Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právě se jede cyklistický závod Giro d'Italia, závodníci mají za sebou náročné stoupání do velkého kopce. Na jeho vrcholu padne k zemi favorit k závodu. Po převozu do nemocnice zemře. V novinách se záhy objeví spekulace o tom, že špičkový cyklista užíval doping. Jeho otec této nepotvrzené teorii odmítá uvěřit a tak si najme soukromou detektivní kancelář, aby očistila synovo jméno. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Československý pokus o Itálii moc nevyšel, smířím se s tím, že televizní inscenace nebude mít nejšpičkovější výpravu, ale tohle byla neskonalá bída. Munzar hrál, až se z něj kouřilo, jenže ostatní se tak nějak plytce promenovali před kamerou. Podívat se na tuhle detektivku dá, ale spíše jen z úcty k hercům, kteří do ní byli umístěni. A také možná proto, že toužíte vidět Lackoviče jako šéfa karabiníků. ()

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Komorní TV-detektivka z italského prostředí s poměrně slabou, neutrální výpravou; vhodné zejména pro fandy dramatických TV-inscenací a našich legendárních herců. Osamělý jezdec rozhodně nepatří mezi nejlepší TV počiny Luďka Munzara, ale roli soukromého detektiva sehrál skvěle. Obstáli tady rovněž další herci ve vedlejších rolích (Šulcová, Maciuchová, Vala, Ráž) a film v něčem za pozornost určitě stojí. Pozoruhodné je téma závodních cyklistů a užívání dopingu, pro čs.film hodně netypické, o to ale zajímavější, zejména když se tady rozplete celá síť zákulisních zločinů, podvodů a narušených vztahů mezi postavami. ()

Reklama

Reklama