Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (780)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zásah, zásah, zásah ... všechno to byly zásahy." Uznávám, že moje bojové umění není tím nejlepším na světě, neboť po třetím saltu se dvěma vruty vzad spontánně ztrácím přehled o postavení podlahy vůči obloze. To takový strýček Ip sice nemá žádnou školu bojových umění a své wing chun si doma syslí pro vlastní potěchu, ale pokud ho okolnosti donutí, tak skutečně není potřeba příliš dlouho pokorně dumat nad tím, čí petelice přelomí nejvíc kostí. Je to nekompromisně zábavné a pokud někdo potřebuje jednoduchý návod na složení deseti bojovníků, tak ať se na kulometnou palbu strýčkových pěstí klidně mrkne. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálne spracovaný príbeh majstra bojového umenia Wing Tsun. Film je poznačený čínskou ideológiu... poukazuje na súdržnosť, hrdosť, rovnosť a nezlomnosť obyčajných ľudí, v ktorých sa skrýva sila národa, zdôrazňuje význam rodiny... Výborná hudba a obstojné grafické spracovanie sa postarali o parádnu atmosféru, vďaka čomu som sa dobre bavil :) ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Choreografie soubojů na úrovní Matrix. Vizuálně taktéž na jedničku a herecky velmi příjemné. Co mne bohužel odrazuje od maximálního hodnocení je (alespoň pro mne) nulové emocionální hnutí mou osobou. Příběh je sice založen na "skutečných událostech" (všimněte si úvozovek), i přesto se scénář nevyvaroval často hloupých dialogů a hlavně scény, jenž by normálního člověka dohnaly k slzám, mne nechaly naprosto chladným. Pokud ale máte chuť na pořádnou kung-fu akci, které k dokonalosti brání pouze příběhová linka, Ip Man je stoprocentní volba. P.S. Zmínka o Bruci Lee na konci potěší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nářez od začátku do konce. Navíc lze-li v případě tohoto snímku slyšet několikanásobné vychvalování akčních scén, které údajně trumfnou i Neovy eskapády z Matrixu, rozhodně tomu jde uvěřit. Už po prvních pěti minutách jsem byl svědkem jednoho z nejlepších čínských soubojů za velmi dlouhou dobu. A film v této tradici naštěstí pokračuje - je to zábavná mlátička a těch 106 minut uteče, ani jsem nevěděl jak. Příběh, který ve většině podobných východních snímcích tohoto typu trochu skřípe, nebo hůře nudí, se také povedl. Nevšímal jsem si žádných hluchých míst nebo nesrovnalostí, takže po dějové stránce taky velká spokojenost... Doporučuji všem, kterým se líbil souboj Nea s agentem Smithem v metru! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pokud se zrovna nerozvíjí kolaborantský motiv, nebo není na plátně naprosto neuvěřitelný Siu-Wong Fan (jako bandita a tulák Jin Shan Zhao), případně mistr Ip Man nemydlí tucty nepřátel, jedná se spíše o pomaleji odsýpající kostýmní vyprávěnku s šíleně toporným Donniem Yenem v hlavní roli. Těžko říct, jestli je otravnější jeho naivní představa o herectví, nebo naivně bezelstná a bezchybná postava, kterou se hrát pokouší. Právě hlavní charakter je tak hlavním problémem tohoto, jinak velmi zajímavého a místy skutečně mistrovských kvalit dosahujícícho snímku. Ip Man vs. 10 Japonců je bezesporu nezapomenutelný moment... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Ip Man (Donnie Yen) krmí svou manželku kaší a říká jí, ať si dá pozor, že je horká. Fouká do ní, ovšem při pohledu na misku je evidentní, že se z ní nekouří. (boul)
  • Skutečný Ip Man (1. 10. 1893 - 2. 12. 1972) byl také známý pod jménem Yip Kai-Man. Bojové umění Wing Chun začal studovat ve svých 13 letech - jeho mistrem byl sedmdesátiletý Chan Wah-shun, jenž zemřel tři roky po zahájení výuky. Ip Man podlehl rakovině jícnu. (JardaBauer)
  • Bojové umění Wing Chun vyučované Ip Manem je jedním z nejrozšířenějších a nejznámějších stylů kung fu. Počet Ip Manových stoupenců je odhadován na 2 miliony. (Ignus.cz)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama