ze nemam rada rozpravky a Tintin mi donedavna ani nic nehovoril musim povedat, ze som sa vyborne bavila. Je to samozrejme taka jednohubka pre nenarocneho divaka, ale Thomson a Thompson a Kapitan Treska su uzasne a velmi vtipne manicky, kvoli ktorym sa tato dobrodruzna jazda oplati vidiet. Podotykam, ze samozrejme nie v dabingu :) Stevenovi sa zase nieco podarilo a som rada, ze si tym zaroven aj splnil svoj detsky sen. No ale Steven, teraz uz pekne sup, sup spat k pravej filmarcine :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherný 3D šestákový román. Tintin vypadl z hydroplánu, ve kterém lítával i Indiana Jonese, a tak je logické, že za celým tímhle mystériem stojí padouch jménem Steven Allanovič Spielberg. Ten se chce zmocnit návodu na výrobu nejefektnějšího filmu všech dob a tak jsme svědky úžasného dobrodružství...a taky ukázky současné světové vrcholné animace a práce s virtuální kamerou... A co na to pes Filuta? ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Tvůrci zvažovali Dannyho DeVita coby dabéra seňora Oliveiry de Figueira, ale postava byla nakonec vyškrtnuta za scénáře. (Mr.Hudson)
  • Na základě filmu vznikla stejnojmenná videohra, která vyšla v den uvedení snímku. (Kmotr76)
  • Předobrazem Jednorožce je francouzská loď Soleil Royal, která poprvé vyplula v roce 1669. (HellFire)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama