Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ktory hlavne ukazuje aki su americki manazeri hlupi hazarderi, ktori maju vsetko na pozicky a zo dna na den mozu o vsetko prist bez toho, aby mali aspon trochu nasporenych penazi. Situacia ked z mesiaca na mesiac zazobany manazer, ktory zarabal 160 litrov rocne, pride o vsetko vratane domu mi sice pripada pritiahnuta za vlasy, ale toto klise nepouzili scenaristi prvykrat. Takze bud su hlupi vsetci americania, ze tak ziju, alebo iba americki scenaristi, ze neustale pouzivaju toto klise. Samotny film je sice dost naivny, ale je zrucne rezirovany, rychlo odsýpa, herci podavaju bezchybne vykony az mi skoro bolo luto, ze manzelka jednej z postav nemoze ist na nakupy firemnym lietadlom, ale iba obycajnou cestovkou ako ostatni normalni ludia. Ano aj manazeri su len ludia, ale dost tazko sa s nimi suciti, ked neustale rozhadzuju peniaze na zbytocnosti az nakoniec iba kvoli svojmu nezodpovednemu spravaniu na to doplatia. Dost rozporuplny zazitok. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Akože "social friendly" film, ktorý môže vzniknúť len v USA! Film o kríze a dôsledkoch na zamestnancov - fajn. Ale ten spôsob akým je táto problematika podaná je jemne stupídny (prím hrá hlavná postava a jej trable po prepustení, "brilantne" zahraná Benom Affleckom). Slabé **, vďaka aspoň za T.L. Jonesa... ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

K popsání sociálních dopadů ekonomické krize se nemusejí použít jen expresivní výrazové prostředky, které vyvolají depresi už samy o sobě...The Company Men dokazují, že to jde i uhlazenější filmovou formou a že sdělení bude stejně civilní, nosné i přesné...Nemluvě o tom, když máte takovou hereckou sestavu...A že se na konci objeví americký happyend? Naději někdy potřebujeme všichni... ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Typicky americky zastupce na festivalu. Reziser sam priznal, ze sentimentalni konec musel natocit takto kvuli producentum. Jde o ukazku zivota (a nasledne setreni) behem vypuknute financni krize nekdy minuly nebo predminuly rok. Nic, co by mistniho divaka nejak prekvapilo. To, co jim prijde zvracene a divne, nam prijde jako logicke a pochopitelne. Obcas jsem se fakt divil, co to ti manazeri delaji. Je to vsak natoceno hezky a herecke obsazeni je samozrejme skvele (Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Chris Cooper, Kevin Costner, Maria Bello a dalsi). Velkou zasluhu na kvalitnim vyzneni celeho filmu ma vsak debutujici reziser (jinak hlavne scenarista a producent) John Wells. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Úvodem chci jen poznamenat, že jsem byl po zhlédnutí tohoto filmu velmi spokojený a dal mu rovnou ***** .. jednak je to moc hezká pohádka pro dospělé a také to bylo z prvotního nadšení z mých oblíbených herců a jejich hodně pohledných kolegyň, jejich klasicky velmi kvalitních výkonů a hlavně ze zobrazení toho moc hezkého manželského vztahu mezi : Bobby Walker / Ben Affleck a Maggie Walker / Rosemarie DeWitt (mé dojetí a notorická závist) a také samozřejmě vztahu táty a jeho potomků (tedy vše to, čeho se mně v této míře nikdy nedostalo) .. když se mi vše ale rozleželo v hlavě, přemýšlel jsem, jestli jsem to trochu nepřehnal, vždyť pár věcí je zde pro našince tak trapně do nebe volajících : namyšlený bílý límeček s titulem MBA vydělávající hezkých pár let 160.000 dollarů ročně, je po propuštění z práce už po třech měsících bez peněz (?!) .. no to by musel být pěkný vůl / pomyslel jsem si .. samozřejmě ale vím, že za oceánem mají úplně jiný způsob myšlení a zvyky pokud jde o finance a zabezpečení .. vím i, že taková vysoká životní úroveň, jako byla ta jejich něco stojí .. takže určitě dosti vysoká režie, všechny ty splátky a k tomu ještě hypotéka co nepočká (navíc, je to již několikátý film s podobným námětem / podobným průběhem, takže na tom něco pravdivě zobrazujícího musí prostě být) … ale jinak a budu se opakovat, jako pohádka moc hezké a velmi dobře obsazené … ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér dostal po vstupu filmu do amerických kin asi tisíc e-mailových reakcí od nezaměstnaných. (Devitka)
  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama