Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Asi můj nejoblíbenější díl z celé panteří série. Peter Sellers v roli vrchního inspektora Jacquese Clouseaua (konečeně povýšen! :-)) znovu exceluje a zdatně mu sekundují Herbert Lom jako šílený inspektor Charles Dreyfus a Burt Kwouk jako žlutá opice Cato Fong. Film se nedá brát čistě jako komedie, protože značná část filmu je kriminálně laděná (upozornění pro ty, kteří čekají záchvat smíchu od začátku až do konce). Ikdyž třeba takový rajský plyn by mohl lehce vypomoct... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 84%, mi to zas tak úžasné nepřišlo. Dokonce horší, než předchozí dva díly. Sice jenom o kousek, ale s hvězdičkou už jsem musel jít dolů. Pořád je to ale skvělá zábava a bohužel je to poslední díl Pantera, který opravdu stojí za to. Další pokračování už měla výrazně sestupnou tendenci. 85% ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční vrchol celé série, tady poprvé a taky naposled je to "čistokrevný růžový panter". Nekonečné eskapády skvělého humoru, které se nepotřebují přetahovat se zpívajícími filmovými hvězdami či nekonečnými minutami detektivních zápletek. Všechno tu od počátku až do konce slouží jedině a pouze humoru, neuvěřitelnému, ztřeštěnému a nesmírně originálnímu... 80% Zajímavé komentáře: Radek99, Marigold ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná taškařice. Nejvíc jsem se nachlámal, jak se Clouseau snažil dostat do hradu. Prostě další skvělá "bláznivá" komedie a Sellers opět exceluje jak ve své přirozené podobě, tak ve svých dokonalých převlecích. Nevím, jak moc úmyslně parodovali Fantomase, ale mě to tam zase tak moc nepasovalo. Škoda toho. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama