Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál je u konce, bohužel zvládl jen první sezonu, ale nedá se nic dělat. Vysoká očekávání, vysoké rozpočty a nutnost stát se hitem stála celé osazenstvo místa a velmi potenciálem nabitý příběh je u ledu. Je to škoda? Rozhodně ano, první půlka je plná rozpaků, ale co se odehraje poté, se dneska dá nazvat jen precizně zvládnutou resuscitací. Děj se rozjede na plné obrátky, ani na minutu nenudí, postavy dostávají větší smysl i hloubku a celý kolotoč směřuje k jistému, známému, ale nutnému konci. Tempo i atmosféra příběhu, v kterém jsou někteří napřed ne proto, že scénárista chce, ale protože viděli (ano opravdu viděli) budoucnost, má úplně jinou šťávu a já jen doufám, že třeba jednou, se seriál obnoví a ukáže, jak druhou sezonu udělat nezapomenutelnou, stejně jako druhá část té první. I samotné finále stálo za to. (seriál viděn celý) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se seriál dožil jen jedné sezóny, ale na druhou stranu, scénáristé si za to můžou sami. Rozjezd seriálu byl bombastický, ale pak to začalo stagnovat a kvalita dílů v první půlce byla značně nevyvážená. Byly tu výborné díly (1x01, 1x02, 1x07, 1x10), byly tu nemastné díly s pár dobrými momenty (1x03, 1x05, 1x06), a pak tu byly naprosto příšerné epizody (1x04, 1x08, 1x09). Nedivím se, že diváci přestávali sledovat, seriál se ještě ani pořádně nerozjel a už nám servírovali hloupé vedlejší zápletky a nudnou vatu. Po těch deseti dílech by mi ani nevadilo, kdyby seriál skončil. Jenže když se seriál po zimní pauze vrátil, dostalo to všechno pořádné grády a v té druhé půlce nebyl žádný špatný díl, všechny byly nadupané! Kdyby to tou první půlkou nepodělali, mohli jsme tu mít parádní seriál, který měl slušné herce, dobré postavy a hlavně slibný náměť, ze kterého se dalo hodně vytěžit. Takhle nám zůstalo jen neukončené cosi a myslím, že znovu už na to koukat nebudu. Nač se podruhé pouštět do běhu na dlouhou trať, u kterého předem víte, že se do cíle nikdy nedostanete... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pár epizod v úvodu navnadilo, ústřední nápad stojí za to, ale po zhlédnutí celé první (a zřejmě poslední) série můžu říct dvě slova: promrhaný potanciál. To, co začne tak dobře, se postupem času změní v polonudnou nastavovanou kaši. Autoři pořádně neví co a jak, děj začíná čím dál tím víc nudit a přibývá momentů, za který bych autory nejradši odstřelil. Vlastně se sám sobě divím, že jsem to dokázal dokoukat. Čekal jsem aspoň obstojný zakončení, ale toho jsem se taky nedočkal. Konec je vlastně nekonec, pauza, nic... To mě teda dost naštvalo a díky tomu snižuju ještě o hvězdičku, ale co mě během celýho seriálu vytáčelo ještě víc byly ty neskutečně sračkoidní, po americku vyblitý, vedlejší příběhy, který tam byly jednak úplně k hovnu, ale hlavně byly neskutečně otravný (Aaron-Tracy, Bryce-Nicole-Keiko, těhotenství Janis,...). Celkově postavy nestojí za moc, Mark mi ke konci s těma jeho pohledama už lezl krkem (měl radši zůstat se Zajcevem v kašně ve Stalingradu :-)), zbytek osazenstva taky nic moc, nejoblíbenější byl asi "MCBP" Dementri a "Smíšek" Simon. V celkovým pohledu můžu říct, že se z toho nápadu dalo vytřískat mnohem víc, seriál za moc nestojí a nemůžu ho nikomu doporučit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

What did you see? Hrátky s časem a osudem jsou tu. V atraktivním balení, s partou výtečných herců a se silným rozpočtem v zádech. Počáteční globální euforie z nové mysteriózní podívané ale vyprchala velmi rychle. U mě se dostavil postup přesně opačný. Solidní thrillerovou náladu s občasnou nevyrovnaností nahrazuje dech beroucí podívaná téměř bez slabého místa. Záhady kolem výpadku utěšeně narůstají, ve vedlejších rolích se objevují nečekané tváře (James Callis válí jako kdysi na Galactice) a čekání na to, co se (ne)vyplní, je občas na hranici infarktu. A proto tolik mrzí fakt, že už se dalších epizod nedočkáme. Potom, co mě úžasné finále dojalo, vyděsilo, napjalo k prasknutí a dalo mi dokonalou finální pětiminitovku, není moc příjemné přemýšlet o tom, že na tolik nových otázek se už odpověď nedozvím. ()

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)
  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)

Reklama

Reklama