Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (781)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen si chtěl nejspíše natočit svého Obávaného bojovníka a v kvalitách se s ním může klidně srovnat. Jet Li je mi sice sympatičtější a po herecké stránce mu Donnie moc nestačí, v souboji by si dal asi Jeta levou zadní. Bitky stylem Wing Tsun tady opravdu hodně bolí, křupne tady nejedna kost a Donnie Yen to tady do soupeřů láduje kulometným tempem. Bitky jsou prostě dechberoucí. Celkově je to velmi dobře napsaný a až na pár slabších míst i výborně zrežírovaný. Funguje to jak poté vážné stránce, tak i těch pár humorných pomrknutí v první půlhodince. V Hong Kong prostě co se týče kungu-fu filmů nemá konkurenci. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to chodí v tý Číně, jo? Tak to jsme v prdeli, smetou nás jediným mrsknutím malíkové hrany. A budou u toho slušní, korektní, milí, zachmuřeně slaďoučcí....lidumilní....V každé vesnici není pro školy kung-fu kam flusnout, nechápu, že ty japka tam mohli přežít byť i vteřinu. Asi se nenechali místňákáma zatáhnout do sáhodlouhých debat o jemných nuancích kopaček do řiti a prostě jen stříleli směr hlava. Jinak natočeno slušně, choreografie bojových sekvencí solidní, ba nadprůměrná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zásah, zásah, zásah ... všechno to byly zásahy." Uznávám, že moje bojové umění není tím nejlepším na světě, neboť po třetím saltu se dvěma vruty vzad spontánně ztrácím přehled o postavení podlahy vůči obloze. To takový strýček Ip sice nemá žádnou školu bojových umění a své wing chun si doma syslí pro vlastní potěchu, ale pokud ho okolnosti donutí, tak skutečně není potřeba příliš dlouho pokorně dumat nad tím, čí petelice přelomí nejvíc kostí. Je to nekompromisně zábavné a pokud někdo potřebuje jednoduchý návod na složení deseti bojovníků, tak ať se na kulometnou palbu strýčkových pěstí klidně mrkne. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil ze zvědavosti a moc jsem od něj neočekával, ale už od prvních minut jsem poznal, že sleduji kvalitně natočený film a že po skončení asi nebudu zklamán a zklamán jsem také nebyl. Akční scény mají náboj a jsou doprovázeny kvalitním příběhem, jež jsem u některých akčních sekvencí skoro ani nedýchal(hlavně závěrečný souboj je parádně vygradovaný). Abych to shrnul, tak jsem se během celé stopáže nenudil díky výborné akci, ději a hereckému obsazení. Těším se na další filmy s Donniem Yenem, mé hodnocení 5 hvězdiček… ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen ukazuje a dokazuje, že patří mezi současnou elitu, která se objevuje ve filmech s bojovou tématikou. Film není jen bezmyšlenkovitá rubacine, ale má i povedený příběh. Krásně všechno zapadá do sebe, perlou filmu jsou tak jak jsem očekávál bojové scény, u Donnie Yena vždy na špičkové úrovni, souboje byly prostě dechberoucí. Při sledování filmu jsem měl pocit, že už jsem něco lehce podobného viděl....malá podobnost se snímkem Fist of Legend tam je....Čína vs Japonsko, mladý mistr vs generál:) Sečteno a podtrženo, více takových filmů pls. Jeden z nejlepších filmů o bojovém umění. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení filmu se zúčastnil jako konzultant nejstarší Ip Manův syn Ip Chun. (MiCM)
  • Wing Chun je najmladší štýl Kung-Fu. (Zdroj: ČSFD)
  • Nejlepší film na předávání Oscarů v Hong Kongu 2009. (TomikZlesa)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama