foto

David Walliams

  • nar. 20.8.1971 (46 let)
    Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Walliams (*20. srpen 1971, Surrey, UK) je britský komediální, ale i dramatický herec. Walliams (rozený Williams) vyrůstal spolu se svojí starší sestrou Julií v Bansteadu. Navštěvoval Collingwoodskou základní školu, Gymnázium Reigate (zde navštěvoval divadelní kroužek) a v roce 1992 dostudoval Bristolskou Univerzitu - obor divadlo (Drama). Stejný obor navštěvoval například i Simon Pegg (o rok níže než David) a Matt Lucas (1993-95).

David Walliams je výrazný svojí postavou (191 cm) a svým dramatickým přednesem. V roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche (35 km) v 167. čase: 10 hodin 34 minut (výnos přesáhl 1 milión liber). V březnu roku 2008 přeplaval ze Španělska do Maroka (20 km) za 4,5 hodiny. V září roku 2011 během 8 dní uplaval 140 mil řekou Temží. Sport Relief díky němu opět vybral více než 1 milión liber.

Je znám i svojí kontroverzností okolo své orientace. Na toto konto si sám rád zažertuje. V květnu roku 2010 se oženil s holandskou modelkou Larou Stone. Má rád Jamese Bonda a Nicka Cavea, mezi jeho dobré přátele patří například komik a moderátor Jimmy Carr. V poslední době se David věnuje i psaní knih. V roce 2008 vydal svojí první knihu The Boy in the Dress - určenou hlavně pro děti od 10 let. Od té doby vydal další dvě dětské knížky.

Kariéra Davida je od počátku prolnutá s kariérou Matta Lucase. Na obrazovkách začínal David v malých rolích - například v "MASH AND PEAS" (1996), "PLUNKETT & MACLEANE" (1998), "SPACED" (1999), "SIR BERNARD'S STATELY HOMES" (1999). Opravdový průlom však přišel až v roce 2003, kdy spolu s Mattem Lucasem přišel s "MALOU VELKOU BRITÁNIÍ" (scénář, hlavní role). Úspěšný byl i návrat série pod názvem "MALÁ VELKÁ BRITÁNIE V USA" (2008 - scénář, hlavní role, produkce). Nekomediální roli obsadil ve filmu "CAPTURING MARY" (2007). V Dublinském divadle Gate si zahrál ve hře Harolda Pintera "Země nikoho" po boku Michaela Gambona. Koncem roku 2010 uvedl spolu s Mattem Lucasem nový sitkom "COME FLY WITH ME", fiktivní dokument o nízkorozpočtové aerolince FlyLo.

Ocenění: 3* BAFTA pro MALOU VELKOU BRITÁNII v letech 2004 a 2005, 3* British comedy award (2003,2004) a jedna EMMY International v 2006.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2018 Grandpa's Great Escape (TV film)
2017 Ratburger (TV film)
2016 Pohádky naruby (TV film)
2014 Pudsey the Dog: The Movie
The Boy in the Dress (TV film)
2013 Gangsta Granny (TV film)
Justin: Jak se stát rytířem
Král ze Soho
2012 Mr. Stink (TV film)
Nadějné vyhlídky
Pokoj na koštěti (TV film)
The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2010 Blbec k večeři
Marmaduk
2008 Frankie Howerd: Rather You Than Me (TV film)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
2007 Andělé a panny
Maraton lásky
Taková jsem byla (TV film)
2006 Little Britain: Live
Marie Antoinetta
2005 Stoned
Tristram Shandy
2004 All Star Comedy Show, The (TV film)
Soumrak mrtvých
2003 Hello, Friend
2002 Cruise of the Gods (TV film)
1999 Coming Soon (TV film)
Kidnappers, The (TV film)
Pitch of Fear, The (TV film)
Plunkett & Macleane
Web of Caves, The (TV film)
1998 You Are Here (TV film)
1997 Clancy's Kitchen
Dennis Pennis R.I.P.
It's Ulrika! (TV film)
Seven Sins: Wrath (TV film)

TV seriály

2016 The Big Fat Quiz of Everything (TV seriál)
2015 Tommy a Pentlička (TV seriál)
N or M?: Part 3 (E06)
N or M?: Part 2 (E05)
N or M?: Part 1 (E04)
další epizody (6)
Walliams & Friend (TV seriál)
2013 Big School (TV seriál)
Blandings (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2011 Pán času (TV seriál)
Božský komplex (S06E11)
2010 Pojďte se mnou létat (TV seriál)
2008 Malá Velká Británie v USA (TV seriál)
2004 Podfukáři (TV seriál)
Cops and Robbers (S01E04)
Slečna Marplová (TV seriál)
Mrtvola v knihovně (S01E01)
2003 Malá Velká Británie (TV seriál)
2002 Look Around You (TV seriál)
Ted and Alice (TV seriál)
2001 Baddiel's Syndrome (TV seriál)
Fun at the Funeral Parlour (TV seriál)
High Stakes (TV seriál)
World of Pub (TV seriál)
2000 Attachments (TV seriál)
Black Books (TV seriál)
Sbohem, domove! (S01E06)
Randall a Hopkirk (TV seriál)
The Strangerers (TV seriál)
1999 Bang, Bang, It's Reeves and Mortimer (TV seriál)
Sir Bernard's Stately Homes (TV seriál)
Spaced (TV seriál)
Art (S01E03)
1998 Barking (TV seriál)
Merry-Go-Round (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)
Mash and Peas (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)

Dokumentární

2017 And the Winner Isn't
Elton John: The Nation's Favorite Song (TV film) - vyp.
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
Perspectives (TV seriál)
2009 Journey of the Childmen: The Mighty Boosh on Tour
2007 'Little Britain' Down Under (TV film)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2006 Pet Shop Boys: A Life in Pop (TV film)
2005 Britain´s 50 Greatest Comedy Sketches (TV film)

TV pořady

2015 Bring the Noise (TV pořad)
2012 Royal Variety Performance 2012, The (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2011 Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
2010 League of Their Own, A (TV pořad)
One Ronnie, The (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
2007 Britain's Got More Talent (TV pořad)
Británie má talent (TV pořad)
Dame Edna Treatment, The (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Grandpa's Great Escape (TV film)
2017 Ratburger (TV film)
2014 The Boy in the Dress (TV film)
2013 Gangsta Granny (TV film)
2012 Mr. Stink (TV film)

TV seriály

2015 Walliams & Friend (TV seriál)
2013 Big School (TV seriál)
2003 Malá Velká Británie (TV seriál)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2018 Grandpa's Great Escape (TV film) - kniha

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(31)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace