Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dva herci v několika rolích. Poznejte, jak vypadá skutečný život v Americe - zemi splněných snů, z několika pohledů. Lesbická babička, teplý britský premiér, ukecaná chovankyně v nápravném zařízení, ochotná sekretářka v „české" nemocnici, majitelka psa, milovaná dcerka a mnoho dalších nám ukáže, jak to v Americe skutečně chodí… (fujarik)

(více)

Recenze (101)

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - DOKONALÉ. Nevěřim jsem tomu, že může vzniknout seriál absolutně bez souvislého děje, který bude mít pouze nespočet hlavních postav, které hrají dva herci. Každý díl má na svědomí neuvěřitelné množství gegů a vtípků, které si budete neustále opakovat. Pravdou je, že v normálním životě by jste se nechtěli stát obětí tohoto "drsného humoru", ale od gauče se budete smát. Tedy pouze pokud jste otevření a nevadí vám otrlí humor, který nešetří nikoho. (90%) ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Dvojica Matt Lucas a David Walliams presúva svoje britské postavičky na horúcu americkú pôdu, aby aj tu v šiestich krátkych dielov zabŕdli do, nielen americkej, ale aj britskej nátury. Z pôvodného legendárneho britcomu Little Britain sa do deja snažia zapojiť tie najkultovejšie postavy, medzi nimi neochotnú recepčnú Carol Beer, transvetitu Emily Howard či dvojicu Andy & Lou, ale divákovi predstavujú aj viaceré nové postavy. Medzi nimi najmä tie americké, ako napríklad ôsmeho muža na Mesiaci Binga Gordyna a ďalších. Už do začiatku tejto krátkej šesťdielnej série je však možné si všimnúť značný úpadok oproti pôvodnej, čisto britskej klasike. Viaceré postavy sa buď opakujú alebo nedokážu poriadne zaujať, čo sa vo výraznej miere podpisuje na celkovej kvalite. Skeče, až na pár výnimiek, sú tak podstatne menej vtipné, než na čo bol divák od tejto dvojice zvyknutý. Vidieť aj značný úpadok cynizmu, čierneho humoru či rýpania do kontroverzných tém, pričom práve tieto veci boli hnacím motorom väčšiny pôvodných skečov, a vďaka ktorým si diváci Little Britain zamilovali. Avšak o celom seriáli sa nemožno vyjadrovať až takto skepticky. Ponúka aj viacero svetlých momentov a na poli podobných skeč shows ju určite stále možno zaradiť medzi tie podstatne lepšie záležitosti. Popri dvojici Lucas-Walliams si v seriáli malé cameo strihli aj herečka Rosie O´Donnell či Sting. Práve scénka s britským spevákom patrí k najlepším v celej sérii. Little Britain USA je nielen návštevou britských "bratov" na americkú pôdu, ale takisto aj krátkym pokračovaním kultovej skeč show. Stojí na jej pôvodnom koncepte, ale takej kvality, bohužiaľ, nedosahuje. Avšak, dokáže stále pobaviť, aj keď v značne menšej miere. K prívlastku "USA" by bolo dobré, ak by show možno viac rýpala do amerických stereotypov, čo sa však nedeje. Priemerný výlet do Štátov, lepšie to je na Ostrovoch. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Proč do všeho motat USA. Je to akorát na škodu. Samozřejmě, tak jak jsem to čekala, poameričtění kazí dojem. Humor docela výrazně opadá, avšak staré dobré známé postavy (netvrdím, že všechny) si zachovaly svoji image a nabízely pořád stejnou porci srandy. Ovšem já nemám ráda změny a tady jich je až příliš. Největší problém: změna prostorů, změna postav v gagech ( viz Sebastian a prezident). Bezkounkurenční dvojka to ale pořád zachraňuje a ty čtyři hvězdy si zaslouží. Až mě bolí u srdce, že se musím po čtvrté řadě už rozloučit. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Buď se už nacházím v jiné životní fázi, takže to, co jsem kdysi u Malé Velké Británie skousla bez problémů, už mi dneska přijde přehnané, nebo je tohle pokračování v USA vážně přes čáru. Já sázím na druhou možnost. Tohle není o korektnosti, ale o hranici vkusu a kýče či trapnosti... a ta tady byla naprosto ignorováno. Holt někdy je lepší spokojit se s úspěchem jednoho počinu, který se líbí, a nesnažit se na něm nahnat další prachy a slávu natáčením pokračování. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bringing class, culture and dignity to America aneb I love you more than interracial gang bang. 1) Původní Little Britain jsem zatím neviděl a tak mně bylo čelit nehoráznému vtipkování pánů Lucase a Williamse tváří v tvář bez přípravy. Může za to 34letý gay tlustý Matt Lucas (vozíčkář, Bubla Bůčková, maminka milující malou Ellie víc než sluníčko, lektorka kursů pro obézní, nesmrtelná Carol u počítače v nemocnici a další postavy) a 37letý štíhlejší autor zatím sedmi velmi úspěšných knih pro děti, David Williams, který si prošel "homosexuální fází svého vývoje" a dodnes na ní v hezkém vzpomíná: Love is about falling for someone´s 'soul, heart and brain', rather than whether they´re male or female._____ 2) Některé gagy či jejich části jsou báječné, jiné jsou slabší a další zanechaly mou bránici i mozek zcela bez odezvy. Ovšem počítají se především ty povedené. The moon I went there. Let me just move that piece of MOON ROCK out of your way._____ 3) Uznání si zaslouží i povedený překlad do češtiny (Mr.Doggie - pan Ňafka, Carol: Computer says no - Podle kompjůtru ne!) a výborný dabing - Petr Rychlý sem zapadl jako prdel na hrnec. I love you more than erotic asphyxiation. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama