Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

fmash 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nálož, scénář si sice neláme hlavu s vysvětlováním původu vzniku nákazy (že by záření z Venuše? :)) a počáteční akce lehce neschopných policajtů nedává divákovi moc nadějí, ale postupně se na malém prostoru (z hlediska lokace i děje) rozvine struhující akce. Podle některých postav se sice v předměstském paneláku situace oproti normálnímu soužití s místními gaunery příchodem zombií zase tolik nezhoršila, ale berme to jako sociálně kritickou nadsázku. Až na nepříliš časté technické nedostatky patří rvačky, přestřelky a hlavně řešení vztahů mezi přeživšími k tomu nejlepšímu, co jsem v žánru viděl. Napínavé, akční, brutální a jsem v pokušení vysolit žánrovou pětihvězdu. Na závěr vzkaz autorům místních kopírákových komentářů, stěžujících si na mávání pistolemi a sprosté nadávky: buďto si a) film pusťe celý, nebo b), což doporučuji, pokud vám tolik vadí nadávky, vyhněte se filmům o masakrování lidí. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Francouzi si za poslední dobu udělali dobré jméno v hororech, proto jsem se rozhodl dát šanci La Horde. Zvolil jsem špatně. Zombíci jsou (nejen) tady nudní. Nekonali se ani žádné velké gore orgie. Jen dvě scény stojí za povšimnutí (pytlík a bratr). Vadil mi taky prapodivný střih a zrychlené záběry při akci. Největším zážitkem z celého filmu je česká stopa, to se opravdu často neslyší :) ()

Reklama

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Mě trailer hodně zaujmul a fakt jsem se těšila. No jako vždycky. Zcela zbytečně, nebylo na co. Možná to bylo brutální, krev stříkala od začátku až do konce, ale jinač to stálo pěkně za prd. O hercích ani nemluvím. Hrůza! Dějově, hrůza ještě větší. jediné co mě na filmu potěšilo a bavilo byli zombie. Dobře udělaní, pěkně se užírali. Jediné plus. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Další film, který potvrdil mé dlouholeté přesvědčení. Francie a horor, předem zpackaná záležitost. La Horde zjevně inspiroval španělský REC a za každou cenu ho chtěl převést do francouzského prostředí. Vybral si k tomu socialistický, polorozpadlý panelák s deseti obyvateli a dopadlo to přinejlepším průměrně. Imigrantsko-narkomanská skupina postav je celkem v pořádku, ta policejní je až směšná. Filmu chybí rohled a mě rozhodně mnohem víc zajímalo, co se děje ve městě. Scénárista jistě moc nepřemýšlel a ani nenašel rozumné vysvětlení, proč poslal tisíce zombíků k práznému paneláku, když ve městě je mnohem více "jídla". Čím víc koukám na podobné braky, tím víc si vážím filmů, jako Úsvit mrtvých a 28 dní... Tyto filmy mají inteligentní scénáře, kde vše zapadá dokupy a divák si nemůže klást otázky. Tohle je jen ubohý pokus natočit film se stříkajícím mozkem, který stejně neuvidíte. Zombie žánr v posledních letech sliboval pokrok, pokud se tohoto tématu dál budou ujímat podprůměrní tvůrci a herci, pak se vše pomalu vrátí do undergroundových vod. 55% 02.07. 2010 ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žabožrúti to vedia aj lepšie, hlavne keď sa nenavážajú do zombíkov. V príbalovom letáku som čítal čosi o atmosfére, no v mojom sete nebola, hlavné postavy sa tvária drsne, dokonca aj policajtka je „drsný chlapík“ (v Hriňovej tomu hovoria že „tough guy”) a sympatickým je jedine veterán, čo sa s tým nesere a dokáže odrovnať schodisko aj po štvrté podlažie. Strihači sa môžu pochváliť dvoma či troma bojovými scénkami, ináč stoja za milú kedveš. Vkladal som do filmu veľké nádeje a nakoniec mi len uvoľnil zastavené vetry. (Toho génia, čo to nazval Zombie Apokalypsa, by mohol niekto prevetrať mačetou.)60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama