Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neustálé, příliš vulgární urážky, které nejsou ani trochu vtipné, laciný situační humor, nesympatičtí pitomci v hlavních rolích, obličej několikrát zabořený v lejně (nechci ani hádat, čí bylo)... To tedy byla komedie. Spíš takový sled skečů. Nevtipných. Hvězdičku dávám za Steva Buscemiho v aquaparku a za Salmu Hayek házející žabky. Jinak nic. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pro Sandlera a jedo dementní humor jsem měl vždycky slabost (lépe řečeno špetku pochopení), vždyť u Zohana jsem se válel smíchy, ale tam kde bojový kadeřník skóroval totalní absurdností, tam Machři cpou kecy o ztraceném mládí a síle ducha, aby se následně tlustá černoška usrala přec celou chatu. Fuck off, jeden z nejdebilnějších a nejtrapnějších a především nejnudnějších filmů od Sandlera a vůbec. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi příliš nesedlo. Dennis Dugan tentokrát kočíruje až příliš mnoho jindy a jinde velmi vtipných/dobrých herců a má pro ně napsaných velmi málo skutečně vtipných momentů. Většina partnerek pětice přátel je tak pro dění na plátně úplně zbytečná, nemají co hrát a leckdy se to samé dá říct i o srdci basketbalového týmu, který se po letech setkává na pohřbu milovaného trenéra. Tím ale příběh a jakákoliv zápletka končí. Režie je odbytá (přitom Dugan naposledy potěšil velmi dobrou taškařicí Zkus mě rozesmát), scénář je mizerný a prakticky žádný z herců nedostává příležitost svou postavu pořádně rozehrát. Jen se všichni od srdce smějí a přejí si, aby i to samé dělal v kině divák. Jenže tomu nepřijde zrovna dvakrát k popukání opakování scén, ve kterých někdo padá obličejem do výkalů nebo močí do bazénu. Nečekal jsem komediální veledílo, ale aspoň něco jo.. Tentokrát jen ** ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.5/10] | me: Ako tu už niekto spomenul : "Rodinná Sandlerovka" - hmm, netradičná kombinácia, ale je to tak. Je to film, ktorý neurazí, ale ani neprekvapí. Je to pohodovka, ktorá má svoje presné smerovanie a (nenáročnú) dejovú líniu. To čo robí tento film fajn sú práve "grown ups" v podaní komikov, ktorí súkajú lepšie/horšie/staršie/nové fóry a tak sa je na čom pousmiať. To všetko plus Steve Buscemi, rodinné hodnoty a šťastný obal. Pohoda, klídek, tabáček. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)
  • Maya Rudolph (Deanne McKenzie) během natáčení čekala své druhé dítě. Produkce začala v červnu 2009 a Rudolph porodila v listopadu 2009. (LUKICKK)

Reklama

Reklama