Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 456)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Intro s Mexikáncema nic moc, ale jakmile přijde na řadu normální děj začne to bejt dobrý. Lekačky jsou dobrý a leknul jsem se hodněkrát. Jinak se ale bát nebudete, budete se smát. Bitky Alison Lohman s tou babicí jsou absurdně brutální a čarodějnice to vždycky nějak komicky koupí. Černým humorem se nešetří ani jinde a chvílema to spíš připomínalo Scary Movie, než všemi zmiňovaný Evil Dead. Nečekejte nějaké extra gore, ale hodně se tam bleje :) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Comeback Raimiho ako hororového guru ? Čiastočne. Čiastočne pre to, lebo ikeď je film skutočne akýmsi návratom k Evildead, scénár - minimálne prvá polovica filmu - je písaný s veľkým ohľadom na súčasné trendy. To jest viac menej klasická zápletka, ktorá sa príliš nevymyká súčasnému priemeru. Druhá polovica, to je už číry Raimi-fest, s fúrov nádherných staromilských efektov, ktoré akoby vypadli z 80-tych rokov. A áno, je prítomný aj - pre sériu Evil Dead tak typický - humor, to ma najviac a veľmi milo prekvapilo. Je však stále cítit, že toto nebol projekt, ktorý by dovoli Raimimu sa naplno odviazať. Keď sa tak však nad tým zamyslím...nieje toto taký malý predkrm pred Evil Dead 4 ? (8/10) ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mrštný Spider-Man je pryč a Raimi spředl novou síť, kterou si mě zcela omotal. Hororům obecně neholduju, nikdy jsem v kině na žádném nebyla, nikdy jsem žádné nevyhledávala, viděla jsem jich v řádku jednotek. Nemám ráda nechutné věci, zbytečné násilí a děs. Řekla jsem si, že tak výborné ohlasy nebudou jen tak, a přizvala tedy do kina kamarádku. Ta se mě většinu filmu chytala, vykřikovala, zakrývala si oči, a tudíž jako morální podpora zcela selhala. I já jsem byla ale párkrát znechucená a ulevovala si citoslovci typu: „Fujtajksl, bléééé, fůůůůj“ atd. Avizovaná humorná složka filmu nebyla rozhodně žádná nevinná ´prdel´. Začne to vyjmutím zubní protézy v bance a vykašláním hlenů, za které by se nemusel stydět ani Hulk se Shrekem dohromady. Když v autě Christine prošije babku sešívačkou, ta ji potom oslintá bezzubou čelistí obličej, smějete se, ale zároveň je to nechutné. Při vymýtání lamii už ale úsměv zmizí, kozel je totální nářez a česká věta „Přišel tvůj čas“ se do vás zařízne. Pak už si jen oddychnete, když se bloncka knoflíku na hřbitově zbaví a váš tep se začíná vracet do normálu, ale jenom proto, aby se o vás potom pokoušel infarkt myokardu, protože pro mě osobně byl konec nečekaný. Zvukové efekty a soundtrack skvělý, žádné nudné scény a Lorna Raver jako cikánská babka s tendencemi k postmortálnímu vykašlávání mukusu je na Oscara. 95 %. P.S. Ale umím si představit, že stejně jako půlka diváků odchází ze sálu nadšená, tak druhá jen kroutí hlavou a nemůže se smířit s rozháraností filmu, který celou stopáž balancuje na hranici třeskuté komedie a děsivého hororu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upřímě mě udivuje to časté stavění na roveň sérii Evil Dead, co se kombinace hororu a komedie týče, Stáhni mě do pekla mi přišlo vtipné minimálně (řádově 2 scény). Za to mě potěšil v rovině využití jednoduchého příběhu, který by bez charismatických postav a působivě prožitých "patálií" zajíčka Christine mohl hravě spadnout na úroveň špatných béček 80. let... Na které sice Stáhni mě do pekla má narážet, ale zaroveň se nad ně povznést a přinést z nich to nejlepší, což se tedy úplně nepovedlo... Raimi je schopný režisér a jeho vedení filmu je mi sympatické, člověk se nenudí, občas se trošku poleká. není mu odpuštěna i nějaká lepší hnusárna, ale nic opojného, revolučního a nezapomenutelného na tom neshlédávám... Lepší š(v)estka. 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $42,100,625Tržby Celosvetovo $80,498,545Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Asi nikdy úplne neprídem na chuť týmto odľahčeným horrorom od Sama Raimi-ho. Film sa miestami dá pekne užiť(niekoľko vydarených smiešnych úchylností) ale rovnako tak miestami to vyznieva zbytočne do prázdna(veštenie, vymítanie), no a nehorázna škoda bola keď z príbehu bola odstránená postava tej diabolskej babky Ganush, potom keď sa znenazdajky objavuje ako duch už to proste nie je ono, jednoducho súboj v aute v podzemnom parkovisku bol predčasný vrchol filmu a potom už nič tak silné ani z ďaleka neprišlo. Slušný zručne natočený priemer. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Cinematik 2009) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Snímek produkoval Raimiho dlouholetý spolupracovník Rob Tapert, který se podílel na všech režisérových hororech už do kultovního The Evil Dead (1981). (POMO)
  • Režisér snímku Sam Raimi do filmu vložil odkaz na svou kultovní sérii filmů The Evil Dead. Ve druhém díle série Smrtelné zlo 2 (1987) se rozletí dveře malé kůlny, kam se přiřítí Bruce Campbell (Ash) s hlavou mrtvé Lindy (Denise Bixler) zakousnutou do své pravé ruky. V kůlně začne hledat něco, čím by ji odstranil. Zvedne hlavu a všimne si police zakryté závěsem, který odhrne, a hledá zde motorovou pilu. Ve Stáhni mě do pekla je tatáž scéna, snímaná ze stejné strany i úhlu, ovšem v čele s Alison Lohman (Christine Brown) a bez hlavy mrtvé Lindy. (Alfréda)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama