Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 497)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Postavte přede mě hluché plačící dítě s utrhnutou nohou od granátu a neošetřenou hnisající ránou, a já pokrčím rameny a půjdu si koupit burgermeny do nejbližšího mekáče. Vezměte mě na charitativní akci týraných zvířat v klecích, kde budou trpící psi s roztrhanými čumáky od petard, sekyrou přepůlení umírající křečci, nebo exotičtí papoušci s uřezanými křídly a já řeknu: "vzal bych si tuhle bezokou opičku" a půjdu spokojeně domů. Ukažte mi strhanou těhotnou ženskou obsypanou podlitinami s kastlíkem na drobné u nohou a já vyprsku smíchy. Pusťte mi však seriál s věčně chlastajícím zfetovaným budižkničemou Jessie Pinkmanem a já se rozplynu láskou, citově rozložím a vydražím na íbeji autentický pytlík na kuřata z Los Pollos za deset tisíc dolarů. Bez mučení, po Ordinaci v růžové zahradě, nejlepší dramatický seriál, který měly kdy čest mé rozšířené zorničky vidět. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslím, že po čtyřech sériích už můžu hodnotit. A bude tu hodně spoilerů. Breaking Bad má totiž svůj vlastní, hrozně zajímavý styl. Opravdu se mi líbí, že je to totálně na pokračování, nejsou tu žádné časové mezery v ději mezi epizodami, ani mezi sériemi. Vše vždycky pěkně navazuje. Má to výborný duo hlavních postav chemickej MacGyver Walt a permanetně sjetej, nebo psychicky zničenej Jesse. Děj se navíc taky stále vyvíjí a hlavně to Walterovo a Jesseho stoupání ve zločinecké hierarchii je podáno pěkně pomalu, ale jistě, takže se s tím člověk sžije a přijde mu to tak nějak uvěřitelné. Některé epizody a scény jsou fakt dokonalé (plazící se Mexičani na začátku třetí série, hystericky se gebící Walt, když zjistí že nemá prachy na "zmizení" ke konci série čtvrtý , nebo třeba Stay out of my territory). Je to fakt napínavé, bohužel se najdou i hodně slabší díly. Třeba všechno, kde je Hankova manželka mě sere a nudí. A jsou tam i zbytečnosti (pád letadla) a vycucávky z prstu (ňáký ty konvalinky, kdy to tomu klukovi jako podstrčil?) Je to ale hodně kvalitní seriál. A nejlepší postava je bezkonkurenčně Saul Goodman. P.S: po páté sérii musím uznat, že takhle pěkně uzavřený seriál se objeví málokdy. To si zaslouží absolutorium. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento skvělý seriál opomíjel, až jsem si ho dal komplet pět řad za sebou. A možná jsem dokoukal jeden z kompletně božích a vůbec nejlepších seriálů! Breaking Bad mě ohromilo ihned v první sérii a nepustilo. Bezmezně obdivuji, s jakou bravurou se scénáristům vedlo psát tak fantastické scénáře a všechno to pospojovat do sebe. Castingu samozřejmě vévodí bezkonkurenční Bryan Cranston a Aaron Paul, v celém seriálu je však mnoho a mnoho výborně napsaných a zahraných postav, že jsem až nevěřil, že se to může dařit každým rokem přibližně na stejné úrovni. Například takový neohrožený pravník Bob Odenkirk byl mojí neojoblíbenější vedlejší postavou. Jenže, kam se všichni hrdinové z jiných seriálů hrabou na Waltera Whitea, který se z postaršího ňoumy, nakaženého rakovinou plic, postupem seriálu propracoval až v ku*evsky badass antihrdinu Heisenberga! Prostě miluju tuhle TV show a za pár let si jí velice rád zopakuji. Nejlepší momenty : 1) Walter White hází fazolí. 2 ) Přestřelka na parkovišti. 3) Hector a Gus. 4) Závěr týhle awesome TV Show. 5) Prostě všecko zde. PS : Víte, proč je Breaking Bad lepší než Dexter? Protože věděli, kdy skončit...100% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

(1. séria - 100% / 2. séria - 80% / 3. séria 90% / 4. séria - 100% / 5. séria - 10000%) // Bonusy: S1Making of Breaking Bad / Inside Breaking Bad / S3The Music of Breaking Bad / Pizza of Destiny / Hit and Run / White Heat / The Brothers Moncada / S4Cast Chemistry / Color Me Bad / The Invisible Driver / The Real Family of Breaking Bad / The Science of a Hit Show / The White House Tour / Tour of the Superlab / The Sets of Breaking Bad / Inside the Explosive FinaleS5No Half Measures / Life of a Showrunner / Nothing Stops This Train / The Cleaner / The Main Event / The Writers of Breaking Bad / The Final Showdown //// Walter White Funeral / MythBusters: Breaking Bad Special & Blow It Out the Water / Mythbusters Jr.: Breaking Bad Blow-Up (x) / Talking Bad / The Broken and the Bad //// Bonusy ku El Camino filmu: The Road to El Camino / The Making of El Camino / Snow Globe: A Breaking Bad Short ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapení první poloviny roku '08. Bryan Cranston (Malcolm v nesnázích) v roli učitele chemie s čerstvě diagnostikovanou rakovinou plic a právě načatou kariérou zločince a výrobce pervitinu. Už pořádně dlouho tu chyběla nezapomenutelná postava v hlavní roli dramatického seriálu, když tak vzpomínám, musím jít až daleko do historie. Poslední takovou postavou byl Tony Soprano. Záměrně neuvádím Grega House ani Hanka Moodyho, ruku na srdce, to jsou také z velké části komedie, tohle je komedií jen minimálně. Nicméně Bryan se náročné role zhostil výborně, nechal si narůst knírka, dodal své postavě mírně ztřeštěný projev a v šesté epizodě všemu nasadil korunu, když si (nebudu spoilerovat, podívejte se sami). V současné době (10/2008) se chystá druhá série a má očekávání jsou vysoká. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • Velkým fanouškem seriálu je i oscarový herec Anthony Hopkins. Po jeho zhlédnutí napsal Bryanu Cranstonovi (Walter White) děkovný e-mail. Hopkins v něm pochválil převážně herecké výkony a práci celého tvůrčího týmu seriálu. Zároveň přiznal, že nikdy předtím neviděl nic tak brilantního. (Narcis)
  • Metamfetamin (jinými názvy pervitin, crystal meth apod.) není v USA zcela nelegální. Podle amerického zákona o kontrolovaných látkách (Controlled Substances Act) patří do takzvaného druhého seznamu (schedule 2), kam se řadí látky s vysokým rizikem zneužití a psychické či fyzické závislosti, ale s uznávaným lékařským využitím. Metamfetamin je v USA předepisován pod obchodním názvem Desoxyn a využívá se k léčbě ADHD (zlepšuje soustředění) a exogenní obezity (potlačuje chuť k jídlu). (vojtaruzek)
  • Posledná scéna, ktorá bola nakrútená, je flashback v epizóde Ozymandias (2013). (Bukysh)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama