Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 291)

obitus 

všechny recenze uživatele

Svou intenzitou a až nechutnou realičností si Eden Lake rozhodně nezadá s nejlepšími díly žánru. Obsáhlejší úvod umožní odpovídajícím způsobem přijmout postavy za své a zvyšuje tak dopady závěrečné půlhodiny, ve které není místo pro korektnost či slitování. To vše je samozřejmě výrazně umocněno identitou těch zlých a faktem, že tohle se může stát i u nás v lese. Některé scény (táborák, trn v patě) mají na to stát se nezapomenutelnými. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Watkins .. Volná britská variace na Deliverance. A vcelku sympatická, byť se zázraky nedějí a klady/neduhy subžánru exploitation jsou zachovány. Technicky zpracované velice slušivě, hudba výtečná - jen třeba akceptovat nepochopitelnou krutost dětských protagonistů (nebo se smířit s tím, že děti jsou rok od roku nehoráznější, podlé svině) a občasnou hloupost všech zúčastněných (obětí i vrahů). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte môžete prestať.“ Nebudem to sem ani vypisovať, taký som znechutený, každopádne tucty spoilerov sa nachádzajú v mojej dole linkovanej recenzii. Dodám snáď len toľko, že si nepamätám, kedy som posledný raz videl film s takým nelogickým scenárom. Ani „zvyšok“ nie je „nič moc“: výprava pozostáva z jedného jazera a päťdesiatich stromov, gore vyložene na efekt (zvlášť smiešne sú komiksové zvuky, aké vydáva nôž, režúci človeka), poslednou scénou pred zrkadlom skutočne neviem, čo chcel kto povedať... no vrcholom je práve doslova a do písmena nelogický scenár. Snáď KAŽDÚ MINÚTU niektorá z postáv (kladných aj záporných) urobí niečo, čo nemá logiku a čo by za daných okolností nikto normálny v lese nerobil. Aj keď mám rád hixploitation, žiadny zázrak som pre istotu nečakal – ale až takýto malér tiež nie. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/323-jazero-smrti-20- ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je celkom "čistý" (tradičné hororové blbé jednanie niektorých postáv), ale gradácia od nervozity (prvá polhodina) k napätiu (druhá polhodina), obhrýzaniu nechtov (zvyšok) až k depresii (po filme) funguje bezchybne. Francúzske Frontiéres je síce ešte intenzívnejšie a prerod hlavnej hrdinky na killerku je tam presvedčivejší, ale ako pohľad Britov na prehnane chránené práva detí, ktoré "nevedia, čo od dobroty", je to naozaj zaujímavé a k veci. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouho, ale opravdu dlouho na mě takhle nezapůsobil film jako právě Eden Lake. Teror ze strany výrostků je podán dost surově. S hrdiny jsem opravdu soucítil a to se mi nestává často. Nenávist jsem si k těm parchantům vypěstoval už od samýho začátku a ta stále sílila. Hrozně moc jsem přál hrdince, aby přežila a všem spratkům dala co proto. Konec mě však naprosto šokoval. Drsný, krvavý a přesto reálný snímek. 9/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)
  • V scéne, kde skupine mladých ľudí uteká pes za párom ležiacim pri jazere, majiteľ psa na neho volá menom feny Bonnie, pričom kamera pri ďalšom zábere odhaľuje, že je to pes. (brutale)
  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama