Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Špionážní thrillery, odehrávající se na blízkém východě, jsou moje krevní skupina. I přes to, že je to ožehavé téma a je těžké, aby to nevyznělo moc americky, tak Zrádce se dle mého velmi povedl. Pearce a Cheadle zahráli své role obstojně, rychlé tempo a střih zaručovalo vaši pozornost a hudební podkres tomu dodával autenticitu a místní atmosféru. Tento film je důkazem, že se dá natočit kvalitní krimi bez velkých akcí, přestřelek a honiček. Dobrá práce! 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalší thriller na tému terorizmus má zaujímavé obsadenie. Určite pripomenie nedávne Scottove Pravidlá lži a kvalitou v ničom nezaostáva. D.Cheadle a G. Pearce hrajú čo im sily stačia, no mňa zaujal herec S. Taghmaoui, ktorý je často obsadzovaný v podobných úlohách. Najzaujimávejšia je asi scéna z väzenia v Jemene a stret dvoch vodcov. "Päťdesiat mužov je ochotných pre mňa zabíjať!"... "A koľko ich je pripravených pre teba zomrieť?"... Pointa so záverečnými atentátmi v autobusoch bola dosť čitateľná už dávno pred záverom, napriek tomu je to kvalitný thriler, odporúčam. Alááhuakbar!!! 80%. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá skúsenosť najmä z toho hľadiska, že podnetný príbeh s celkom svižným scenárom, zahraný viacerými elitami súčasného hollywoodu vie byť takt neskutočne mdlý, ba pôsobiť priam ukážkovo ONIČOM! Neuveriteľné! Jediné, čo si z toho asi zapamätám bude "Keď zachrániš jeden ľudský život, je to ako keby si zachránil celé ľudstvo." a fakt, že takéto niečo sa píše v tom fuj-fuj Koráne. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Skoro televízny prenos šachovej partie, v ktorej bielymi figúrkami ťahá FBI a čiernymi Islámsky terorista. Don Cheadle sa za výdatnej pomoci svojho kyslého ksichtu pretrmáca celým filmom a Guy Pearce vám predvedie, čo treba rozumieť pod výrazom „nemastno-neslaný“. Jeff Daniels sa moc neohrial a skončil, ako si zaslúžil. Šťastím je, že sa scenárista roztáral po niekoľkých svetadieloch a šikovne to rozuzlil. Švédska trojka a ešte čosi ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

napínavé do zadychčania. :) Zaujímavá postava Samira. Prvá polovica filmu bola vážnejšia, a zaujímavejšia, pokiaľ bol ako "sam vojak v poli" ako náhle sa to začalo prevalovať dostávalo to takú klasickú podobu s úspešným americkým záverom. Škoda. Napriek tomu dalo sa to pozerať aj preto ma u mňa 4 body. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Samotný projekt byl ve vývoji od roku 2002 a měl být produkovaný Walt Disney Pictures, ale sešlo z toho, kvůli manažerské změně. (Pattrick)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama