Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $23,530,831Tržby Celosvetovo $27,664,173Tržby za predaj DVD v USA $13,476,971 //počet predaných kusov 900,207║ Nápaditý thriller, s dávkou slušného napätia, akcie a postupného gradovania, Don Cheadle opäť v úlohe čo mu dobre padla. /80%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka, zda nakonec těm teroristům v rámci boje proti nim a snaze o infiltraci nepomáháme - roztahaná však na dvě hodiny, takže film je hodně nudný. Jistě, snaží se vykreslit pozadí a atmosféru celého podhoubí, ale přece jen to působí jako rychlokurs arabštiny z rychlíku. Takže zůstává jen ta otázka, do kdy se ještě dá boj proti terorismu brát jako boj dobrých proti zlým, a od kdy už ti dobří dělají v podstatě to samé, jen to omlouvají nezbytnými ztrátami? Dobrá kamera, lokace, pár nesmyslů, včetně těch neustálých přesunů v naprosté pohodě (a dostat se do USA je podle filmu brnkačka), celkově kromě oné myšlenky unylý a unavený (i únavný) film. Jo, a trochu mi tam vadí takové to dělení a hodné a zlé muslimy, jak je dnes v oblibě, kdy atentátníci byli někým zrazeni a není to ta pravá muslimská víra. Inu, korán však skutečně radí vraždit nevěřící. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o teroristické buňce a všem kolem islámského fundamentalismu, samozřejmě nevyjímaje ani pravověrné muslimy. Vše je zaobalené do hollywoodského klišé s pro mě moc neslavným koncem. Herečtí oportunisté v podání pánů Cheadlea a Pearce jsou velmi znamenití a pozvedávají tím příběh. Díky svému zapálení pro tuto problematiku dávám 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající politické drama, kde hraje nenápadný Don Cheadle, ztrácí na působivosti hned od samotného začátku. Nezaujme, nudí, nepřesvědčí, snaží se diváka uvrhnout do víru děje, ale všecko v co se snaží, tak na diváka působí pravým opakem. V kostce mě film příšerně nudil. Fakt si radši běžte pustit cokoliv jinýho, protože tohle jsou dvě hodiny mizérie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Základní problém je v nevyváženosti scénáře. Zatímco představitelé dvou nejvýraznějších rolí Don Cheadle a Saïd Taghmaoui spolu opakovaně hrají šachy, Guy Pearce pobíhá podle toho, kam ho scénář pošle, jako řadový pěšec. Jeff Daniels tu není za postavu ale jako memento paranoie západních zpravodajských služeb. Díky tomu, jakmile z plátna na chvíli zmizí Don Cheadle, okamžitě film přestane být zajímavý. Naštěstí je ve středu dění po větší část filmu (70%). ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)
  • Samotný projekt byl ve vývoji od roku 2002 a měl být produkovaný Walt Disney Pictures, ale sešlo z toho, kvůli manažerské změně. (Pattrick)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama