foto

Rosie O'Donnell

  • nar. 21.3.1962 (58 let)
    Commack, Long Island, New York, USA

Biografie

"V Americe je radikální křesťanství stejně nebezpečné, jako radikální islám."

Americká herečka, komička, producentka a spisovatelka Roseann O'Donnell známá spíše jako Rosie se narodila 21. března 1962, jako třetí z pěti dětí. Již od mala se věnovala komedii, svými kousky bavila na střední škole, kde byla zvolena královnou plesu a prezidentkou třídy. Poté nedokončila Bostonskou univerzitu a vrhla se na herectví, od svých dvaadvaceti se začala objevovat ve známějších filmech.

Od roku 1996 běžel na televizních obrazovkách její projekt Rosie O'Donnell Show, který získal několik cen Emmy. Po šesti letech show skončila a Rosie se začala více věnovat charitě. Například v roce 2006 darovala 5,7 milionu dolarů na pomoc po hurikánu Katrina. Od roku 2000 měla tato známá herečka i svůj časopis Rosie, který však vydržel jen pár let. O čtyři roky později se stala moderátorkou na The View, na necelý rok, jelikož ji po několika sporech byla zrušena smlouva. V roce 2007 vydala již svou druhou knihu Celebrity detox, první Find me, která se stala v USA opravdovým bestsellerem, vznikla o pět let dříve. V roce 2011 rozjela spolupráci se světoznámou celebritou Winfrey Oprah.

Pár zajímavostí z jejího života: je velkou fanynkou Toma Cruise a Savage Gardena, přátelí se s Madonnou. Je alergická na kočky a koně. Narodila se ve stejný den jako herec Matthew Broderick. Také je velkou fanynkou Harryho Pottera, dokonce nabídla, že vezme roli Molly Weasleyové ve filmu Harry Potter: kámen mudrců zdarma. Rosie má celkem pět dětí, některé jsou adoptované.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hairspray Live! (TV film)
2015 Ladíme 2
2009 America (TV film)
2005 Autobusy mé sestry (TV film)
2001 Hedwig a Angry Inch
2000 Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
1999 Jackie's Back! (TV film)
Tarzan
1998 Elmopalooza! (TV film)
Kids Are Punny (TV film)
Úplně vzhůru
1997 Say It, Fight It, Cure It (TV film)
Soumrak rodiny Goldových (TV film)
1996 Bradyovi 2
Nádherný holky
Very Personal with Naomi Judd (TV film)
Špionka Harriet
1995 Navždy spolu
1994 Flintstoneovi
Kam zmizela hlídka 54?
Princezna
Útěk do ráje
1993 Fatální instinkt
Samotář v Seattlu
Sledování
1992 Velké vítězství

TV seriály

2020 Bludné kruhy (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (5)
2019 Smilf (TV seriál)
Stop Making It Less Fun (S02E10)
Single Mom is Losing Faith (S02E09)
Sex Makes It Less Formal (S02E08)
další epizody (9)
2017 Smilf (TV seriál)
Mark's Lunch & Two Cups of Coffee. (S01E08)
Family-Sized Popcorn & a Can of Wine (S01E07)
Chocolate Pudding & a Cooler of Gatorade (S01E06)
další epizody (7)
When We Rise (TV seriál)
Part II (E02)
Part I (E01)
Difficult People (TV seriál)
Code Change (S03E03)
Americký táta (TV seriál)
Camp Campawanda (S14E13)
2016 Máma (TV seriál)
Sword Fights and a Dominican Shortstop (S04E02)
The Fosters (TV seriál)
EQ (S03E16)
Minor Offenses (S03E15)
2015 Empire (TV seriál)
Sinned Against (S02E09)
Máma (TV seriál)
Quaaludes and Crackerjack (S03E10)
The Fosters (TV seriál)
Lucky (S03E10)
Daughters (S03E08)
Faith, Hope, Love (S03E07)
další epizody (6)
2014 The Fosters (TV seriál)
Someone's Little Sister (S02E10)
Girls Reunited (S02E08)
Adoption Day (S01E21)
další epizody (7)
2013 Bomb Girls (TV seriál)
Something Fierce (S02E09)
Smash (TV seriál)
The Tonys (S02E17)
Opening Night (S02E12)
2012 Manžel k pohledání (TV seriál)
Mother's Day (S02E09)
2011 Terapie online (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Bi-Sexual (S08E07)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
Denise Handicapped (S07E05)
2008 Malá Velká Británie v USA (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2005 Larry, kroť se (TV seriál)
The Bowtie (S05E02)
Queer as Folk (TV seriál)
Excluding and Abstemiousness (S05E05)
Hard Decisions (S05E04)
Fags Are No Different Than People (S05E03)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Will a Grace (TV seriál)
Snadná barva, nesnadná svatba (S04E15)
2001 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Škála obliby (S05E15)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
Officer Involved (S01E15)
Advokáti (TV seriál)
Settling (S04E16)
1999 Ally McBealová (TV seriál)
Na parket (S02E19)
1997 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Velkolepý skandál (S01E17)
1996 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Rosie Show (S04E04)
Where's the Pearls? (S03E21)
1992 Stand by Your Man (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Jízda osudu (S03E12)
1981 Gimme a Break! (TV seriál)

Dokumentární

2019 Lorena (TV seriál)
A Woman In Trouble (E02)
2018 Broadway: The Next Generation
2015 Nora Ephron: Všechno je námět
Roseanne for President!
2014 Život bez mámy
2011 Being Elmo: A Puppeteer's Journey
2010 Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
Rodina je rodina, ale není rodina jako rodina (TV film)
Teenage Paparazzo
2009 Streisand: Live in Concert (koncert)
2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
ShowBusiness: The Road to Broadway
2005 Pursuit of Equality
Všichni na palubu! Rodinná plavba na Bahamy
2003 Intimate Portrait: Rosie O'Donnell (TV film)
2002 Liza Minnelli: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 'N Sync: The Atlantis Concert (koncert)
Intimate Portrait: Deidre Hall (TV film)
Intimate Portrait: Estelle Getty (TV film)
Last Party 2000
Secrets Through the Smoke
Umělci a osiřelé děti
2000 Celebrity Profile: Donny Osmond (TV film)
1999 Discovering Bedrock
Get Bruce
1997 Intimate Portrait: Wynonna (TV film)
1996 Good, the Bad & the Beautiful, The (TV film)
1992 In the Life (TV seriál)
1989 Pair of Jokers with Rosie O'Donnell & Bill Engvall (TV film)

Hudební videoklipy

1999 Bree Sharp - David Duchovny (hudební videoklip)

Host

Scenáristická filmografie

TV pořady

2015 Rosie O'Donnell: Od srdce (TV pořad)