Reklama

Reklama

Dům ďábla

  • USA The House of the Devil
Trailer

Píše se rok 1980 a mladá vysokoškolská studentka Samantha má finanční problémy. Rozhodne se proto přijmout podivnou nabídku a jeden večer postaršímu páru hlídat dům. Jenže ten večer se nevyvíjí zrovna podle jejích představ. Obrovský starý dům na samotě skrývá víc tajemství, než by mohla vůbec tušit. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

iamek 

všechny recenze uživatele

Nečekaně fantastické dílo ! Ti West viděl asi slušný počet old school hororů a podle svého natočil The House of the Devil. Snímek je pocta okultním hororům což poznáte již v začátku kdy se na obrazovce objeví první titulky. Kdybych nevěděl, kdy byl snímek natočen tak bych nehádal, že je z roku 2009. West si dal strašně záležet až vše vypadá jako v 80tých letech až už to je oblečení, hudba či naivita hlavní hrdinky. Ti West má můj obdiv a snad se bude věnovat žánrů horor dále i když tenhle styl hororů nikdy nebude vydělávat desítky miliónů dolarů. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zcela do puntíku souhlasím s místním Obsahem, tohle je pro mě jeden z nejpříjemnějších hororů posledních let! Nenechte se zmást pomalejším rozjezdem a vůbec pomalejším tempem, jak naskakovaly minuty, naskakovalo i mé hodnocení. Moji pozornost vzbudily už úvodní titulky, jako bych se fakt přenesl časem zpět do co se hororů týče zlatých let osmdesátých. Až jsem se musel znovu podívat na rok "výroby" tohoto snímku a znovu se přesvědčit, že se jedná o film z roku 2009. Budování atmosféry a celkové nálady by se měli učit všichni současní hororový tvůrci. A to k tomu Ti West nepotřeboval žádné dnes tolik populární berličky, vystačil si s hrstkou herců a kolem nich vystavěl vážně pod kůži zalézající příběh, to vše okořeněné trefnou hudbou. Tleskám a hodnotím silnými 4* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá studentka zareaguje na inzerát, ve kterém se hledá chůva. Netuší však, že spadla do osidel satanského kultu a hlídání dítěte byla jen záminka, jak nalákat další oběť do honosného domu na odlehlém venkově, jehož postarší obyvatelé vyhlížejí přinejmenším podivně. Jenže vidina snadno vydělaných peněz je pro nemajetnou studentku mnohem lákavější než varovné pocity. Tohle je horor, u kterého budete mít (ne)příjemné mrazeníčko v zádech až do finále, které mohlo být sice zběsilejší, ale hlavně dívka přeživší evidentní průstřel hlavy, není zrovna to, za co bych mohl režiséra a scenáristu Ti Westa pochválit. On zaslouží velkou pochvalu za vynikající vybudování strašidelné až tíživé atmosféry, perfektně vystihl atmosféru a autentický styl 80 let, včetně úvodních a závěrečných titulek a hlavní představitelka Samanthy Jocelin Donahue sem perfektně zapadla. Poslední dobou není mnoho hororů, u kterých by se dalo spolehlivě bát a proto si tenhle zaslouží výjimečnou péči, ačkoliv nějaká ta piha na kráse se najde. Film byl natočen podle údajně nevysvětlitelných faktů a nebýt toho přehnaného konce, tak bych tomu i věřil. Mé hodnocení: 70% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jemně doporučeno, abych tomuto horůrku dala druhou šanci, že prý to není možné, aby ode mě dostal jen dvě*. Tak jsem tedy tomu dala druhou šanci... a už vím, kde byl problém. Ano, mezi židlí a obrazovkou! :-) Zimomriavky jsem z toho měla řádné, možná víc, než z jiných satanských snímků, ale když mě ta Samantha tak šíleně štvala!! Chápu, že když potřebovala peníze na nájem, tak šla cestou nejmenšího odporu, ale kde nechala zdravý rozum?! Vcelku pomalý rozjezd mi nevadil, protože pak se toho děje až moc najednou a velice rychle, až se to vše náhle doděje a vy brejlíte ještě deset minut do stěny, pak si jdete zkontrolovat zámek na dveřích a tak podobně... Zkrátka, byla jsem prve až moc přísná, protože to uráželo moji logiku (ano, mám ji), ale objektivně vzato horor je to více než slušný, i krev se tam vyskytne.. Takže navyšuji na čtyři* a jdu si pustit ještě nějaký večerníček :-). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ti West všechny svoje filmy točí hlavně pro sebe, nikoliv pro masy. Tenhle chlápek očividně má nakoukáno hodně - ví co divák vyžaduje, ale záměrně na to kašle, a plní si SVŮJ dětský sen. Proto se mu pokaždé podaří rozdělit publikum na dva tábory: na ty, co jeho snímky nenávidí a opovrhují jimi, a na ty, co jeho práci naopak respektují a baví je. West pracuje hlavně s náznaky tušeného zla a nemilosrdně dlouhým očekáváním na zlomový okamžik. Za to lekacími momenty rozhodně šetří, asi se mu nezdají pro příběh důležité. Takže jeden divák je pak samozřejmě nasraný ("Co je to za horor, když se každých pět minut neleknu?!"), druhý je spíš nadšen po stránce řemeslné. A přesně to je případ jak House of the Devil, tak novějšího The Innkeepers. West zkrátka někoho nudí, jiného baví. A mě si rozhodně získal. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen za pouhých 18 dní. (ČSFD)
  • Snímek byl natočen na 16 mm film kvůli tomu, aby vyvolal dojem, že pochází z osmdesátých let. Ze stejného důvodu ho také vydali na kazetách VHS. (DanteZ)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama