Reklama

Reklama

Patriot

  • USA The Patriot (více)
Trailer

Obsahy(1)

Benjamin Martin (Mel Gibson) je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší za každou cenu uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, Benjamin Martin pochopí, že pouze nezávislost Spojených států zajistí jeho rodině klid a bezpečí. Z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Patriot je protiletecký a protiraketový komplet, středního a dlouhého dosahu. Nejnovější varianta PAC 3 používá 3 typy střel s dosahem 160 ( pochází ještě z Patriotu PAC 2 , který se používal v operaci Pouštní štít ), 70 a 20km. V konečné fázi letu je schopen ničit i balistické rakety s dosahem až 3000 km. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koukam, že pořádnej americkej patos dokáže vystihnout jen neamerickej režisér. Upřímně řečeno jsem od Emmericha nic moc nečekal a moje předtucha se potvrdila. Sice tam bylo několik efektivních nástupů vojsk a docela se mi líbila ta naivní bitka při osvobozování Ledgera, ale jinak to byla klišé bída. Nebýt tam můj oblíbenec Tchéky Karyo a skvělej padouch Jason Isaacs, tak je to s bídou na jednu hvězdu. Zejména kvůli Isaacsovi dávam dvě. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně to. Mel Gibson má charisma na rozdávání a předvede nejen dobré herecké ztvárnění svého vlastence, ale také umění ohánět se s tomahawkem a v potoce naporcovat vojáka za zabití svého syna. Likvidací vojenského regimentu to začíná, pak zařve druhý syn v podání mladého Heatha Ledgera a tatínek Gibson pak v závěru na bojišti zamává za hrdinské hudby hrdinně vlajkou a zúčtuje s největším zlosynem ve filmu, taktéž charismatickým Jasonem Isaacsem. Roland Emmerich to pojal velkolepě a všechny složky ve filmu měly téměř ideální poměr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Emmerich má řemeslo nejen v dynamitu, ale občas i v malíku, což je tady dobře vidět. Výprava je dost sexy, Williams hladí po duši a herecké duo Gibson - Isaacs dělá přesně to, co jde každému nejlíp. Ale dle očekávání je to patriotická fraška, kde německý tvůrce v každé scéně řve "ať žije duch americké deklarace" a rozdíl mezi hodnými a zlými je jednoznačný jako mezi Mordorem a Hobitínem. Dobře se na to kouká, ale zrod legendárního hrdiny už zkrátka víc klišovitý být nemůže. Nemluvě o tom, že je to dlouhé jak čekání na městskou o víkendech... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

keby bol film kratší o hodinu bola by to jasných 5*.Ale takto ostal len zbytočne rozvláčny epos o patriotizme zabalený v efektnom kabátiku.Jason Isaacs je vynikajúci a Gibson hrá to na čo sme zvyknutý takže v postate je super tiež.Ale Emmerich mal ostať radšej pri Science - fiction a nepliesť sa do vážnych témat 7/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Ve skutečné bitvě u Cowpens bojoval také William Washington, bratranec Georga Washingtona. Washington se během této bitvy střel s Tarletonem, který byl inspirací pro postavu Tavingtona (Jason Isaacs). Washington napadl ustupujícího Tarletona s výkřikem: "Kde je teď ten vychloubačný Tarleton?" Tarleton zastřelil Washingtonova koně a uprchl. (liquido26)
  • Podle scenáristy Roberta Rodata byla postava Benjamina Martina (Mel Gibson) založená na několika skutečných osobnostech. Nejvíce na Thomasi Sumterovi, Andrew Pickensovi a Marionu Francisovi. Francis byl přezdívaný "Swamp Fox" (Lišák z bažin), učil své vojáky guerillovému způsobu boje a jeho tábor byl poblíž trosek starého španělského kostela. Podle historika Christophera Hibberta páchal stejná zvěrstva jako Britové. (liquido26)
  • Po explozi nákladní lodi vidíme (nebo spíše slyšíme), jak Tavington (Jason Isaacs) rozbíjí svou sklenku. Ve skutečnosti vidíme pouze, jak Tavington sklenku pokládá na stůl. Zvuk praskajícího skla byl přidán pro komický efekt. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

14.10.2009

Co je nového ohledně dvou nejočekávanějších fantasy filmů? Ian McKellen prozradil magazínu Empire, že natáčení dvoudílného Hobita začne na jaře – v březnu, nejpozději v dubnu. Mělo by trvat téměř 400… (více)

Reklama

Reklama