Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Ego sum ego

Ego sum ego (hodnocení, recenze)

Zajímavé kritické (doslova) zhodnocení tohoto filmu a jeho manipulativního přístupu podal M. Stropnický ve svém článku-recenzi "Občánku náš, občanku máš?" (http://www.novinky.cz/kultura/salon/213145-matej-stropnicky-obcanku-nas-obcanku-mas.html) Doporučuji. Jak už si všimli jiní, Klusák s Remundou si schválně vybírají ty nejabsurdnější momenty a ty nejextravagantnější blby, aby je pak – samozřejmě notně sestříhané – využili ve svém "portrétu společnosti". Ale je to portrét setsakra (a záměrně) pokřivený.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Nechápu, proč dnes na ČT bude pouze zkrácená hodinová verze.

Hellboy

Hellboy (hodnocení, recenze)

karelt1980: Film nepodporuje ani jednu ze stran, natož aby "jednostraně propagoval přijetí radaru." Tvůrci se dle vlastních slov snažili nestranit ani jedné skupině, z filmu je to podle mě dost zřetelné.

karelt1980

karelt1980 (hodnocení, recenze)

Film, který jenostranně propaguje přijetí radaru, alespoň na mě dělá takový dojem. Naivita a vulgárnost některých rádoby umělců, jako je jistý Jirous Magor a dalšich, je očekávaná.

Alt.64

Alt.64 (hodnocení, recenze)

Ach můj bože, ač jsem nevěřící, blbost některých Čechů je nekonečná!

j@hn

j@hn (hodnocení, recenze)

Megamazec! Vypatlanej Krytinář, eště vypatlanější Vyčítal, babka "Ami go home", zálesák z Trokavce marně se snažící vyloudit zvuky lesní zvěře na dlaně, naprosto vypatlaný vojenský policajti (ten mluvčí jesli na sebe sama byl v kině musel si prohnat hlavou kulku), cedule obecní majetek - zákaz rybolovu, prchající zvukař z lesa ... skvělá mozaika. A jako bonus Martin Jirous: Promiň, že ti říkám kundo, ty čuráku!" - jasnej kandidát na českýho lva za mužskou vedlejší roli. Já chci DVD!!!

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Což přesně zapadá do portfolia Víta Klusáka a Filipa Remundy. Jen se bojím, že po takové době to téma už bude pramálo provokativní. :)

choze

choze (hodnocení, recenze)

Radar mi nikdy nepřišel jako nějaká opravdu významná kauza, ale monstrózní fraška a humbuk, které se u nás kolem něj rozjely, o naší zemi rozhodně leccos vypovídají...

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama