Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sandler sice občas zaboduje verbálním humorem, ale strkání prstů do zadku, vyměšovací švandy a především to závěrečné kolektivní si vyříkání pravdy vše posílá do průměru, po kterém za čas neštěkne ani pes s podvázanými hlasivkami. Ostatně, může přijít z Hollywoodu něco pokrytečtějšího než film o všedních starostech a rodinných hodnotách? Z Buscemiho sádrového intermezza mi bylo trapno.. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na Sandlera vždy čakám s otvorenou náručou. Ani jeden z jeho výtvorov, ktorý som mal doposiaľ možnosť zhliadnuť (a že ich nebolo málo) nedostal menej než tri solídne hviezdy. Čo sa to s ním ku*va stalo?! __ Ak hľadám komédiu - chcem zábavu. Ak chcem zábavu - hľadám Sandlera. Ale v žiadnom prípade nehľadám rodinnú patlaninu, nech už je akokoľvek príjemne odsýpajúca. A tým presne Grown ups sú. __ Fičia, fičia, neťahajú sa ako slimáci, a počas toho všetkého vám veľká časť záležitostí príde roztomilá, ale..vtipy niesu vtipné, zábava nie je zábavou.. nemá to tú šťavu ako napríklad Zohan. __ Film do kina? Ó, preboha nie! Film na (ktorékoľvek) odpoludnie? Hell yeah.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.5/10] | me: Ako tu už niekto spomenul : "Rodinná Sandlerovka" - hmm, netradičná kombinácia, ale je to tak. Je to film, ktorý neurazí, ale ani neprekvapí. Je to pohodovka, ktorá má svoje presné smerovanie a (nenáročnú) dejovú líniu. To čo robí tento film fajn sú práve "grown ups" v podaní komikov, ktorí súkajú lepšie/horšie/staršie/nové fóry a tak sa je na čom pousmiať. To všetko plus Steve Buscemi, rodinné hodnoty a šťastný obal. Pohoda, klídek, tabáček. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co bylo v první půlce zábavné, je v té druhé už ohrané. Pestré obsazení, sem tam hlášky, co uhodí hřebíček na hlavičku, ale celé je to zabalené v podprůměrné, k trapnostem se schylující, dějové taškařici. Co se týče Sandlera (nebo Dugana?), který mě Zohanem na dlouhou dobu otrávil, pobavilo mě jeho letošní Zkus mě rozesmát o mnoho více. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Na vytvorenie slnečného svitu bolo využité CGI, pretože počasie bolo počas väčšiny natáčania škaredé. (Arsenal83)
  • V scénach pri bazéne má postava Lennyho (Adam Sandler) tričko s logom bývalého hokejového klubu z NHL, Hartford Whalers, ktorý sa v roku 1997 presťahoval do Severnej Karolíny. (NG)

Reklama

Reklama