Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Téma terorismu je stále aktuální a sem tam si někdo přihřeje trošku polívčičku a natočí na dané téma další film. Tentokráte na to jdou tvůrci trošku delší cestou. Don Cheadle opět náležitě přesvědčivý v roli čtenáře Koránu. Těžko ke Zrádci více dodávat protože se jedná opravdu o celkem obyčejný film s několika zajímavějšími scénami a s klasickým koncem. 60% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrná rutina, v níž je Don Cheadle snad omylem a Guy Pearce předvádí 100+1 variaci na agenta, který je z počátku za hlupáka, aby nakonec prokoukl a vše pochopil. První hodina je jen nudná, druhá získá díky kolážím alespoň trochu švih, ale celé je to tak moc předvídatelné, nevýrazné a - co je nejhorší - podobné Scottovu Body of Lies, že nevidím jediný důvod, proč bych si neměl raději znovu zajít na Ridleyho nedokonalou, ale vizuálně i herecky uchopenou reklamu na cestovní kanceláře. 5/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalší thriller na tému terorizmus má zaujímavé obsadenie. Určite pripomenie nedávne Scottove Pravidlá lži a kvalitou v ničom nezaostáva. D.Cheadle a G. Pearce hrajú čo im sily stačia, no mňa zaujal herec S. Taghmaoui, ktorý je často obsadzovaný v podobných úlohách. Najzaujimávejšia je asi scéna z väzenia v Jemene a stret dvoch vodcov. "Päťdesiat mužov je ochotných pre mňa zabíjať!"... "A koľko ich je pripravených pre teba zomrieť?"... Pointa so záverečnými atentátmi v autobusoch bola dosť čitateľná už dávno pred záverom, napriek tomu je to kvalitný thriler, odporúčam. Alááhuakbar!!! 80%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal zrádce v řadách samotných islámských teroristů? Asi nikdo, o to větší bude překvapení, které se skrývá v osobě... Jasně, to vám tak prozradím. :-) Občas napínavé, občas trochu nudné, ale díky vypiplanému závěru i hodně překvapivé drama. Nic zde není jasně dané a zápletka se postupně vyjasňuje až do samotného konce, který ve mně vyvolal i lehké pousmání... :-) 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Terorismus je divadlo. A divadlo se hraje pro diváky. Našimi diváky jsou Američané." Proto chápající teroristé chtějí věrnému publiku předvést své vystoupení z co největší blízkosti. Vzájemně nekomunikující americké tajné služby jsou však ve střehu, černá ovce si pohrává se semtexem, sebevražední atentátníci s modlitbou na rtu zapojují dráty a mně se to docela líbilo. Příběh není přehnaně originální, kladné vlastnosti Američanů mi zůstanou navždy utajeny, ale díky charisma Roye se Samirem a roztřesené dokumentární kameře jsem se bez problémů přenesl z křesla na plátno a vše si užil z bezprostřední blízkosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama