Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Snaží se tvářit jako pohodová komedie, v něčem se jí to daří, v něčem ne. Herci jsou v pohodě, o sexy kočky ani známé tváže není nouze, od děje jsem zázraky nečekal, zato humoru se jaksi nedostává. Vzpomínám si na tři výborné scény, které mě dokonale rozesmály, jinak to byly spíš měnší úsměvy. A můj problém s tímhle filmem? Dlouhou dobu mi připadal trochu nemastný neslaný a vadily mi typicky americké nechutnosti za hranicí nevkusu. Ale až si na něj za pár let vzpomenu, budu si pamatovat asi jen ty 3 vydařené vtipy, takže zas tak zlý to nebylo. 50% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Ukázkové komediální peklíčko, v němž se stokrát recyklované frky vyváří v neexistujícím příběhu, jehož absenci má zakrývat skutečnost, že jde o kamarádskou slezinu, na nichž se vlastně nic pořádného neděje. Což v Sandlerově mimózním podání vypadá zhruba tak, že se děj hodinu a půl kouskuje na více či méně (cca 2) stupidní epizody, ve kterých se kromě kojení čtyřletých dětí, ojíždění babiček nad hrobem a uctívání sex appealu Salmy Hayek většinou jen padá nevtipně na držku. Jinak řečeno: Film, ve kterém vám Rob Schneider přijde "normální" a na rozdíl od ostatních alespoň trochu vtipný, nemůže být dobrý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mnoho komiků pro nic, ale to se v tomto případě nepotvrdilo. Adam Sandler svolal všechny svoje kamarády a elitní komiky do jedné komedie ze své produkční dílny. Sám se podílel na scénáři a na výsledku je to znát, ačkoliv je tu snaha o kultivovanější projev. Pětice kamarádů z dětství se po letech sejde na pohřbu trenéra basketbalu, který byl pro ně v dětství vzorem. A když se tak po letech všichni pěkně svorně sešli, nebylo by od věci strávit společně i s rodinami pohodový víkend v chatě u jezera, jejíž majitelem je vlivný filmový producent, kterého hraje Sandler. A přesně tohle je to pravé místo, kde zavzpomínat na staré zlaté časy, a vyřídit si po letech drobné resty v podobě odvetného zápasu v basketbale proti mužstvu, které tenkrát titul nezískalo. Nebyl by to Sandler, kdyby do svého projektu nezařadil dávku bizarních vtipů balancujících na hranici nevkusu. Rob Schneider tedy nutně musí mít za partnerku nepěknou babiznu, ale dvě z jeho tří dcer vypadají jako modelky, Maria Bello stačí nakojit svého čtyřletého syna i zraněného ptáčka, Kevin James močí z loďky do jezera, a hned na to "pustí" do bazénu v aquaparku, a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Jsou tady však i umírněné pasáže, jako třeba úvodní pohřeb, který ale není brán ve vážném duchu nebo drobný pokus o moralizování. Dohromady však z filmu sálá velmi uvolněná letní atmosféra, na které mají podíl vedle Sandlera také Salma Hayek v roli jeho manželky, již zmíněná Maria Bello, jejíž věk by jí nikdo nehádal, odvázaný Kevin James, zábavný Rob Schneider, ironický David Spade, vtipně komentující Chris Rock, Steve Buscemi ve vedlejší roli troubovitého chlapíka a v neposlední řadě režisér Dennis Dugan, velmi zdatně režírující tuhle posádku. Herci se na natáčení asi dobře bavili, a tahle dobrá nálada se z filmu přenesla i na mě. A nic na tom nemění, že scénář zaváněl improvizací. 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Znáte to, jak občas máte chuť sledovat partu buranů v tupé komedii, aby jste se mohli párkrát provinile zasmát a trochu si odpočinout? Well, já dodnes taky ne ale víte co? Nebylo to tak hrozné. Čert ví, jestli za to mohlo těch pár hlášek, MILFka Maria Bello nebo dvouminutový Steve Buscemi - průměrná ptákovina za 3* a jistota, že pokračování v životě vidět nepotřebuju :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 162 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 271,5 mil. (NIRO)
  • Kurt (Chris Rock) řídí Volvo XC90 Gen.1 z roku 2007. Rob (Rob Schneider) řídí Smart Fortwo (typ 451) z roku 2008. Higgins (David Spade) řídí Ford Mustang (S197) z roku 2009. Lamonsoff (Kevin James) řídí Cadillac Eldorado Coach Builders Limited Convertible z roku 1996. (LUKICKK)
  • Postava Roba Schneidera Rob Hillard neustále jedáva a pije tie najviac bio potraviny a nápoje. To je presne to, čo robí herec aj v súkromnom živote. (Arsenal83)

Reklama

Reklama