Reklama

Reklama

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell v jediném magickém okamžiku takovou šanci dostane... Když bylo Mikeovi O'Donnellovi sedmnáct, byl školní hvězdou se skvělými vyhlídkami na sportovní stipendium některé prestižní univerzity. O dvacet let později je z něj životní ztroskotanec, se kterým se manželka Scarlet rozvádí, děti Alex a Maggie se s ním nebaví a v práci místo něj povyšují mladší kolegyně. Zklamaný svým životem věří, že vše zavinilo jeho rozhodnutí v sedmnácti letech, kdy dal před basketbalem přednost své těhotné přítelkyni Scarlett a místo vysoké školy se s ní oženil. Když se ho při návštěvě školy starý školník zeptá, zda by chtěl znovu prožít školní léta, věří Mike, že kdyby se tehdy rozhodl jinak, změnilo by to celý jeho život. Když pak jede večer v bouřce domů, spatří školníka, jak se chystá skočit z mostu, a pokusí se ho zadržet. Sám však přitom spadne do řeky a poté, co špinavý a mokrý dorazí ke svému nejlepšímu příteli Nedovi, je v šoku, když při pohledu do zrcadla zjistí, že vypadá znovu na sedmnáct. Rozhodne se vrátit na střední školu, získat stipendium a zařídit si život, po jakém vždycky toužil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (577)

imf 

všechny recenze uživatele

Hybrid mezi Velkým a Návratem do budoucnosti. Tentokrát se pro změnu mládne a oplácaný Matthew Perry morfuje do Zaca Efrona. Kupodivu nevadí, že při tom přijde o půlku neuronů a vyfasuje účes na steroidech, protože Efron je v té záplavě teenagerů asi nejsnesitelnější (pokud zrovna nenabádá k sexuální zdrženlivosti před zkoprnělou třídou vyvinutých spolužaček) a film relativně odsýpá. Velká škoda, že stačí sáhnout do archivu a vytáhnout něco s lepším soundtrackem, herci, kulisami, hláškami... prostě vším. Za 17 let tomu možná pomůže nostalgie dnešní mládeže, ale mě už bohužel nikdo nepošle zpátky časem, takže sázím čistočistý průměr a vy doufejte, že vás v kině spasí alespoň pár slibných okamžiků. Pro geeky je tu souboj lightsabery, dívky si mohou užít Efronovu muskulaturu ze všech PG-13 úhlů. p.s. od Steerse bych po Igbym čekal něco mnohem chytřejšího. Tučný šek zjevně přebil ambice i ideály. :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je to blbé. Ani nevím, proč jsem si to v letadle pustil. Asi abych se přesvědčil, že to je tak blbé, jak jsem si myslel. Je. A ani to není vtipné. Snad jediné, co překvapilo, je pointa, vyznění filmu. Tedy že si Mike uvědomil, že se rozhodl správně a začal bojovat o svou ženu. To se mi líbilo. Jinak trága... 40% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zábavný a nápaditý kompilát těch nejotřepanějších romantických a středoškolských motivů, který kromě souboje světelnými meči a romantické večeře v elfštině nepřináší nic nového nebo poutavého a pobaví snad jen scénou, ve které středoškolák horuje pro sexuální abstinenci a rozplývá se nad vidinou novorozence tak intenzivně, že puberťačky začnou hromadně slzet a vracet nepoužité kondomy. Při scéně, kdy mladičký ředitel místo zasloužilého harcovníka povýší pitomoučkou blondýnu, která je u firmy dva měsíce, sice až mrazí jak je to ze života, ale jinak nic moc. Efron je týpek na zabití nebo zblití (podle nálady), středoškolské trable monotónní, Perry se moc nezdrží, a celé je to poskládané poněkud násilně a neforemně. A vedlejší motiv Neda balího ředitelku školy mě bavil víc než hlavní dějová linka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo no. Jak já bych se chtěl vrátit do svejch x let a udělat všechno jinak. Pak přijde bum, já udělam všechno jinak, stane se ze mě lepší člověk a moji nejbližší zjistěj, jak mě strašně žerou. Tohle se pořád točí od Návratu do budoucnosti, takže vždycky záleží na tom, jestli režisér ve filmu nechá jen ty nejnutnější klišé a zbytek nechá na sobě a pochopitelně na hercích. Tady to vyšlo tak napůl. Invence se nekonala, ale herci vyšli tak na jedna mínus. Stejnej poměr panoval i u gagů, takže ty trapnější mírně převažovaly. Přesto se na to dalo koukat, dokud nepřišel konec. Věděl jsem, že patetický řečičky přijdou, ale tady jich bylo prostě moc a ty konce byly asi čtyři. Na druhou stranu mě potěšilo pojetí závěrečnejch titulků. Takovej lepší podprůměr. :D 40% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Priznám na rovinu, býval som jedným z tých, ktorí si mysleli, že Zac Efron je nap*ču herec, najmä teda kvôli asociácii so sériou High School Musical, taktiež som býval jedným z tých, ktorí si mysleli, že Robert Pattinson je úplne nap*ču herec, najmä teda kvôli asociácii s Twilight ságou. A vďaka filmovým bohom, že si to už nemyslím. Pattinsona vykúpil jednak Tenet, ale aj Dobré časy bratov Safdieových. Efron bol super už aj v Reportérovi, ale hlavne minulý rok ako Ted Bundy. No ako som tak dopozeral tento filmík a dívam sa na ten rok vzniku – 2009 – tak s "vykúpením" začal už aj o dekádu skôr, lebo tu bol (ešte keď vezmem v ohľad, že to je len rok po poslednom filme HSM série) fakt fantastický a dopozeranie ma len namotivovalo hlbšie prekutrať jeho filmografiu. Znova 17 neskutočne bavilo, hoci je pravda, že prvých 30 minút som uvažoval nad odpadom, scéna zo súdnej siene pevne zafixovala premrštené štyri hviezdy. A tie flashbacky v závere, no hotový som... "I was kicked off the cheerleading squad for being too flexible." --- (x / x / x) (1.2.2021) (6.6.2022) (1.5.2023) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Facky, ktoré Zac Efron (Mike O'Donnell) vo filme dostal, boli skutočné. (ČSFD)
  • V severoamerických kinech film utržil 64,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových 136,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama