Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (22)

  • U jasnovidce je zmíněn Sigmund Freud, lékař-neurolog, psycholog a zakladatel psychoanalýzy pocházející z Freibergu, dnešního Příbora. (Duoscop)
  • Ve scéně vyvolávání Lamie (Art Kimbro) u kulatého stolu si v původním znění můžeme poslechnout, jak podle Američanů zní romština. Ve skutečnosti jde o zkomolenou češtinu. Zazní tu např. věta "Přišel tvůj čas". (Alfréda)
  • Režisér snímku Sam Raimi do filmu vložil odkaz na svou kultovní sérii filmů The Evil Dead. Ve druhém díle série Smrtelné zlo 2 (1987) se rozletí dveře malé kůlny, kam se přiřítí Bruce Campbell (Ash) s hlavou mrtvé Lindy (Denise Bixler) zakousnutou do své pravé ruky. V kůlně začne hledat něco, čím by ji odstranil. Zvedne hlavu a všimne si police zakryté závěsem, který odhrne, a hledá zde motorovou pilu. Ve Stáhni mě do pekla je tatáž scéna, snímaná ze stejné strany i úhlu, ovšem v čele s Alison Lohman (Christine Brown) a bez hlavy mrtvé Lindy. (Alfréda)
  • Film diváci mohli poprvé vidět 15. března 2009 na americkém filmovém festivalu Southwest. (Chatterer)
  • Film s rozpočtem 30 milionů amerických dolarů celosvětově vydělal 90 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Když se Shaun San Dena (Adriana Barraza) zmíní o svém zesnulém manželovi Sanderovi, jedná se o odkaz na staršího sourozence Sama Raimiho Sandera Raimiho, který zemřel při plavecké nehodě v patnácti letech na výletě v Izraeli, a na jeho nejstaršího synovce Sandera Rubina. (TomikZlesa)
  • Auto paní Ganush (Lorna Raver) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1973. Poznávací značka je 99951. Pokud značku obrátíme vzhůru nohama, dostaneme „IS666“. (TomikZlesa)
  • Film začíná logem studia Universal z 80. let, kdy Sam Raimi začínal s hororovým žánrem filmovou sérií The Evil Dead (od r. 1981). (HellFire)
  • Clay Dalton (Justin Long) používá ve filmu produkty firmy Apple. Herec Long je ve skutečnosti mluvčím reklamní kampaně společnosti Apple "I'm a Mac". (Chatterer)
  • Sam Raimi a Ivan Raimi napsali scénář k tomuto filmu s názvem "The Curse" již v 90. letech. Film plánovali natočit po dokončení Armády temnot (1992), ale do cesty se jim postavily jiné projekty. (Chatterer)
  • Snímek produkoval Raimiho dlouholetý spolupracovník Rob Tapert, který se podílel na všech režisérových hororech už do kultovního The Evil Dead (1981). (POMO)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama