Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stylovej a atmosfericky zajímavej akčňák,který bohužel doplatil na tvář Sylvestra Stallona.Přitom ho mám mc rád a tenhle film doslova žeru a paradoxně vidim Stallona jako největší chybu filmu,protože se sem zoufale nehodí,kdyby možná Banderase nahradil Arnold....bylo by to taky o něčem jiným :-) 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár je skôr na tri, ale vzhladom ku kvalitnej rutinérskej Donnerovej réžii je tu niekolko pasáží, ktoré patria k najnapínavejším v kariérách oboch hlavných hviezd. Banka je jednou z nich. Z filmu sa stala právom televízna klasika, ktorú si čas od času dám aj ja. Stallone sa kedysi ospravedlnil fanúšikom za svoju kariéru v 90tych rokoch. Tento film je jedna z troch výnimok, na ktoré môže byť hrdý. Klišé s traumou z minulosti treba ignorovať. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má i dnes, ne že ne!! Dohodnou cenu přes počítač, záhy poznají tvář oběti. Pak už je to jen na jejich trpělivosti a jednom dobře mířeném výstřelu. Drsňáci řídící i na počítači píšící jednou rukou, používající tlumiče, odmítající chyby. Tahle zakázka měla být posledním balíčkem bankovek do penze. Jenže v cestě nečekaně stojí nelítostná a dravá mladá krev, která chce stárnoucího zabijáka vystřídat na postu toho nejlepšího v oboru. Navíc přijde nabídka, která se těžko odmítá. Cíl? Mladá zlodějka dat. Netriviální thriller má hned několik trumfů – zajímavé trio scénáristů (Andy Wachowski, Lana Wachowski, Brian Helgeland), které si nicméně závěrečný zvrat mohlo odpustit, ostříleného producenta (Joel Silver – Smrtonosná past, Matrix) a zkušenou režisérskou legendu (Richard Donner), k tomu přičtěme Slye, jehož beránčí image a melancholicky zadumané grimasy nijak zvlášť neruší, a pikantního hispánského protivníka s tváří skvostného Antonia Banderase. V mé sbírce mají Nájemní vrazi své místo a nějaká střihově a barvami přepálená současná jednohubka je jen tak nevytlačí!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Assassins - "Nájomní vrahovia". Robert Rath versus Miguel Bain. Uhladený, chladný, americký profesionál versus mladý, ambiciózny Španiel. Sylvester Stallone versus Antonio Banderas. Na tejto výraznej, ústrednej macho dvojici stojí celý tento akčný krimi thriller. Dostali dosť priestoru na vzájomnú hereckú konfrontáciu. Bol to zaujímavý a vyrovnaný súboj. Bez týchto dvoch hollywoodskych hviezd by však tento film nemal moc čo ponúknuť. *** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších akčňáků, ve kterém se v polovině 90. let potkávají veteráni, jejichž doba končí (Sly, Donner) s nastupujícími dravými nováčky (Banderas, Wachovští) a šéfuje tomu věčný Joel Silver. Hra dvou koček o myš a téměř nonstop akční jízda podle přímočarého, ale v detailech neustále komplikovaného scénáře s noirovým feelingem má jen několik příjemně melancholických zastávek a eso v rukávu v podobě Banderasova famózně excentrického hereckého výkonu. A poprvé mi představila Julianne Moore. S těmi copánky byla vážně rozkošná. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 30,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 83,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama