Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jako děti sme podobnej typ filmů milovali, ale co s tím dnes? Když sem na to včera koukal, tak sem si říkal, no ale to už je fakt uplná blbina, to už nemá s původnim růžovym panterem nic společnýho...sází to hlavně na absurditu a se střídavými úspěchy to baví...jelikož sem se ale u toho bavil o něco více než u předchozí části, hodnotím to lépe...jinak je to ale pitomina od začátku do konce...Sellers je ovšem jako herec vyýborný. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na bondovky průměr (velmi podobný je Fantomas se zlobí), ale jinak jde o skvělou ukázku Sellersovy geniality. Používá totiž stokrát použité a otřepané situace, ale dokáže je podat tak, jako kdyby byly úplně nové. Už jen ten začátek - hrábě, lavička a rybník. V kolika němých groteskách to už bylo k vidění? Ale jestli se vám to zdá jednoduché, zkuste si to někdy pro své přátele zahrát. Je to zatraceně těžké a proto dnes většina těch rádoby komiků (mluvím o vás - Stiller, Ferell, Murphy apod) raději mele hubou a využívá triky či fekální humor. A proto i přes tu otřepanost, i přes chabou druhou "bondovskou" půlku jsou to pořád solidní čtyři hvězdičky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

psychiatrická léčebna. bývalý šéf inspektor Dreyfus je připraven opustit tento ústav. jeho fóbie na jméno a vše co připomíná Clousea je (zdá se) vyléčena. bohužel, největší zkoušku má však před sebou. Clouseau jde na návštěvu! čeká nás to nejlepší, co se dá v této sérii vidět: Kato -žlutá opice a jejich ,,tréninky", perfektní převleky (quasimodo) a šílený Dreyfus, který pokuď nedostane Clousea zničí cokoli. proto musí do akce vyrazit nejlepší světový zabijáci!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale z nějakého důvodu mi tenhle díl až tak vtipný nepřijde. On je pořád dobrý, al předchozí mě dostaly mnohem více. Na druhou stranu jsou zde scény, které prostě člověk normálně vymyslet nemůže. Na to musí mít skutečně hlavu a Blake Edwars ji s Frankem Waldmanem měli. A samozřejmě bez Sellerse by to nikdy nešlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama