Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 2

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

PKD 

všechny recenze uživatele

Začnu napřed s negativy. O třídu slabší kvůli absenci té skvělé, opravdu aspoň nějaké,hororové atmosféry,která byla silně přítomna v 6.dílu. Shlédnuto teď po 2.-a určitě se mi nezdá ten podivný koncept s Chuckym jako na způsob epidemie, která se začíná nekontrolovatelně šířit. To mi připadá fakt divný i na tuhle sérii, ech. Ta myšlenka posedlé Niky, jak bude brázdit ameriku s tou rozteklou (kdysi snad sexy) knedlí J.Tillyovou, která je v tomto filmu, absolutně zbytečná a proto jsem rozhodně rád, ze má jen zhruba 3 výstupy, ve mě vyvolává pocit zvracení. V comicsu by to vypadalo asi nějak takto-bleeeeeeuuuurgh!!! Podivný vzhled pana psychiatra, kterému určitě nepomohl ten absolutně příšerný účes! a proto jsem si užil, jak mu Nika/Charles, rozkopala xicht (boty supr) Doslova! a totálně bílé prostředí, ze kterého vám brzy vytečou oči z důlků. To myslím napůl z legrace:) Teď ta pozitiva. Samotné místo děje (týká se jen exteriérů), je opět zvoleno výborně. Záběry na nekonečnou sněhovou pláň, kde uprostřed nicoty stojí hnusná budova s malým hřbitůvkem, jsou boží:) Děj i tak, příjemně odsýpá, že se za 87min.čistého času, nenudíte. Aspoň já se 2x během 22h., nenudil. Asi 5 krvavých násilných zranění, neslučitelných se životem, bylo určitě ok. I když scéna se střepy, neměla takový účinek, jak jsem čekal. A na závěr se musím naprosto rozplývat nad scénami s Andym, kteréžto každá z nich, je doslova pro fandy/znalce 1.trilogie, lahůdkou! A když už jsem byl mírně znechucen z toho echech odjezdu, 1 ženy, 1 chlapa v ženském těle a 1 ´´panny´´, autem kamsi do míst, kam slunce nesvítí, naservíroval mi Mancini stejnou třešničku, přesně jako po titulcích předchozího dílu, ze které jsem ječel nadšením, jako min.rok z dospělého Andyho. A je velmi příjemné vidět, že Kyle se zas tak moc, nezměnila. Myšleno, komplexně. Díky tomuto a též dík faktu, že je Andy (na svou žádost, haha) umístěn v blázinci, vidím děj případné 8 (a já rozhodně chci aby byla! už kvůli Kyle) jednoznačně: Kyle dostane Andyho z ústavu a společně půjdou po těch třech individuích. Jsem přesvědčen, že to napadlo hodně lidí. A po end titulcích Dětské Hry 8 (která už dávno není dětská, škoda) by se mohla objevit, buď matka nebo ta sympaťačka, Kristin De Silva z výborného (ať si škorhlédi píšou zde, co chtějí),3.filmu. A měli bychom to komplet. Tedy, co se týká 1.trilogie. Do budoucích filmů, může Mancini (pokud do toho půjdou) narvat ještě též postavy ze 4:) Ale ona 1.trilogie bude bohatě stačit. Howgh! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mancini vystriedal veľký starý dom psychiatrickou liečebňou a určite to bol dobrý nápad. Bohužiaľ toto prostredie nedokáže stopercentne využiť, pričom tých možností by tu bolo. Kult sa akoby nechcel po celý čas rozbehnúť, zaujme viac zimnou a sterilnou atmosférou než tempom. Samozrejme jednotlivé vraždy potešia, rovnako aj pokecy Andyho s Chuckym, respektíve s tým, čo z neho zostalo. Keď sa spolu začnú nudiť, dajú si aj šľuka. Film sa tak rozbehne až v záverečnej štvrťhodinke a užíva si ju najmä Fiona Dourif. Je otázne, či po týchto udalostiach je možné pokračovať jasne naznačeným smerom, aby to bola stále "detská hra", ale vyzerá to tak, že po nedávnom reštarte išlo o poslednú časť pôvodnej série. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tri a pol hviezdičky. Kreatívne spracovanie, pomerne nápaditý prístup k téme a praktické gore efekty, pekne oživený Chucky a pár vydarených ľakačiek versus gore efektov mohlo byť kľudne aj viac, rovnako ako Chuckyho a režisér akoby miestami príliš dlho chodil okolo horúcej kaše, ako sa hovorí. Jednoducho to mohlo byť lepšie rozhádzané počas celého filmu. Ale som rád za každý návrat každej hororovej ikony. Aj nabudúce, dúfam. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to už řemeslně na úrovni televizních seriálů z 90.let, psycholéčebna nemá vůbec žádnou atmosféru a některé postavy jsou úplně mimo, od Chuckyho více než horror čekám černý humor a pošahanou/slaboduchou zápletku...Takže jsem nakonec víceméně uspokojenej... Je to blbost objektivně někde kolem dvou hvězd, ale subjektivně je mi to pořád tak nějak sympatické a je fajn, že se Chucky po těch letech mohl vrátit do Dourifovic těla (i když o generaci jinde :D ) ...ha- to byl asi Spoiler ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť to bolo iné a opäť paradoxne rovnaké. Chuckyho maniere sa nezmenili a je to stále tá milá bábka, ktorá potrebuje to ´´svoje´´. Trochu sa pohrať. Najlepšie s niekoho vnútornosťami. V záplave dnešných hororov béčkovej produkcie, je toto svetlým bodom a potitulkový záver ( opäť s nostalgickým podtónom, ako v KLIATBE ) dáva najavo, že sa to ešte neskončilo ( a zrejme ani nikdy neskončí ). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama