Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotení a komentárov som očakával skvelú mini sériu, pri ktorej sa zabavím. Opak sa stal pravdou. Nudil som sa a posledné dve časti som len čakal kedy to už skončí. Dej to malo slušný. Big Brother so zombie, ale bolo to tak otrasne natočené, že to zničilo celý seriál. Všetko to bolo nechutne tmavé i ked sa dej odohrával cez deň, kamera roztrasené a tak som videl jedno veľké hovno. A to vychválené gore? Aké gore? Niekto tam nejaké gore videl? Ja nie! Pri tom tmavom filtri s roztrasenou kamerou tam mohli ukazovať aj odhryznuté genitálie, ale keď to človek nevie natočiť, tak nech radšej kašle nato. Som nasraný, pretože namiesto toho aby som si spríjemnil deň dobrým seriálom... mi tento paškvil na nejaký čas znechutil zombie filmy. Nikdy som moc nebol na zombie, ale Snyderov Dawn of the Dead či Boylove 28 Day Later a samozrejme [REC] sú mojimi obľúbenými v danom žánri, ale toto. Uf. Dávam, pre tento seriál moc dobrých 50% za ten nápad. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět pět - zombie apokalypsa během natáčení Big Brothera je skvělý nápad. Scénář čtyři a něco - vyumělkovaná postava dominantní maminy s puškou mě dost štvala, ale ostatní týpci a typky fajn (bezkonkurenčně vede neurvalé produkční hovado Patrick, jehož hlášky mě fakt dostávaly do kolen, a jehož konec je nezapomenutelný). Nadprůměrné body i za stručnost - seriálů s podobnou stopáží bych uvítal víc. Kamera ovšem čistokrevný odpad! - opět další retardovaný prasopes se schválně co nejvíc se třesoucími prackami, kterého bych rád přivázal v garáži k ponku a trochu si na něm zablbnul s kleštěma a letlampou. Někdo tu napsal, že Dead Set je lepší než Walking Dead, kvůli absenci telenovelické vaty. Zaprvé není to tak úplně pravda, zadruhé Walking Dead nemají kameramana s pokročilým Parkinsonem, jen s mírným. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

První díl je působivý; a náběh zombie do štábu Big Brothera je skutečně adrenalinový. Nápad originální, ale laťka s každým dílem klesá. Z velké části je to způsobeno "zvláštní" psychologií postav, kdy v prvním díle zažíváme autentické peklo hrdinky svíjící se v opuštěném (leč bezpečném) pokoji; a pak tu máme hrdinu z vily, který popadne poloautomatickou pušky a s přesností S.A.S. dává neomylné headshoty ze střechy vily. Na hru bych přistoupil, ale ´realita´ zobrazená prvním dílem mi nedovolila ´uvolnit se´ a přijmout nelogičnosti, které se ve zbytku minisérie nabízely. Přesto všechno - jde o dobrý hororový kus a fanoušky subžánru určitě nezklame. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Dead Set" přináší nabízející se aktualizaci Romerova konceptu zombie apokalypsy coby reflexe soudobé společnosti. Paralela mezi zombiemi a diváky reality show typu "Big Brother" sice je zde zcela doslovná, ale současně adekvátně rozvedená. Jestliže se v původním "Úsvitu mrtvých" zombie mátožně ploužily chodbami nákupáku, tentokrát adekvátně době se agresivně ženou za masem a jako rozumu zbavená masa fanoušků se snaží uloupnout si kousek své celebrity. Navzdory své přímočarosti, ale "Dead Set" zombie žánru navrací důstojnost - v době, kdy se zombie filmy staly doménou nadšených samouků a zetkových producentů vyhlížejících zisky za mrzké investice, udržuje laťku vysoko svou jasně uchopenou vizí, dobře profilovanými postavami i formálním ztvárněním. Vyprávění v několika rovinách rozvádí rámec reality show a do pozice hlavní atrakce staví nikoli krvavé řádění zombíků, nýbrž ponorkové konflikty nenakažených postav. Nicméně přes televizní rodokmen projekt drží žánr a nebojí se obsáhnout explicitní či sugestivní scény násilí. Současně se ale při kvalitě produkce nabízí otázka, proč "Dead Set" nevznikl jako celovečerní film, který by měl mnohem větší šanci se uplatnit i v zahraniční distribuci. Bez ohledu na formát či distribuční platformu se jedná o jeden z nejkvalitnějších nehumorných zombie titulů posledních let (na rozdíl od plytké snůšky klišé a retardačních dialogů "Walking Dead"). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama