Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 497)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som mal tento seriál pozerať s polročnými prestávkami medzi sériami. Asi by som najskôr zošedivel a potom oplešatel. Dokonalá súhra príbehu, postáv, znamenitých hereckých výkonov a bezkonkurenčného napätia. Niekto vyčíta seriálu pomalé tempo, ale musím prinajmenšom oponovať. Súhlasil by som v prípade tohto seriálu, no v tomto prípade si treba nájsť čas a od prvej časti si treba všímať každý detail, s ktorým tvorcovia pracujú, je až neuveriteľné ako šialene, no realisticky tento seriál pôsobí. Mám vo zvyku komentovať každú sériu zvlášť, no v tomto prípade to nejde, pretože všetky časti tvoria jeden stmelený, komplexný celok, ktorému naozaj nemám čo vytknúť. Každá časť ma donútila pozrieť si aspoň ešte jednu, niektoré sa možno vyznačujú pomätenými scénami, no mne to prišlo ako punc originálnosti, ktorým sa tento seriál môže pýšiť. O deji nebudem rozprávať veľa, dozvedieť sa to môžte z každej strany, ale nápad úpadku morálky a prerod z cnostného na beštiálny charakter nikdy nemal lepšieho predstaviteľa ako tento seriál. Spomedzi všetkých skvelých hercov, od hlavných rolí až po bezvýznamné vedľajšie roličky chcem uprednostniť výstredný výkon Bryana Cranstona, na ktorého je radosť (niekedy aj strach) pozerať sa. Takže urobte službu sami sebe a pozrite si prvých pár častí. Po dopozeraní poslednej mi určite dáte za pravdu. 100%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Výborný příběh a naprosto skvělá transformace hlavního hrdiny. Svině život je tu za hlavního záporáka a na začátku sází hlavním postavám pod nohy ne klacky, ale betonové trámy. Paráda. DRUHÁ ŘADA: Abych to zkrátil, až tohle je ten skutečný rozjezd. Tvůrci tlačí na pilu a ženou Walta vstříc jeho nečekané budoucnosti. + Perfektní cameo Dannyho Treja.TŘETÍ ŘADA: Trochu slabší rozjezd je jen ornou půdou pro závěrečné žně. Tohle se dělá takhle končit sérii? To je týrání. ČTVRTÁ ŘADA: Neskutečně našlapaná řada, která nasazuje laťku tak vysoko, že nevím jestli se ji vůbec bude dát přeskočit. Adrenalinové finále, závěrečné odhalení a mistrovské herecké výkony dělají z téhle řady milník seriálu. "Vyhrál jsem." PÁTÁ ŘADA: Prahou teď koluje ten nejlepší modrý matroš pod sluncem... Vzestup na vrchol a definitivní proměna Waltera Whitea v drogového kingpina nám ukazuje, že konec je opravdu blízko. A končit se bude ve velkém stylu.... O rok později. Druhá půle řady sešlápne plyn až k podlaze a posledních cca pět dílů nasazuje veškeré televizní produkci ještě o kousek vyšší laťku. Dokonale napsané, geniálně vygradované, s velice uspokojivým závěrem. Anna Gunn předvedla jeden z nejlepších ženských hereckých výkonů (zasloužené ocenení). No a na Bryanu Cranstonovi to celé stojí. Finální díl prožijeme výhradně v jeho společnosti a rozloučení je na úrovni. Poslední momenty seriálu jsem prožíval se spokojeným úsměvem a mrazením v zádech zároveň. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Vince Gilligan .. I'm the bad guY. _ Jako oBvykle, když jsem musel trávit nemoc doma, jsem se vRhnul na jeden seriál, který jsem z různých důvodů nezachytil od začátku, ale průběžně na něj slýchal zdařilé reFerence či doporučení přátel, až jsem se do něj v dané příležitosti Pustil. V minulosti jsem takhle během dvou týdnů dal dvě sezóny LOST nebo jindy necelých 5 sezón HIMYM - nyní padla volba na Breaking Bad, kdy jsem do pouhých 11 dnů vecpal součaSné téměř čtyři sezóny. ___ A výborných 44 epizod! Nebudu nijak rozebírat rOzdíly mezi sériemi, protože mi jejich kvalita přijde stále konziStentní, výběr i vývoj postav zajímavý a přijatelný, jejich obsah veskrze důležitý, zábavný i napínavý. Ano, JEsse Pinkman je sice několikrát na okamžitou kulku do Hlavy i od nejbližšího, začátek 4 série byl až nepříjemně pozvolný, ovšem to jsou jen drobky, které (a to spíše ve větším) potkávají každý seriál. Zde jsou po takové době šKody na kvalitě stále miNimální. Yo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No, tak za prvé, najlepším seriálom Breaking Bad v mojich očiach rozhodne nie je. Prvé dve série považujem za skrz na srkz priemerné, skutočne v nich až na niektoré časti nevidím nič extra. Treťou sériou sa však začínajú dávať veci do pohybu, postavy prechádzajú výraznejšími zmenami, dej naberá obrátky, čo vyvrcholí výbornou štvrtou a perfektnou piatou sezónou, ktorú som zmlsol jak nič. Plný počet určite dať nemôžem, to by sa prvé dve úvodné série nemohli nikdy natočiť, no bez nich by ale paradoxne vývoj hlavných postáv, najmä Walta a Jesseho, nebol tak značne v kontraste počiatok - záver. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SERIÁLŮ VŠECH DOB. Yo Bitch! Výborný seriál od začátku do konce. Hodně skvělých seriálů ke konci umírá a stává se z nich natahovaná srajda (Lost, Prison Break), ale to, co předvedl v závěru Breaking Bad je úplný opak. Jeden z mála seriálů, který věděl, kdy má skončit. Poslední díly jsou naprostý top, především třetí a čtvtý od konce. Závěr byl tak úderný, že až lituju, že nebyly dva tři díly navíc, rozhodně by to nebylo na škodu. K postavám není potřeba se nijak zvlášť vyjadřovat - výborná kontrastní ústřední dvojka a ti okolo byli taky více než dobří. Kéž by každý seriál dokázal to co BrBa, a to mít silný a poutavý příběh, zajímavé postavy a narůstající kvalitu až k nezapomenutelnému finále. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • Americký výrobce modelů aut Greenlight připravil k tomuto seriálu dvě licencované kolekce sběratelských lakovaných kovových autíček v rámci série Greenlight Collectibles Hollywood v měřítkách 1:43 a 1:64. Obě obsahují legendární "vařičský" karavan Fleetwood Bounder RV, červený lowrider Chevrolet Monte Carlo z 1. série, patřící Jesse Pinkmanovi (Aaron Paul), Jeep Grand Wagoneer, s nímž jezdila Skyler (Anna Gunn), a hlavně Waltův (Bryan Cranston) zelený Pontiac Aztec (i s černým plecháčem místo levého zadního kola). Kolekce v měřítku 1:64 oproti těmto čtyřem vozům obsahuje navíc i oranžový Dodge Challenger SRT-8, který dostal Walter Jr. (RJ Mitte) k narozeninám, dále slavný drogový náklaďák Durastar s potiskem Los Pollos Hermanos a Waltův černý Chrysler 300C SRT-8. Modely lze zakoupit například na Amazonu nebo eBay. (Rudy_742)
  • Vince Gilligan prozradil, že mu stanice AMC povolila pouze jedno použití výrazu "f*ck" na sérii, což scenáristy vedlo k dlouhým diskuzím o tom, kdy toto slovo použít, aby to mělo náležitý efekt. (Kritiq)
  • Příjmení Hanka Schradera (Dean Norris) se také vztahuje k chemii. Německý chemik Gerhard Schrader (1903 - 1990) je znám především pro svůj náhodný objev nervových látek, jakými jsou sarin a tabun. (Kritiq)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama