Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 497)

H34D 

všechny recenze uživatele

Slibná premisa a její úžasné rozvinutí v intenzivní a "realisticky" působící drogový příběh Walta - člověka, skrz obrazovku dýchajícího, jehož charakterový vývoj by mohl být příkladem učebnicového filmového vyprávění. Od nesmělého učitele až po charismatického bosse podsvětí ("Say my name!")... Nemohu přestat žasnout nad tím, jak věrohodně a osobitě Waltovy "patálie" působí a jak se díky nim jeho charakter mění, aniž by cokoliv vypadalo jako vycucané z prstu a aniž by seriál sklouzával k zbytečné megalomanii - i když obrazovkou protékají miliony dolarů, zaměření seriálu nepřekračuje "skromný" rodinný kruh a prožívání jednotlivců. Moje zvláštní pochvala a uctivá poklona pak náleží páté sérii za Sopranovské vykreslení mafiánského prostředí. PS: Předposlední epizoda je umělecké dílo! 9/10 ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

All hail Heisenberg. Původně jsem byl na 5*, ale 4. série už prostě netáhne. Zdlouhavé, natahované dialogy, nula děje, nepravděpodobné zvraty vycucané z prstu (zakopnutí o koberec = lol/wtf). Plus přepálené finále, totálně shazující celou dosavadní "serióznost" do pekel (Two-Face huh?). Do té doby ale vážně nejlepší seriál, co je teď k mání. Berte všemi deseti. EDIT: 5. sezóna je po 2. sezóně Aliasu to nejlepší, co se na seriálovém poli urodilo. Zpátky na 5* s klidným svědomím. Will miss you Heisenberg. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od dob Odpočívej v pokoji jsem neviděl nový seriál, který by mě dokázal tak strhnout. Zejména proměna hlavní postavy (nebudu psát hrdiny) je něco neskutečného, no a jak krutě si scenáristé pohrávají s divákovými sympatiemi a je jim to úplně fuk, to je obdivuhodné. Ze všech epizod se mi ani jedna nezdála zbytečná, v žádné se prázdně neplkalo, ačkoliv se mluvilo pořád - precizně napsané dialogy jsem si užíval stejně jako když se na sebe postavy jen dívaly a napětí houstlo. Bylo to vynikajících padesát hodin. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Breaking Bad je klasickým přírustkem na poli současného amerického seriálu. Koncept silná hlavní postava a potenciálem nabušený děj je zde splněn do puntíku. Walter White je osobou, jejíž život se od toho vašeho nejspíše v mnohem odlišuje, na druhou stranu se dost možná shodujete s jeho sociopsychologickým profilem. Nezbedný syn, znuděná manželka a stereotypní život. V podstatě dokonalý 'hrdina' s vysokým manévrovacím prostorem, který se ještě zvětší, pokud připočtete možnosti příběhu a další vývoj hlavní postavy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento skvělý seriál opomíjel, až jsem si ho dal komplet pět řad za sebou. A možná jsem dokoukal jeden z kompletně božích a vůbec nejlepších seriálů! Breaking Bad mě ohromilo ihned v první sérii a nepustilo. Bezmezně obdivuji, s jakou bravurou se scénáristům vedlo psát tak fantastické scénáře a všechno to pospojovat do sebe. Castingu samozřejmě vévodí bezkonkurenční Bryan Cranston a Aaron Paul, v celém seriálu je však mnoho a mnoho výborně napsaných a zahraných postav, že jsem až nevěřil, že se to může dařit každým rokem přibližně na stejné úrovni. Například takový neohrožený pravník Bob Odenkirk byl mojí neojoblíbenější vedlejší postavou. Jenže, kam se všichni hrdinové z jiných seriálů hrabou na Waltera Whitea, který se z postaršího ňoumy, nakaženého rakovinou plic, postupem seriálu propracoval až v ku*evsky badass antihrdinu Heisenberga! Prostě miluju tuhle TV show a za pár let si jí velice rád zopakuji. Nejlepší momenty : 1) Walter White hází fazolí. 2 ) Přestřelka na parkovišti. 3) Hector a Gus. 4) Závěr týhle awesome TV Show. 5) Prostě všecko zde. PS : Víte, proč je Breaking Bad lepší než Dexter? Protože věděli, kdy skončit...100% ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • V seriáli je vidieť na mnohých križovatkách značku stop, avšak všetci ju ignorujú. (Jumar)
  • Na začiatku každej epizódy môžeme vidieť chemický vzorec C10H15N spoločne s číslom 149.24. V skutočnosti ide o vzorec pre metamfetamín, ktorého molekulová hmotnosť predstavuje onú hodnotu 149.24. (WalterIK7)
  • Bryan Cranston vymyslel většinu příběhu své postavy (Walter White). Také pro ni částečně vybral oblečení. Zároveň požadoval, aby Walterův knír vypadal jako mrtvá myš (TommyBOY)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama