Reklama

Reklama

Kriminálka Paříž

(seriál)
  • Francie R.I.S. Police scientifique (více)
Francie, (2005–2014), 86 h 40 min (Minutáž: 52 min)

Hrají:

Laurent Olmedo, Barbara Cabrita, Aurélie Bargème, Philippe Caroit, Nora Arnezeder, Jo Prestia, Pierre Boulanger, Yann Ebonge, Patrice Lebadezet (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Kriminálka Paříž (2006-2009) je francouzský seriál, zřetelně ovlivněný americkými vzory o práci kriminalistických specialistů, již známe především z populární série C.S.I. (Crime Scene Investigation); u nás podle místa děje Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami a Kriminálka New York. Kriminálka Paříž je však evropskou modifikací, vycházející z italského formátu R.I.S. - Delitti imperfetti, tedy Nedokonalé zločiny.
V seriálu sledujeme práci týmu kriminalistické laboratoře (R.I.S.). Každý z nich má svou specializaci, ale také problémy, případně hříchy z minulosti. Šéfem týmu (v prvních dvou řadách, tedy dvaceti epizodách) je Marc Venturi (Jean-Pierre Michael), náročný k sobě i k ostatním, ovšem handicapovaný rodinnou tragédií. Jeho žena údajně zahynula při teroristickém útoku v severní Africe, ale Marc stále pátrá po okolnostech tehdejších událostí, neboť nevěří, že je mrtvá. Nejzkušenějším v týmu je bývalý učitel biologie Hugo Chalonges (Pierre-Loup Rajot), starající se o postiženou dceru. Každý den si vyčítá tu chvíli nepozornosti, kdy malá Cecílie vběhla pod auto a skončila na vozíčku. Nejmladším mužem týmu je Malik Berkaoui (Stéphane Metzger), balistický expert, veselý a nenucený povahou, ale v práci ostřílený profesionál. Často pracuje v tandemu s novou kolegyní Julií Labroovou (Barbara Cabritaová), která se přes své mládí vyzná v elektronice jako málokdo. Také ji trápí dávné trauma, o němž však odmítá hovořit. Poslední členkou týmu vyšetřovatelů je sympatická Nathalie Giesbertová (Aurélie Bargemeová), specialistka na chemii a fyziku. Nezávislá a energická, pracuje velmi metodicky a svému povolání se věnuje tak náruživě, že zdánlivě nemá čas na nic jiného.
V seriálu vystupují i další postavy, respektovaný policejní kapitán Pierre Morand (Laurent Olmedo) poručík Martine Forestová (Claudia Tagboová), kteří vědí, že se na práci svých kolegů z laboratoře mohou stoprocentně spolehnout. A důležitou součástí vyšetřování vražd je samozřejmě patoložka Alexandra Joffrinová (Coraly Zahoneroová), která ani v pitevně neztrácí šarm a smysl pro humor.
Jednotlivé epizody dovedně mísí vypjatá lidská dramata zločinců a jejich obětí s mravenčí prací odborníků z laboratoře (většinou sledujeme dva souběžně probíhající případy) a nezapomínají ani na pravidelné sondy do soukromí členů kriminalistického týmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

Taková sračka může vzniknout jenom když se smíchá to nejhorší z CSI Las Vegas, Miami a NY. Vyšetřovací metody postrádají jakýkoli logický základ. Naklepou do počítače chemické složení písku z místa vraždy, přidají předpověď počasí na další týden, krevní skupinu oběti a velikost bot pachatele a najednou mají DNA zločince. Něco nesedí? kdepak to jsou jen moderní technologie. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších kriminálek natočená v moderní seriálové éře, kterou máte možnost vidět. Abraka dabra, aneb co za pitomost nám vyčarují scénáristé tentokrát? Doplněno postavami na epizodní kriminálku až trestuhodně nezajímavými, protože čím jiným než postavami ozvláštnit zajeté schéma krimi seriálů? 20% ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Neskutečná fanatasmagorická slátanina. Policejní lúzři se scházejí u pracovního stolu, který jim zřejmě neozařuje jen oči, ale i mozek. Jinak by se totiž nemohlo stát, že si hlavní policejní hrdinka i celé oddělení hřálo na prsou hada v podobě hasiče. (Ta policajtka si ho hřála doslova.) Ten se projeví jako terorista stejně jako kamarádka hlavní hrdinky. Odhalí se i pravá identita této kamarádky. Je to hasičova sestra, která s ním vraždí, aby zpět získala ztraceného syna. No paráda, skoro jako by to odehráli cimrmanovci. Jediným pozitivem byla v jednom z posledních dílů vystupující Adriana Sklenaříková. Aspoň se bylo na co dívat, když už to nemělo hlavu ani patu. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Ještě žádný komentář? To se docela divím! Nechci moc vychvalovat Francouze, ale je pravda, že oni snad nejsou schopni natočit úplnou odpadovou hovadinu. I když to má slabší scénář nebo kdesi cosi, vždy z toho ještě něco udělají. Nevím, jak to dělají, ale dělají to. A tento seriál je jedním z příkladů. Nevím, proč se na to koukám, ale ještě jsem nevynechala skoro žádný díl. Je pravda, že model je stále stejný. Může to nudit, nebo také vzbuzovat jistotu, že z toho ještě něco bude, že ten a ten díl nakonec přece jen nezklame. Ze začátku to bývá docela nuda a vše se zdá jasné, ale jasné je jen to, že to vůbec není jasné a že v druhé půlce přijde konečně nějaké to napětí. V každém díle se řeší hned dva případy a záběry na to, jak zločin mohl být spáchán, když je někdo z podezřelých vyslýchán, také nejsou od věci. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, hrají zcela přirozeně a uvěřitelně, režie, kamera... všechno OK. Co mě nejvíce rozčiluje je scénář. Ty kolikrát stupidní rozhovory, které naprosto polopaticky vysvětlují průběh vyšetřování (copak jsou všichni lidé slepí a blbí, že jim nedojde, co se zrovna děje?) mi lezou důkladně na nervy. Nebo takové "Což znamená, že vrah měl buď rukavice, nebo po sobě důkladně uklidil". No! Co na to říct? Přitom jednotlivé příběhy jsou celkem zajímavé a co se mi moc líbí, to je pro mne velice důležitá filmová složka, hudba. Takže celkově snad i lehký, hodně lehký nadprůměr. ()

sahier odpad!

všechny recenze uživatele

Nechcem veriť , že niekto mohol natočiť väčšiu zlátaninu ničoho . Tie skratkové strihy príbehu v príbehu , to asi pre tých jednoduchších ,aby vôbec pochopili čo sa ďalej deje ,alebo má diať. Vševediaci odborníci , pátrači a vedci a nevedci na všetko. Naozaj čo príbeh to perla .... z kriminalistického prostredia som naozaj nič horšie nevidela ()

Galerie (122)

Zajímavosti (1)

  • Keď sa Adriana Sklenaříková objavila v dvoch častiach ako zúfalá matka Krystel Regnier, ktorej uniesli dcéru, tak epizódy sledovalo v ten večer 6 miliónov divákov. (Zdroj: zivot.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama