Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Generatin Kill, aneb Mariňák na delší způsob? Podle mě ne. Mariňák byl klasicky dlouhým filmem, popisující válku v Iráku. Představoval pouze bandu málo vzdělaných mužů, kteří netouží po ničem jiném, než po pořádné akci, po výstřelu, po zabíjení. Ukazoval nám dokonalou nudu pouště, stejnost krajiny a nic nedělání. Generation Kill je mnohem zajímavější. Jednak díky delší pasáži, která nám představí mnohem více postav, ukáže nám jejich nitra, touhy a cíle. Není to přehlídka žluté pouště a modré oblohy. Tady se něco děje. Jednotka se každou chvíli přemísťuje, plní úkoly, které by neměly být spojené zrovna s jednotkou mariňáků. Používá diplomacii, občas násilí. V celkovém výsledku je tedy mnohem zajímavější. Alexander Skarsgård v hlavní roli exceluje, alespoň mě přišel děsně zajímavý. Zajimavých osobností má tento seriál celou spoustu, některé jsou dokonale využité a některé už méně. Seriál přesně splnit to, co splnit měl. Přidává se tak hrdě k seriálu Bratrstvo neohrožených. BO popisoval pro mě mnohem zajímavější válku, která mě přitahuje o dost více, než konflikt v Iráku, takže co se týče děje, BO je na tom lépe, ale co se týká postav, zájmu o ně a zajímavých osobností, jasně vede Generation Kill. Uvidíme, jak se vyvede The Pacific. 90% 20.11. 2009 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to připosraný blbejma americkejma kecama o armádě, hrdosti a cti a taky se do toho nehajtruje blbá vlastenecká hudba. Hudbu tam vlastně nenajdem vůbec, což byl nejlepší nápad od doby, co římané přestali uctívat syfilis jako jednoho z bohů. Je hezký, že to spíš shazuje práci vojáků v téhle zkurvené válce, než aby ji to vyzdvihovalo. Fakt je to autentický a nestranný a člověk kroutí hlavou nad tím vojenským nesmyslem a blbostí války. Mezitím poměrně solidní vtipné sprosté hlášky a velmi povedené reálné zabíjení. Nejrřív jsem měl dost zmatek mezi jednotlivejma palicema, ale ksichty se pak staly zapamatovanými. Horší to bylo s příslušností k jednotkám, který nevim ještě ani teď. Po Band of Brothers zase jeden skvělej válečnej seriál. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě vůbec nezaujal. Neúcta k protivníkovi, hanobení zvyků a rasismus z toho jen sálá. CITÁT : Kdyby si Hadži pořádně zapíchal, nemuseli jsme tu bejt......Hitlerovi ten knír slušel.....chtěl bych řídit letadlo, co shodilo bombu na Japonsko. Nesnášenlivost mariňáků mezi sebou vede až k šikaně. To, že je elita armády USA ? Chtěj osvobodit Kuvajt a dát mu lepší budoucnost, ale začínám mít pochyby, která kultura je přijatelnější. Mám pocit, že ten seriál spíš ukazuje negaci vojáků a ne hrdinství. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Válečný seriál, kde si aktéři brousí spíše své jazýčky než bodáky, ale je to pojatý stylově. Bavil jsem se při každé jízdě Hamveem a jen se zaujetím sledoval, o čem si to dnešní američtí vojáci povídají v boji. V The Pacific, když přišel na řadu díl, kde se jen povídalo (3 a 8) jsem se vážně nudil, tady se to nekonalo. Opravdové akce je zde poskromnu, zvláštní ale je, že mi to nevadilo. Mnohem lepší záležitost než Mariňák. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Generation kill je serial, na ktorom opat vidiet obrovsky rozpocet HBO, ale rovnako aj enormny kvalitativny potencial. Vojna v Iraku bola samozrejme o niecom uuuplne inom ako tomu bolo v genialnom Band of Brothers a velmi dobrom Pacifiku, tvorcovia su si toho vedomi a divakovi serviruju zrejme to, co bolo/je pre tuto "vojnu" charakteristicke...hlupost velenia, andrenalinom nabitych po krvi slintajucich testosteronovych pandrlakov s najnovsimi hrackami, nudu, nudu, nudu a absolutnu absenciu akehokolvek logickeho vysvetlenia pritomnosti americkych vojakov v Iraku. Generation Kill v ziadnom pripade nie je zlym serialom, naopak, ale v konfrontacii svojich dvoch predchodcov prehrava vo vsetkom. 3,5/5* ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)
  • V celkem 476 minutách seriálu se objevilo 47 postav. (jirijost)
  • Generál Mattis (Robert John Burke) měl opravdu volací znak Chaos. Toto označení přijal trochu žertem od svého mužstva, protože jednou, když přišel na štáb, bylo na nástěnce napsáno 5 slov pod sebou: „Commander has an outstanding solution“ („Velitel má vynikající řešení“). První písmena dala dohromady slovo „Chaos“. (DeziDiCzorka)

Reklama

Reklama