Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (877)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kuky se vrací pobaví skutečně jak děti, tak dospělé. Samotným vzezřením neustále se usmívajícího plyšáka a poťouchlými poznámkami Hergota zaujme snímek ty nejmenší. Poté rozesměje i rodiče vedle sexuálními narážkami. Janu Svěrákovi se povedlo natočit zase něco jiného než jeho předešlé filmy. Zřejmě mu nedochází ani dech, ani nápady. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Hezké, ale nudné. Loutky jsou sice dokonalé, ale chybí jim zajímavější příběh a většině z nich i pořadný prostor se divákovi představit. Ale, proč nosit růžový plyš do lesa, když už to tu bylo řečeno tolikrát. Jen dodám, že jsem byl na dětské projekci a většina dětí začala po pár minutách zívat, odcházet na záchod (někteří se již nevrátili) a mnohem zajímavější jim připadaly obyvatelé žijící v dutinách jejich nosů, než ty lesní na plátně. Kuky prostě není až zase takový frajer, jak se nás snažila marketingová masáž přesvědčit. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Překrásné oživení loutek v nádherném lesním prostředí. Jan Svěrák vdechl Kapitánovi opravdu život, dialogy mají výchovný charakter, nechybí však ani spousta vtipných hlášek ("když vidíme dva tvory stejného druhu, nemluvíme na ně..."). Další výhodou je, že Kuky zasáhne všechny generace. Jsem moc ráda, že jsem šla do kina a přispěla zase torchu na český film. Tohle má totiž opravdu úroveň. Akorát stále nevím, zda mám žádat autorská práva na předlohu Kukyho...můj slon (medvídek placička) Bimbo jako by mu z oka vypadl. I s tou barvou. I když on je trochu fialovější :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film sa volá Kuky se vrací, ale Kuky väčšinu stopáže rieši problémy svojich nových známych. To by mi až tak nevadilo, ako mi nesadli hlasy hercov k svojim postavám. To sa týka predovšetkým ústredného dua, hlasy oboch Svěrákovcov mi skrátka po celý čas kazili zážitok, pretože k vizáži bábok som si predstavoval úplne iné audio. Scény v lese mi pripomenuli napríklad Temný kryštál, akonáhle sa ale ocitáme na poli a vidíme dedinu, atmosféra je rázom fuč. Ide o veľmi subjektívne výhrady, tá objektívnejšia sa môže týkať polemiky nad kým, kto je skutočnou cieľovou diváckou skupinou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pí pí, haf haf, au au?! Kuky je fajn. Dabing je fajn. Zpracování je parádní. Ale děj se mi moc nelíbil. Rozjelo se to slušně, ale postupem času se z toho stalo loutkové roztěkané akční rodeo. Jedna velkolepá akce stíhá druhou, jedna honička sem, druhá zase zpátky, třetí úplně někam jinam za jiným účelem. Chtělo ubrat akčnosti a přidat spíše humor, kterého je méně než bychom očekávali. Od Svěrákovců jsem čekal hlavně důraz na vtip a když už nějaká akce, tak spíš decentní. Ale tohle občas připomínalo americké akční bláboly s tupým dějem. Dobrák, cizinec, pár zlounů a spousta více či méně příjemných postaviček předvádí postupem času nudnější a nudnější divadlo, které se snaží být efektní, ale výsledný dojem je spíše kontraproduktivní. "Co to vedu za chytrácký řeči?" :-D Prostě a jednoduše mě Kukyho příběh zklamal. A závěrečné rozuzlení a jakýsi pokus o zajímavou pointu se mi už vůbec nelíbil. Sice je to pěkné a roztomilé, vhodné pro děti, dojemné a vypointované, vhodné pro dospělé, ale při celkovém pohledu to spíš není vůbec pro nikoho... Ale proti gustu žádný dišputát. Jako netradiční český film to funguje dobře, sice to mohlo být poutavější a zábavnější, ale lidem se to bude líbit. Proč? Protože to přeci natočily velké mozky svěrákovské, takže úspěch je zaručen nehledě na obsahovou stránku filmu. Vsadím se, že kdyby to bylo úplně stejné, ale režisérem by byl někdo neznámý a dabéři by nebyli hvězdy jako Svěrák, Macháček, Liška nebo Lábus, tak by měl Kuky tak o 15% méně. Ale jsem rád, že něco podobného u nás vzniklo a kdo ví, třeba příjde v brzké době něco podobně roztomilého, ale mnohem víc zábavného s lepším příběhem... 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Scény v lesní hospodě a scény s mluvícím a svítícím pařezem byly natočeny jako jedny z mála ve studiu. (camper)
  • Za originálním výtvarným ztvárněním filmu stojí Jakub Dvorský, tvůrce her „Machinarium“ a série „Samorost“. (Saur.us)
  • Až na pár scén probíhalo natáčení výhradně v terénu. (hippyman)

Reklama

Reklama