Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

teutates 

všechny recenze uživatele

Relatívne iný pohľad na terorizmus ako obyčajne, avšak slabá réžia zabezpečila slabé prevedenie... film je nepresvedčivý a prvých 60 minút nudí. Niekto sa tuna snaží o nového Bourna... Traitor ani nesklamal, ani veľmi nepotešil. Padlo pár myšlienok, pár dobrých scén, pár nápadov, potešili známe tváre, to je asi tak všetko... 6/10 ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Zajimave (nejen) politicko-nabozenske drama posledni doby. I kdyz tema uz nekolikrat videne (treba Volavka anebo Skryta identita), netradicne a poutave zpracovane. Don Cheadle v hlavni roli je tradicne charismaticky a Guy Pearce mu zdatne sekunduje v roli pronasledovatele. Konec je sice mirne "happy-endovsky", ale do atmosfery filmu pekne zapada. Libi se mi hlavne podani islamu/koranu/muslimu, jako ne nutne teroristy. Zase nechapu ceske distributory, kteri uz tradicne vynechavaji zajimave snimky a pousteji do kin slataniny. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $23,530,831Tržby Celosvetovo $27,664,173Tržby za predaj DVD v USA $13,476,971 //počet predaných kusov 900,207║ Nápaditý thriller, s dávkou slušného napätia, akcie a postupného gradovania, Don Cheadle opäť v úlohe čo mu dobre padla. /80%/ ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Mam rad kvalitne politicke dramy, hlavne, ked sa v nich viac hovori, ako striela. Traitor je dobrym politickym filmom, ktory sa dotyka niekolkych problemov dnesneho sveta a nie len terorizmu. Tazko povedat, cim to je, ale konstatovanie, ze ide pre mna o dobry film v zmysle lahkej nadpriemernosti, je v mojich ociach najvystiznejsie. Herci su dobri, dialogy su dobre, rezia je dobra...proste vsetko je take ake ma byt, avsak chyba tomu dusa a dotyk, ktory by mal takyto film zanechat. Skoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající politické drama, kde hraje nenápadný Don Cheadle, ztrácí na působivosti hned od samotného začátku. Nezaujme, nudí, nepřesvědčí, snaží se diváka uvrhnout do víru děje, ale všecko v co se snaží, tak na diváka působí pravým opakem. V kostce mě film příšerně nudil. Fakt si radši běžte pustit cokoliv jinýho, protože tohle jsou dvě hodiny mizérie. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Samotný projekt byl ve vývoji od roku 2002 a měl být produkovaný Walt Disney Pictures, ale sešlo z toho, kvůli manažerské změně. (Pattrick)
  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)
  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)

Reklama

Reklama