Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná detektívka. Clint opäť boduje zo svojim bolestným výrazom. Čo už s ním, sekne mu to. Až do konca sa mi nejak nechcelo veriť, že by bol vrahom neškodný sused, ale vytušiť sa to dalo ďaleko pred Clintovým odhalením. Vyčítam jedine tú postelovú zápletku, akosi mi to špatí image filmu. Obstarožný ex-agent FBI a mladá zranitelná sestra obete. Pritiahnuté za vlasy.. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který má celkem slušnou atmosféru a povedenou zápletku. Ačkoliv je možné, že oko zkušeného filmového odborníka prohlédne pointu už dříve, mě se to nepovedlo. Eastwood totiž chytře podává matoucí indicie, takže jsem si pořád myslel, že jádro pudla se schovává někde jinde a celý případ bude o hodně víc složitější, než jakým po zpětném pohledu ve skutečnosti je. Pokud se v mích očích dá mluvit o negativech, tak je to zejména několik zbytečných scén (např.: McCaleb vykonává sexuální potřebu s osobou opačného pohlaví), jež mohly skončit s klidným svědomím v odpadkovém koši, protože tady působí jako rušivý element. Podobně jsou na tom lehce postřehnutelné záskoky kaskadéra hlavní herecké hvězdy. Jinak jsem byl s Krvavou stopou spokojený. 70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film napriek šedému upozorneniu a napriek mizerným výsledkom hľadania kvalitných filmov z posledného obdobia jeho tvorby. Zdá sa mi, že Clint Eastwood uveril svojej predstave, že v 72 rokoch môže bezproblémovo hrať akčného hrdinu, príležitostného milenca a to všetko krátko po transplantácii srdca. Namiesto akéhosi obdivu sa dostavuje iba súcit až pocit trápnosti, lebo Clint si na staré kolená už nemusí nič dokazovať. Filmu ako celku svedčia tri hviezdičky a ani tie nie sú príliš silné. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že obsazení Jeffa Danielse nebyl zrovna dobrý nápad. Jednak jsem hned začal přemýšlet směrem k „ten tady nebude jen, aby dělal Clintovi vola“ a za druhé téměř vždycky, když se objevil na scéně, mi film začal připadat vzhledem k ostatním záběrům příliš odlehčený, až komediální (závěr nevyjímaje). A ač nejsem žádný Sherlock, tady jsem měl před Clintem ustavičně náskok. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Musím předem říci, že na Eastwoodovky jsem si nikdy čas neudělal a ani mě nijak nepřitahovali. Po tomto asi lehce změním názor. Přišlo mi to rychlé, svěží a skvěle natočené. Clint předvedl, že dokáže oslnit, jak na postu herce, tak i režiséra. Pravdou je, a to se mi moc nestává, že jsem už tak nějak tušil od půlky filmu,SPOILER: že v tom bude mít prsty soused od vedle - Jeff Daniels Jen mi moc nesedí na roli záporáka. KONEC SPOILERU. Každopádně skvěla kriminálka a Clintovy snímky budu muset více zařadit do svého filmového "repertoáru". 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Mezi knižní předlohou a snímkem je několik rozdílů. Například románová postava Terryho McCaleba byla o 25 let mladší, než postava Clinta Eastwooda ve filmu. Dalším rozdílem je samotný začátek. Zatímco film zahajuje scéna s vyšetřováním na místě činu, po níž následuje akční honička ulicemi a McCalebův (Eastwood) infarkt, v Connellyho románu začíná příběh přepadením obchodu s potravinami a soustředí se na poslední myšlenky Glorie Torres (Marie Quiban) před její smrtí. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama