Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ťažko usúdiť, čo tým chcel básnik povedať... to jest stretávame sa tu s bandou dospelých detí, ktorí sa chovajú celkom obyčajne - no očividne cielom žánru a samotného filmu je baviť. Môže sa to stať len v prípade, keď film nebudete brať ani trošičku vážne, a necháte sa uniesť gagovými situáciami, ako je napríklad scéna s rozlievajúcim sa bazénom na začiatku filmu s nechutne trafenými následnosťami, alebo s Schneiderovým pseudo-muzikálovým výkonom Ave Maria v kostole :D Na viac shliadnutí sú však hodné len hore spomenuté scény... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tým Sv. Marka z roku 1978 byl jediný trenérův tým s mistrovským titulem .....teď jsou trochu starší, mají děti, ženy a pár kil navíc...... Jo, a trenér je mrtvej.... Nejsem bezbřehým milovníkem filmů s A Sandlerem (a už vůbec ne R.Schneiderem!), a jsem rád, že se to (skoro) celé nese bez výraznějších fekálních vtípků (i když R.Schneider.... no to je jedno..). Jedná se tu spíš o nenáročný druh humoru, všichni dělají věci, které vypadají dobře a je u nich veselo. Chata, aquapark, pohřeb – baví mě sledovat jak si to opravdu užívají! (I S. Buscemi se svými 2 minutami!) Jsou tu věci, které v Miláně nenajdete! Ano, přiznávám, měl jsem upito. A taky mám kámoše, se kterýma se vídám občas (a stojí to zato!). Možná se tu 4* stydím dát jen proto, abych nesklouzl v žebříčku pochybné zábavy moc nízko. Jsem srab! Ale dlouho mě nic tak nepobavilo jako ŠÍPOVÁ RULETA! Tečka. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dozvím se, co bych si mohl koupit, kdybych režíroval E.T. 2.) Dlouho jsem se nezpumprdlíkoval. 3.) Přemýšlím, zdali psa utratit nebo mu dát podvázat hlasivky. 4.) Zdá se mi divný, že ne každá dcera se podaří. 5.) Mám kromě hlasivek všechno na steroidech. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Machři jsou snímkem rozdováděných komiků, kteří, evidentně bez starosti o zaplacení hypoték, ležérně předvedli dějově nesourodé skeče v průměrné kvalitě, z níž vybočilo přibližně stejné množství trapnosti jako geniality. Chtěl bych se bavit tak, jak se bavili oni při natáčení, ale nějak jsem tu pohodovou atmosféru nedokázal správně nasát. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moc dobrých ohlasů se na GROWN UPS nesneslo... a o to milejší překvapení to pro mě bylo. Dokonalá komedie v tom smyslu, že jsem se zasmál, bavil se po celou dobu a tak nějak to na mě po všech stránkách zafungovalo. Každá z celebrit se vyplatila a navíc mezi nimi panuje dobrá chemie. Nejvíc jsem nemohl z kokotskýho Schneidera a Buscemiho v menší troubovitý roli - oba super a pro smích. Čekal jsem nudu, bylo to vcelku parádní! [HD] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás by se nechtěl vrátit alespoň na chvilku do svého dětství a připomenout si, jaké to tehdy bylo, jací jsme byli my i ti ostatní, zkrátka jak to bylo tehdy fajn? Já osobně bych to bral všema deseti. Ale protože lidstvo zatím neumí cestovat v čase, tak si všichni musíme vystačit se vzpomínkami a případně s místy, ke kterým se naše vzpomínky z dětství vážou. A přesně o tom je tento film. Parta pěti kamarádů z dětství se po 30 letech vrací k domu u jezera, kde si kdysi užívali radovánek a oslav. Ovšem každý z těchto kamarádů (s výjimkou jednoho, který přijíždí osamocen) si s sebou tentokrát přiváží i svou rodinu a je jasné, že o zábavu nemůže být nouze. Já jsem si tuhle komedii užil opravdu do sytosti, úžasně jsem se bavil a nic mi zde nechybělo, zkrátka úchvatná bezchybná a dokonalá zábava, kterou stálo za to vidět. A celou tuto zábavu korunoval srandovní Steve Buscemi ve vedlejší roli, kterou zvládl s bravurou sobě vlastní. A kromě hlavní pětice herců ještě dokázala potěšit Salma Hayek, která je opravdu nádhernou herečkou, na kterou je radost se dívat. Já jsem v tomto případě maximálně spokojený a neváhám udělit pět hvězd. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)
  • Adam Sandler (Lenny Feder), jehož postava v tomto filmu pracuje jako agent v Hollywoodu, telefonuje na začátku filmu s osobou jménem Sandy ohledně pracovních záležitostí. V roce 2017 si však Sandler zahrál postavy Sandyho Wexlera, který má shodou okolností velmi podobné povolání, ve stejnojmenném filmu. Je tedy teoreticky možné, že telefonuje s postavou, kterou si později sám zahrál. (slipknotfan)

Reklama

Reklama